Ενδιαφέρον το μείγμα του νέου ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών

09-07-2010

Πέντε παλαιά μέλη και τέσσερα νέα

Τέσσερα νέα μέλη απέκτησε το ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών. Πρόκειται για τους Νίκο Τσιούτη, Δαρεία Ζαζιρέι, Αιμιλία Κάντα και Τάσο Παπαϊωάννου. Τέλος, πέντε είναι τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ που συνεχίζουν τη συμμετοχή τους και φέτος. Είναι οι Τζανέτος Πετροπουλέας (πρόεδρος του προηγούμενου ΔΣ), Δημήτρης Κανελλόπουλος (αντιπρόεδρος του προηγούμενου ΔΣ),  Τάσος Τράκας (ταμίας), Παντελής Χ”ιορδάνογλου και Θοδωρής Μανωλόπουλος (μέλη του προηγούμενου ΔΣ).

Σε επικοινωνία μας με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Τζανέτο Πετροπουλέα μας είπε ότι είδε πολλούς νέους γραφίστες να προσέρχονται για να ψηφίσουν, αντιστοίχως όμως, αρκετοί από εκείνους που ήταν ενεργοί στο παρελθόν δεν έδωσαν το παρών σε αυτές τις εκλογές. Στα θετικά της υπόθεσης ο κ. Πετροπουλέας επεσήμανε την ύπαρξη ενός πολύ καλού ψηφοδελτίου (και συνεπώς ενός πολύ καλού νέου ΔΣ) που αφήνει πολλές ελπίδες για το μέλλον της Ένωσης.
Την ίδια αισιοδοξία εξέφρασε και ο κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος, πρώτος σε σταυρούς (με μία ψήφο διαφορά από τον κ. Πετροπουλέα) κατά τις χθεσινές αρχαιρεσίες. «Η αλήθεια είναι ότι απογοητευθήκαμε που η συμμετοχή στις εκλογές παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με εκείνη των προηγούμενων χρόνων» μας είπε ο κ. Κανελλόπουλος «και ο λόγος είναι, ότι κατά την τελευταία διετία επεδείξαμε το σημαντικότερο έργο που έχει να επιδείξει η Ένωση τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν πολύ ενεργοί και φέραμε κοντά μας πολύ κόσμο που ως πρόσφατα ήταν απέναντί μας. Παρ’ όλα αυτά έχουμε τώρα το πιο αξιόλογο νέο ΔΣ που απαρτίζεται όχι μόνο από παιδιά με όρεξη για προσφορά, αλλά και από καλούς γραφίστες. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Τα νέα μέλη του ΔΣ που προέκυψαν από τις τελευταίες εκλογές, θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες, για την συγκρότηση τους σε σώμα.

9 Responses

 • […] This post was mentioned on Twitter by Nassos K.. Nassos K. said: «Ενδιαφέρον το μείγμα του νέου ΔΣ της Ένωσης Γραφιστών» +design mag http://bit.ly/aJoa97 […]

 • Thanasis Christodoulou

  The show must go on! Καλή επιτυχία-υπομονή και το πρέπον είναι οι γνώσεις σε όλο το έθνος, αυτό είναι το μέλλον.

  Μέσα στην κοινωνία της μόδας
  και στη μόδα της κοινωνίας
  όλοι ξέρουν τι πρέπει
  να κάνουν και να μην κάνουν.
  Οι αρχές είναι το παν.
  Λίγοι γνωρίζουν το πρέπον
  της ανθρωπιάς και της θυσίας.
  Είναι οι άνθρωποι της αντίστασης
  και της μνημοσύνης μας.
  Οι αξίες δεν είναι τίποτα.

  Ν. Λυγερός
  Κι όμως αυτό το τίποτα είναι το παν
  και το παν δεν είναι τίποτα
  για την ανθρωπιά των αθλίων.

 • John Geo

  Με τόσους λίγους ψήφους, μπορούμε να μιλάμε για ΔΣ της “Ενωσης Γραφιστών Ελλάδας”?
  Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.
  Παρολα αυτά εύχομαι στα παιδιά που βγήκαν, καλή συνέχεια.

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Φυσικά και ο αριθμός των ψήφων είναι μεγάλο θέμα. Όπως και η συμμετοχή και οι προτάσεις και οι απαίτήσεις μας. Απλά για ακόμα μια φορά δεν καταλαβαίνουμε την σημασία που έχει η εκλογική διαδικασία για το κύρος της ΕΓΕ. Δυστυχώς οι συνάδελφοι είναι ακόμα επιφυλακτικοί προς την ΕΓΕ, πράγμα που πρέπει να διορθώσουμε εαν θέλουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο μας.

 • Λουκία Π.

  Νομίζω ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς φαύλος κύκλος.
  Και έχουμε κουραστεί από μια ένωση που δεν κάνει αυτά που θα έπρεπε (να εκπροσωπεί το ελληνικό design στο ευρύ κοινό και το κράτος) ΚΑΙ από την άλλη, η ένωση δεν κάνει αυτά που πρέπει γιατί της λείπει η στήριξη από τη γραφιστική κοινότητα.
  Παιδιά, ο ρόλος σας (άποψή μου) θα έπρεπε να είναι αυτός. Αφήστε τα πολλά φρου-φρου (εκθέσεις και σεμινάρια που απευθύνονται σε εμάς) και ξανοιχτείτε επιθετικά προς τα έξω (όπως πολύ σωστά κάνατε στην περίπτωση του logo της Ολυμπιακής). Σεμινάρια κανουν και οι σχολές. Την εκπροσώπιση του κλάδου μας όμως, ΠΟΙΟΣ άλλος μπορεί να κάνει?
  Δείξτε κάτι καλό και θα έλθουμε δίπλα σας.

 • Eleana

  +100

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Λουκία, τα φρου – φρου όπως τα λές ενδιαφέρουν ένα μεγάλο και ενεργό κομμάτι των μελών της ΕΓΕ, δεν νομίζω να αλλάξουμε γνώμη για τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια όσο και εαν δεν ενδιαφέρουν συναδέλφους που ΔΕΝ είναι μέλη μας.
  Φυσικά μπορούμε να τις βελτιώσουμε και να γίνουν καλύτερες, σίγουρα δεν γίνονται όλα σωστά.

  Για να εκπροσωπηθεί ο κλάδος, πρέπει να υπάρχουν μέλη για να εκπροσωπηθούν, ποιος εκπροσωπεί κάποιους που δεν θέλουν ή το σκέφτονται ακόμα, περιμένουν να “δούν” κάτι καλό.

  Μιλησες για το λογότυπο της Ολυμπιακής. Μεγάλη επιτυχία. Μόνο 650 συνάδελφοι έλαβαν μέρος απαντώντας στην ΕΓΕ για το τι νομίζουν για τις αποφάσεις της.

  Η τελευταία σου πρόταση “Δείξτε κάτι καλό και θα έλθουμε δίπλα σας.” δείχνει ακριβώς το πρόβλημα. Δεν είμαστε εσείς και εμείς. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και έχουμε όλοι τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες απαιτήσεις. Όσο θες να κάνει εσύ να κάνει κάτι καλό η ΕΓΕ άλλο τόσο θέλω και εγώ, και όλοι μας.

  Φιλικά

 • Οδυσσέας Γαληνός Παπαρούνης

  Εγω ήρθα σε επικοινωνία με την Ένωση πρώτη φορά πριν 3 μήνες για ένα σεμινάριο. Γενικά το έψαξα αρκετά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι παρότι η ένωση σαν ένωση είναι ενεργη δηλαδή διοργανώνει ότι διοργανώνει και με μεγάλη επιτυχία κατά την γνώμη μου, πράγματα που πιστέψτε με δεν συμβαίνουν σε άλλες ενώσεις όπως π.χ. των δημοσιογράφων.. Το θέμα νομίζω δεν ξυνίζει με το οργανωτικό που είναι πολύ καλό αλλά κυρίως με το πολιτικό. Ας πούμε εγώ θα ήθελα να δω μια ανακοίνωση για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα:
  Νέοι εργαζόμενοι γραφίστες. Υπάρχει ειδική ομάδα της ενώσης για τους νέους τρέχει μια χαρά, είναι ίσως από τις μοναδικές ενώσεις στην Ελλάδα που προσελκύουν ακόμα και σπουδαστες που δεν έχουν τελειώσει την σχολή τους (στην ρόδο που δούλευα σε εφημερίδα για να μπω στην ένωση συντακτών δωδεκανήσου έπρεπε να έχω 6 χρόνια εργασίας). Όταν λοιπόν προνοείς για τους νέους βγάζεις και μία ανακοίνωση για το μέτρο της Κυβέρνησης που στους 6-18 δουλεύουν με τον 70% της συλλογικής σύμβασης και στους 18-25 στο 81 (ή 83).

  Αυτό δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει και σε αυτά τα θέματα η ένωση…

  Πολύ φιλικά

 • Λουκία Π.

  Aγαπητέ κ. Κανελλόπουλε,

  συμφωνώ με ορισμένα από αυτά που λες. Για αυτά που ΔΕΝ συμφωνώ να σου πω τα εξής:
  – Κατ’ αρχάς είμαι μαζί σου για την ανάγκη να έλθει ο κόσμος πιο κοντά στην ένωση. Τον εαυτό μου τον μισο-βγάζω απ’ έξω γιατί (θα συμφωνήσεις μαζί μου) για εμάς τους γραφίστες της επαρχίας, οι απολαβές από τη συμμετοχή μας είναι μικρότερες και μόνο θεωρητικού επιπέδου. Πάντως βλέπω καλά για τη γραφιστική ως ΣΥΝΟΛΟ (κι αυτός και μόνο είναι ο λόγος που σκέφτομαι τελικά να κάνω την εγγραφή μου στην ΕΓΕ).
  – Από το θέμα του λογοτύπου της Ολυμπιακής, νομίζω ότι ΝΑΙ ήταν μεγάλη η επιτυχία της ένωσης. Βγήκε “δικαιωμένη” στα μάτια ακόμα κι αυτών που δεν την άκουσαν και συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Και επιτέλους υπήρξε ένα ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ όργανο που απευθύνθηκε στους υπεύθυνους μιας διοργάνωσης, έστω κι αν αυτοί ΔΕΝ άκουσαν όσα η ένωση τους είπε. Και επαναλαμβάνω ΑΥΤΟ είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να το κάνει κανένας άλλος να το κάνει.
  Τέλος για το «Δείξτε κάτι καλό και θα έλθουμε δίπλα σας», δεν απευθύνομαι στην ΕΓΕ, αλλά στο ΔΣ. Άρα το δεύτερο πληθυντικού είναι δόκιμο.

  Με ευχές,
  ΛουκίαΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).