Τα σημαντικότερα θέματα του 2014 (Γ’ μέρος)

11-01-2015

Κατά τις αμέσως προηγούμενες μέρες, κάναμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, αναδημοσιεύοντας τα άρθρα του designmag.gr που συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναγνώσεις. Θα τα βρείτε εδώ (θέσεις 20-11) και εδώ (θέσεις 10-1).
Πέραν όμως του κατά πόσο ένα άρθρο διαβάστηκε, θα θέλαμε και πιο ευθέως να γνωρίζουμε ποια ήταν τα γεγονότα που επηρέασαν περισσότερο την ελληνική δημιουργική κοινότητα, κατά τη χρονιά που πέρασε.
Γι’ αυτόν το λόγο, όπως κάνουμε τα τελευταία τρία χρόνια, απευθυνόμαστε άμεσα στην πηγή και ζητάμε από εσάς να μας δώσετε τη γνώμη σας. Σας θέτουμε λοιπόν ένα ευθύ ερώτημα και θα εκτιμούσαμε τη συμμετοχή σας για να λάβουμε την απάντηση
(Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και τρεις από τις προτάσεις):

Για ποιο, σχετικό με το ελληνικό design, γεγονός θα θυμάστε το 2014;


 • την περιπέτεια με τo σήμα των ελληνικών προϊόντων (25%, 33 Votes)
 • την απόπειρα αλλαγής του λογοτύπου του Εθνικού Θεάτρου (21%, 27 Votes)
 • τo πρώτο DesignAthens (11%, 14 Votes)
 • το θάνατο του Tony Palladino (11%, 14 Votes)
 • τα δέκα Red Dot της Beetroot (9%, 12 Votes)
 • την έκθεση Crisis is a greek word στην Αθήνα (8%, 10 Votes)
 • το Dieline best of show στη Mousegraphics (7%, 9 Votes)
 • την αλλαγή του λογοτύπου του Μαραθωνίου της Αθήνα (5%, 6 Votes)
 • την ομιλία του Μichael Wolff στην Αθήνα (3%, 4 Votes)
 • τo Μέγα ΕΒΓΕ στην ΜnP (2%, 2 Votes)

Total Voters: 77

Loading ... Loading ...

– Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και τρεις απαντήσεις
– Αν θέλετε να θυμηθείτε κάτι από τα παραπάνω καλύτερα δεν έχετε παρά να κάνετε τη σχετική αναζήτηση (πάνω δεξιά)
– Αν θέλετε να προσθέσετε μια απάντηση που έχουμε παραλείψει εμείς, δεν έχετε παρά να να τη γράψετε στα σχόλια. Όποια απάντηση συγκεντρώσει υποστήριξη από τρεις αναγνώστες αυτομάτως θα προστεθεί στο δημοψήφισμά μας.
– Η δυνατότητα ψήφου θα παραμείνει ανοιχτή για μία εβδομάδα (έως το Σάββατο 17/1)

 

10 Responses

 • Αντώνης Παλατιανός

  Αν πιστεύετε ειλικρινά ότι το «ευθύ» ερώτημά σας «για ποιο, σχετικό με το ελληνικό design, γεγονός θα θυμάστε το 2014;»
 μπορεί να απαντηθεί με μία επίσης «ευθεία» απάντηση όπως «το θάνατο του Tony Palladino», τότε οι σαμπάνιες (ή οίνοι με μπουρμπουλήθρες), με τις οποίες γιορτάσατε την αλλαγή του χρόνου, ήταν μάλλον ληγμένες.

 • Ιούδας

  Ρε παιδια σε τι κόσμο ζειτε εκει στο +design?
  Είναι δυνατόν οι συντάκτες της ATHENS VOICE να έχουν στην πεντάδα του καλύτερου ντιζάιν της χρονιάς το περιοδικό «gr design» και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και σεις να το θεωρείτε ανύπαρκτο? Και αν μας πείτε πως το κοινό σας επέλεξε, πάλι το ερώτημα εξακολουθεί. Οι γραφίστες – αναγνώστες σας δεν το θεωρούν σημαντικό αλλά οι αναγνώστες της ATHENS VOICE το διακρίνουν. Λυπάμαι αλλα στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ τα μαγαζάκια καλά κρατούν. Το χειρότερο όμως είναι οτι γελάει ο κόσμος με αυτά που βάζετε, υποτιμάτε το κοινό σας, στα πηγαδάκια όλοι αυτο σχολιάζουν, ζείτε στον κόσμο σας και θεωρείτε σημαντικό θέμα «την αλλαγή του λογοτύπου του Μαραθωνίου της Αθήνας» για παράδειγμα περισσότερο από τα δέκα εξώφυλλα που έγιναν από δέκα σχεδιαστές (δείτε ποιοι τα σχεδίασαν) για το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Σημειωτεόν πως το Μουσείο Μπενάκη – και αυτό τιμά την γραφιστική κοινότητα- φιλοξενεί ακόμη μέσα στο μουσείο αυτά τα εξώφυλλα. Το αποτέλεσμα όμως και η ζημιά είναι πως διώχνετε τον κόσμο και παίρνει η μπάλα όλους. Η Ενωση Γραφιστών τι θέση παίρνει για αυτά? Κατα τα άλλα δινει αιγίδες και μετά ψάχνεται γιατι ο κόσμος δεν την ακολουθεί. Οχι ληγμένη σαμπάνια, μάλλον στημένη σαμπάνια…

 • Βασίλης

  Οι επτά άγιοι-προστάτες των γραφιστών ποιο σημαντικό θέμα από τα 10 χρόνια του Μουσείου Μπενάκη;;; Eίναι όντως γελοίο τι σκοπιμότητες και τι στησίματα παίζονται από πίσω… Oσον αφορά το Gr design καταλαβαίνω ότι από την πλευρά του το Plus το βλέπει ανταγωνιστικά (άσχετα αν δεν εκδίδεται πλέον το περιοδικό δυστυχώς για τον χώρο) Αλλά με το να μην το αναφέρει καν είναι σαν να εθελοτυφλεί και μόνο κακό στο site και στον χώρο θα κάνει Kαλό είναι να στηρίζουμε το ελληνικό design και να αφήσουμε τον ανταγωνισμό σε δεύτερη μοίρα

 • 30 Cent/Αργύρια

  Ρε Ιούδα, αν θεωρείς ότι το +design λειτουργεί ως μαγαζάκι, τότε για την Athens Voice τί νομίζεις ότι θα ισχύει; Πόση αφέλεια, ρε μαν;
  Οι συντάκτες (κι όχι οι αναγνώστες όπως σημειώνεις!!!) της Athens Voice καλά κάνουν και διακρίνουν το gr design στην πεντάδα τους. Έχουν τα δικά τους κριτήρια. Ντάξει, άλλωστε θεωρούν ότι η πασίγνωστη σειρά βιβλίων “Σύρτις” των εκδόσεων Πλανόδιον αξίζει μια θέση στην πεντάδα τους.
  Γιατί τρως τέτοια φρίκη; Στο κάτω-κάτω πρόκειται για μια χαζή ψηφοφορία. Δεν μιλάμε για ζητήματα ζωής και θανάτου.
  Κι έπειτα, αν ήσουν ικανός να διαβάσεις περισσότερο από δυο, τρεις παραγράφους, τότε θα μάθαινες ότι το +design σου λέει πως “Αν θέλετε να προσθέσετε μια απάντηση που έχουμε παραλείψει εμείς, δεν έχετε παρά να να τη γράψετε στα σχόλια. Όποια απάντηση συγκεντρώσει υποστήριξη από τρεις αναγνώστες αυτομάτως θα προστεθεί στο δημοψήφισμά μας.” Γκέγκε;
  Άντε, ειδοποίησε τα φιλαράκια σου απ’ το gr design και ξεκινήστε τον “ιερό αγώνα.”
  Σχέσεις εμπάθειας πολλές φορές λειτουργούν και αμφίδρομα. Ψάξε για την αιτία!

 • designmag

  Καλησπέρα σας,
  Τα γεγονότα στα τοπ 20 της χρονιάς δεν αποφασίζονται από εμάς, αλλά προκύπτουν από τον αριθμό των επισκέψεων κατά τη διάρκεια του έτους. Τα 20 θέματα που έχουμε εδώ, είναι πολύ απλά τα 20 θέματα που είχαν τις περισσότερες επισκέψεις.
  Ένα άρθρο που προτείνει δωρεάν εναλλακτικές σε προγράμματα σχεδιασμού δεν είναι επ ουδενί σημαντικότερο από πολλά άλλα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του 2014, αλλά πολύ απλά, διαβάστηκε περισσότερες φορές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνετε σκοπιμότητες και “στησίματα”.

 • MarkG

  ο κ. Βασιλης/Ιουδας ισως κρινει εξ ιδιων τα αλλοτρια…

 • Βασίλης

  Είμαι αναγνώστης του Plus εδώ και χρόνια το ίδιο και του Gr, δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σας κόντρα, αυτά που γράφεται είναι το λιγότερο αστεία μην γελοιοποιήστε…

 • grdesign

  Το περιοδικό gr design συνεργάζεται και έχει αριστες σχέσεις με το +design. Τα όποια υποθετικά σενάρια που αναγράφονται παραπάνω δημιουργούν κακό κλίμα και θολή ατμόσφαιρα. Ας τα παραβλέψουμε και ας ασχοληθούμε με τα ουσιώση.
  Π.Κ
  gr design

 • Jedi mind trick

  Χαιρόμαστε και προσπαθούμε να λησμονήσουμε το “κάθε αρχή και δύσκολη.”
  🙂

 • lol

  @Ιούδα ή Πάνο καρφώνεσαιΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΆΡΘΡΑ 11-10-2018 [1]

Σχεδιαστές κρίνουν το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας

ΆΡΘΡΑ 09-05-2018 [2]

Η Ελλαδα απέκτησε (επιτέλους) το δικό της Κέντρο Design

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΆΡΘΡΑ 29-10-2017 [2]

Θέτοντας ερωτήματα στον Ανοιχτό Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΆΡΘΡΑ 15-09-2017 [8]

Ενέργεια κατά της κατάργησης του τμήματος Γραφιστικής στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών

ΆΡΘΡΑ 11-05-2017 [1]

Καλλιόπη Αποστολίδου: Το να μένεις στάσιμος σκοτώνει το πνεύμα και τη φαντασία

ΆΡΘΡΑ 05-05-2017 [1]

Μ. Μπότης: To ελληνικό design δεν είναι απλά καλό

ΆΡΘΡΑ 13-04-2017 [0]

Απολογισμός για το τρίτο Graphic Stories Cyprusdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).