Δύο σημαντικοί δημιουργοί 3D design στη Στέγη

15-01-2015

Δύο καταξιωμένοι δημιουργοί που συμμετέχουν στην έκθεση 3D printing που πραγματοποιείται αυτές της μέρες στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, έρχονται στην Ελλάδα και μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ο Assa Ashuach, γκουρού του 3D design και βραβευμένος διεθνώς, έρχεται πρώτος, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στη Στέγη σε μία ιδιαίτερα χρήσιμη και διαφωτιστική συζήτηση για τους επαγγελματίες του design και όχι μόνο. Πώς αλλάζει η σχέση ανάμεσα στον δημιουργό και τον χρήστη; Τι δυνατότητες προσφέρει στην παραγωγική λειτουργία η εκτύπωση σε τρεις διαστάσεις; Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν από τον ίδιο τον Assa Ashuach.
Ο Assa Ashuach είναι γεννημένος στο Ισραήλ και έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για το έργο του, μεταξύ άλλων από το Design Museum και το Esmee Fairbairn Foundation. Είναι ένας από τους πρωτοπόρους σχεδιαστές που χρησιμοποιούν διαδραστικές, συνεργατικές (co-design) μεθόδους, που επιτρέπουν στον σχεδιαστή να επικοινωνεί με τον χρήστη κατά τη διάρκεια της δημιουργίας ενός αντικειμένου.
Έργα του Ashuach έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία του Λονδίνου, όπως το Design Museum, το Science Museum και το Victoria & Albert Museum, καθώς και σε άλλα ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Η Silvia Weidenbach, εξαιρετικά επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, ακολουθεί και συναντά το κοινό της Στέγης την Τρίτη 27 Ιανουαρίου και μιλάει για τις εξελίξεις στον τομέα του σχεδιασμού κοσμημάτων με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης.
Η Γερμανίδα Silvia Weidenbach είναι από τις πιο σημαντικές σχεδιάστριες κοσμημάτων νέας τεχνολογίας. Είναι η πρώτη σχεδιάστρια που χρησιμοποίησε πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους σε κοσμήματα τα οποία δημιούργησε με τρισδιάστατη εκτύπωση. Έχει κάνει σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες και στην παραδοσιακή τέχνη της κοσμηματοποιίας και ζει στο Λονδίνο. Τα έργα της συνδυάζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες μεθόδους κοσμηματοποιίας. Διδάσκει στο Royal College of Art και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Design Museum καθώς και με το Μουσείο Sir John Soane του Λονδίνου. Έχει τιμηθεί με το Jerwood Makers Open Award και είναι επικεφαλής εκπαιδευτικών εργαστηρίων στο τμήμα ερευνών της BMW.
Δουλειά της θα φιλοξενηθεί το 2015 στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, καθώς και στο Μόναχο, στην Galerie für Angewandte Kunst, ενώ ήδη έχει εκθέσει το έργο της στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, την Ελβετία και τον Καναδά.

Οι ομιλίες θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα, ξεκινούν στις 7 μ.μ. και έχουν εισιτήριο €12 (η κάθε μία).
Για κρατήσεις θέσεων: 21301780361 και info@sgt.gr

Assa_Bon-Bon-light_3

Bon Bon Light – Assa Ashuach

alhambra-02-450x349

Silvia Weidenbach

One Response

  • Γιώργος Ψαρράκος

    Πολύ καλό άρθρο. Το 3D DESIGN πιστεύω ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολήσει όλο και περισσότερο. Το ίδιο και στα φωτιστικά που ασχολείται η επιχείρησή μου το 3D έχει μπει δυναμικά, κυρίως μέσω του 3D printing.
    Συνεχίστε την καλή δουλειά.

    http://www.fotistika-psarrakos.gr/Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-09-2020 [0]

Σειρά σεμιναρίων βιβλιοδεσίας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).