Η NOMINT στην κριτική επιτροπή των ADC Young Guns 9

29-04-2011

Επτά μήνες μετά τη διάκριση στα βραβεία ADC Young Guns 8, η ΝΟΜΙΝΤ αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση να αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής των φετινών βραβείων. Το Art Directors Club ιδρύθηκε το 1920 και από τότε διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των οπτικών μέσων και της επικοινωνίας. Το 1996, δημιούργησε τα ADC Young Guns award, σηματοδοτώντας μία ενεργή προσπάθεια να αναγνωριστούν νέοι δημιουργοί που έχουν το ταλέντο και την προοπτική να επηρεάσουν το μέλλον στο αντικείμενό τους. Τα ADC Young Guns θεωρούνται από τα πιο σημαντικά βραβεία στον τομεά τους σε διεθνές επίπεδο.

Αρχικά, τα ADC Young Guns είχαν τη μορφή μεγάλης έκθεσης που πραγματοποιούταν στη Νέα Υόρκη. Μέσα σε λίγα χρόνια, εξελίχθηκαν σε ένα διαγωνισμό υψηλών προδιαγραφών που βραβεύει μόνο 50 νέους δημιουργούς από όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε χιλιάδες που δηλώνουν συμμετοχή κάθε χρόνο. Τα έργα των νικητών εκτίθενται στην ADC gallery, και συμπεριλαμβάνονται σε μία συλλεκτική έκδοση και στη μόνιμη online έκθεση. Τα ADC έχοντας πλέον δημιουργήσει μία μεγάλη κοινότητα από βραβευμένους δημιουργούς μέσα στην τελευταία δεκαετία, βασίζεται πλέον σε παλαιότερους νικητές για να αποτελέσουν μέλη της κριτικής επιτροπής και να επιλέξουν τη «νέα τάξη νικητών».

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι έως και 30 ετών και να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια εργασιακή εμπειρία σε οποιονδήποτε δημιουργικό κλάδο (γραφιστική, μουσική, σκηνογραφία, εικονογράφιση, street art κλπ.). “Μία διάκριση στα ADC Υοung Guns αποτελεί πολύ σημαντική καταξίωση σε διεθνή κλίμακα και είναι σίγουρα ένας από τους στόχους κάθε δημιουργού” αναφέρει ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, creative director της ΝΟΜΙΝΤ. Αρκεί να σημειωθεί ότι στα περσινά βραβεία, είχαν δηλώσει συμμετοχή χιλιάδες δημιουργοί από περισσότερες από 30 χώρες. “Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είμαστε στην κριτική επιτροπή στα φετινά ADC Young Guns 9. Καλούμε λοιπόν όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους να στείλουν τις συμμετοχές τους στη φετινή διοργάνωση και ελπίζουμε να διακριθούν φρέσκιες εγχώριες δουλειές σε έναν από τους πιο διεθνείς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς”. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι μέχρι τις 16 Μαίου, στο www.adcyoungguns.org.
Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-06-2018 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-05-2018 [0]

O Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου θα αποκτήσει νέο λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 20-03-2018 [0]

Με διαγωνισμό νέων γιορτάζει τα 20 χρόνια της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-03-2018 [0]

Kαι ο δήμος Ζίτσας αναζητά τουριστικό λογότυπο μέσω διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-02-2018 [0]

Τέταρτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2018 [1]

Με νέα ειδική κατηγορία αφιερωμένη στον Τζίμη Πανούση οι φετινοί Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-01-2018 [0]

Έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οι υποβολές στα ΕΒΓΕ – Ποια η φετινή καινοτομία

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-01-2018 [0]

Ξεκίνησαν οι υποβολές για τα European Design Awards 2018

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 26-12-2017 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό αναζητά ξανά την αφίσα του το Καρναβάλι Πάτραςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).