Συμβουλή προς νέους δημιουργούς

22-07-2011

Ο Ira Glass είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ραδιοφωνικούς παραγωγούς των ΗΠΑ. H καριέρα του περνά τις τρεις δεκαετίες, τα βραβεία του είναι πολλά και την εκπομπή του έχουν ακούσει πολλά εκατομμύρια άνθρωποι.
Σε ένα από τα λογύδριά του συμβουλεύει τους ανθρώπους που ασχολούνται με δημιουργικές εργασίες να μην απογοητεύονται στην αρχή της καριέρας τους από το επίπεδο της δουλειάς τους, αλλά να επιμείνουν μέχρι να το ανεβάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.
Το μήνυμα αυτό αποτελεί μήνυμα ελπίδας για πολλούς νέους δημιουργούς και ως τέτοιο έχει αναπαραχθεί πολλές φορές και έχει οπτικοποιηθεί άλλες τόσες. Εμείς το μεταφράσαμε και το παραθέτουμε εδώ, ελπίζοντας να εμπνεύσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από μια καλή συμβουλή

«…Κανείς δεν το λέει στους ανθρώπους που ξεκινούν την πορεία τους. Προσωπικά θα ήθελα κάποιος να μου το είχε πει:
Όλοι εμείς που κάνουμε δημιουργική δουλειά, έχουμε επιλέξει αυτόν το δρόμο επειδή έχουμε καλό γούστο. Αλλά υπάρχει ένα χάσμα: Τα πρώτα ένα-δύο χρόνια κάνεις πράγματα, που δεν είναι αρκετά καλά. Κινούνται οριακά, ίσως μαρτυρούν μια κάποια δυνατότητα, αλλά απλά, δεν είναι αρκετά καλά. Όμως το γούστο σου, αυτό το χαρακτηριστικό που σε έβαλε στη συγκεκριμένη πορεία, εξακολουθεί να υπάρχει και λειτουργεί ως ανηλεής κριτής. Και επειδή έχεις ακόμα το γούστο σου, το αποτέλεσμα της εργασίας σου σε απογοητεύει. Πολλοί άνθρωποι δεν ξεπερνούν ποτέ αυτή τη φάση και απλά τα παρατούν. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω που κάνουν ενδιαφέρουσα, δημιουργική εργασία έχουν περάσει από τέτοια χρόνια. Ξέρουμε ότι το έργο μας δεν έχει αυτό το “ιδιαίτερο” πράγμα που θα θέλαμε να έχει. Όλοι περνάμε από αυτό. Και εάν ξεκινάς τώρα ή αν είσαι ακόμα σε αυτήν τη φάση, πρέπει να ξέρεις ότι είναι φυσιολογικό και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι πολλή δουλειά. Βάζε στον εαυτό σου προθεσμίες, έτσι ώστε κάθε εβδομάδα θα τελειώνεις ένα project. Μόνο περνώντας μέσα από έναν όγκο εργασίας θα καταφέρεις να γεφυρώσεις αυτό το χάσμα, και το έργο σου θα φτάσει στο επίπεδο των φιλοδοξιών σου. Εμένα προσωπικά, μου πήρε περισσότερο χρόνο για να καταλάβω πώς να το κάνω αυτό, από οποιονδήποτε έχω γνωρίσει. Χρειάζεται κάποιο χρόνο. Είναι φυσιολογικό να πάρει λίγο. Πολύ απλά θα πρέπει να παλέψεις για να τα καταφέρεις.»

YouTube Preview Image

Τυπογραφική οπτικοποίηση του μηνύματος του Ira Glass

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).