3D tóra: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα

27-11-2014

Αυτό που μόνο στη φαντασία μας μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη γίνει και παρουσιάζεται στο -1 (υπόγεια αίθουσα) της Στέγης.
Σήμερα μπορούμε να τυπώσουμε τα πάντα σε τρεις διαστάσεις: από μουσικά όργανα μέχρι σπίτια και από ρούχα μέχρι πρόσθετα ανθρώπινα μέλη!
Η Στέγη παρουσιάζει μια έκθεση που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Με περισσότερα από 100 απροσδόκητα εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες εξερευνούμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής.
Αυτή η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας – και το κάνει σήμερα!

3D & επιστήμη
Νέες μέθοδοι, πειραματικές επεμβάσεις και ερευνητικές θεραπείες μπορούν πια να δοκιμάζονται χάρη σε τρισδιάστατα εκτυπωμένα ομοιώματα ανθρώπινων μελών. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν προσθετικά μέλη που έχουν διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών, ενώ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα εκτεθεί μία τρισδιάστατα εκτυπωμένη καρδιά που έχει βοηθήσει στην υλοποίηση λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων.

3D & μόδα
Τα φουτουριστικά καπέλα της Gabriela Ligenza και τα γεμάτα φαντασία κοσμήματα της Silvia Weidenbach, μας δείχνουν πως μπορούμε πια όχι μόνο να υφαίνουμε ή να ράβουμε αλλά και να τυπώνουμε αυτά που φοράμε. Με ποικιλία υλικών, με χρώμα ή χωρίς, οι σχεδιαστές ανά τον κόσμο στρέφονται όλο και συχνότερα στην τρισδιάστατη εκτύπωση για τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου η φαντασία δεν γνωρίζει όρια, η Στέγη παρουσιάζει κορυφαίες δημιουργίες υψηλής ραπτικής που έχουν τυπωθεί σε τρεις διαστάσεις. Κοσμήματα, φορέματα, παπούτσια, τσάντες είναι κάποια από τα εκθέματα που θα μας εξοικειώσουν με το μέλλον της μόδας.. τώρα.

3D & αρχιτεκτονική
H έκθεση μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της αρχιτεκτονικής με χρήση 3D printers· από το Άμστερνταμ όπου οι DUS Architects σχεδιάζουν το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι, μέχρι το φεγγάρι όπου οι Foster & Partners σε συνεργασία με το European Space Agency (ESA) θα δημιουργήσουν μία σεληνιακή βάση κατασκευασμένη από φουσκωτά τμήματα και εκτυπωμένο σεληνιακό βράχο.

3D & design
Η τρισδιάστατη εκτύπωση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα. Από την πρώτη καρέκλα στον κόσμο που τυπώθηκε τρισδιάστατα (κατασκευή του Studio Dirk Vander Kooij με χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού) μέχρι τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Assa Ashuach το 3D printing προσφέρει νέες δυνατότητες στο design, με δημιουργική ελευθερία και παραμετροποίηση.

3D & τέχνη
Από τα κεραμικά βάζα του Michael Eden που συνδυάζουν την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέχρι τη σειρά γλυπτών του John Rainey και το έργο του Matthew Plummer-Fernandez με τις αφηρημένες και «πειραγμένες» αναπαραστάσεις του Μίκυ Μάους, που θέτουν ερωτήματα σε σχέση με τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και την ιδέα της ομοιότητας, η τέχνη στην εποχή του 3D printing αλλάζει και παρουσιάζεται στη Στέγη.

Workshops
Όποιος πάλι θελήσει να δημιουργήσει το δικό του αντικείμενο, θα έχει πολλές ευκαιρίες να το κάνει σε μια σειρά από εργαστήρια, από τα οποία ξεχωρίζει ασφαλώς το «Γίνε το δικό σου σουβενίρ» του BlabBlabLab, όπου οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν με μινιατούρες από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στο City Link (Στοά Σπύρου Μίλιου) και στις 19 Δεκεμβρίου στη Στέγη.

Επιμέλεια: Double Decker
Διοργάνωση: 
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing Στέγης
Εκθεσιακός Χώρος:  -1, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Συγγρού 107-109)
Διάρκεια: 15 Δεκεμβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015
Ωράριο:
καθημερινά 12:00-21:00
Εισιτήρια: 5€ | μειωμένο 3€

Patrick Jouin_Solid Series C2 chair - photo credit Thomas Duval MHOX and CRP_Generative orthoses_hand Matthew Plummer Fernandez_sekuMoiMecy Gabriela Ligenza_Day Dream DUSArchitects_3D printed Canal HouseΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-09-2020 [0]

Σειρά σεμιναρίων βιβλιοδεσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).