3D tóra: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα

27-11-2014

Αυτό που μόνο στη φαντασία μας μπορούσε να συμβεί, έχει ήδη γίνει και παρουσιάζεται στο -1 (υπόγεια αίθουσα) της Στέγης.
Σήμερα μπορούμε να τυπώσουμε τα πάντα σε τρεις διαστάσεις: από μουσικά όργανα μέχρι σπίτια και από ρούχα μέχρι πρόσθετα ανθρώπινα μέλη!
Η Στέγη παρουσιάζει μια έκθεση που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Με περισσότερα από 100 απροσδόκητα εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες εξερευνούμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής.
Αυτή η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας – και το κάνει σήμερα!

3D & επιστήμη
Νέες μέθοδοι, πειραματικές επεμβάσεις και ερευνητικές θεραπείες μπορούν πια να δοκιμάζονται χάρη σε τρισδιάστατα εκτυπωμένα ομοιώματα ανθρώπινων μελών. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν προσθετικά μέλη που έχουν διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών, ενώ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα εκτεθεί μία τρισδιάστατα εκτυπωμένη καρδιά που έχει βοηθήσει στην υλοποίηση λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων.

3D & μόδα
Τα φουτουριστικά καπέλα της Gabriela Ligenza και τα γεμάτα φαντασία κοσμήματα της Silvia Weidenbach, μας δείχνουν πως μπορούμε πια όχι μόνο να υφαίνουμε ή να ράβουμε αλλά και να τυπώνουμε αυτά που φοράμε. Με ποικιλία υλικών, με χρώμα ή χωρίς, οι σχεδιαστές ανά τον κόσμο στρέφονται όλο και συχνότερα στην τρισδιάστατη εκτύπωση για τις δημιουργίες τους. Εκεί όπου η φαντασία δεν γνωρίζει όρια, η Στέγη παρουσιάζει κορυφαίες δημιουργίες υψηλής ραπτικής που έχουν τυπωθεί σε τρεις διαστάσεις. Κοσμήματα, φορέματα, παπούτσια, τσάντες είναι κάποια από τα εκθέματα που θα μας εξοικειώσουν με το μέλλον της μόδας.. τώρα.

3D & αρχιτεκτονική
H έκθεση μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της αρχιτεκτονικής με χρήση 3D printers· από το Άμστερνταμ όπου οι DUS Architects σχεδιάζουν το πρώτο εκτυπωμένο σπίτι, μέχρι το φεγγάρι όπου οι Foster & Partners σε συνεργασία με το European Space Agency (ESA) θα δημιουργήσουν μία σεληνιακή βάση κατασκευασμένη από φουσκωτά τμήματα και εκτυπωμένο σεληνιακό βράχο.

3D & design
Η τρισδιάστατη εκτύπωση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε έπιπλα και χρηστικά αντικείμενα. Από την πρώτη καρέκλα στον κόσμο που τυπώθηκε τρισδιάστατα (κατασκευή του Studio Dirk Vander Kooij με χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού) μέχρι τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Assa Ashuach το 3D printing προσφέρει νέες δυνατότητες στο design, με δημιουργική ελευθερία και παραμετροποίηση.

3D & τέχνη
Από τα κεραμικά βάζα του Michael Eden που συνδυάζουν την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέχρι τη σειρά γλυπτών του John Rainey και το έργο του Matthew Plummer-Fernandez με τις αφηρημένες και «πειραγμένες» αναπαραστάσεις του Μίκυ Μάους, που θέτουν ερωτήματα σε σχέση με τα όρια της πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και την ιδέα της ομοιότητας, η τέχνη στην εποχή του 3D printing αλλάζει και παρουσιάζεται στη Στέγη.

Workshops
Όποιος πάλι θελήσει να δημιουργήσει το δικό του αντικείμενο, θα έχει πολλές ευκαιρίες να το κάνει σε μια σειρά από εργαστήρια, από τα οποία ξεχωρίζει ασφαλώς το «Γίνε το δικό σου σουβενίρ» του BlabBlabLab, όπου οι επισκέπτες μπορούν να φύγουν με μινιατούρες από τους ίδιους τους εαυτούς τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Δεκεμβρίου στο City Link (Στοά Σπύρου Μίλιου) και στις 19 Δεκεμβρίου στη Στέγη.

Επιμέλεια: Double Decker
Διοργάνωση: 
Διεύθυνση Επικοινωνίας & Marketing Στέγης
Εκθεσιακός Χώρος:  -1, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Συγγρού 107-109)
Διάρκεια: 15 Δεκεμβρίου 2014 – 31 Ιανουαρίου 2015
Ωράριο:
καθημερινά 12:00-21:00
Εισιτήρια: 5€ | μειωμένο 3€

Patrick Jouin_Solid Series C2 chair - photo credit Thomas Duval MHOX and CRP_Generative orthoses_hand Matthew Plummer Fernandez_sekuMoiMecy Gabriela Ligenza_Day Dream DUSArchitects_3D printed Canal HouseΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-09-2019 [0]

The Great Crack από το Komodo design studio

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-09-2019 [0]

Aτομική έκθεση του Βασίλη Γκογκτζιλά στην γκαλερί Ρω

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-09-2019 [0]

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το Digitized 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26-06-2019 [0]

Για τρίτη χρόνια εργαστήρια χαρακτικής στην Βωβούσα!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-06-2019 [0]

Πλησιάζει η ώρα για το 7o ICTVC στην Πάτρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24-05-2019 [0]

Τελετή απονομής για τους 6ους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-05-2019 [0]

Design for Growth II στο Γκάζι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09-05-2019 [0]

Kάλεσμα στις πρώτες τυπογραφικές εκλογές στην Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-05-2019 [0]

Εργαστήριο Ψηφιακής Εικονογράφησης του Κωστή Παπαθεοδώρου στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-04-2019 [0]

Διεθνές Συνέδριο ΙnnovationID2019 στην Θεσσαλονίκηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).