Adobe: τέρμα στις πωλήσεις – στροφή στην ενοικίαση

07-05-2013

Τα προγράμματα της Adobe (Photoshop, InDesign, Illustrator, Premier κ.λπ. ) εδώ και πολλά χρόνια έχουν δημιουργήσει μια σχεδόν μονοπωλιακή κατάσταση, αφού πολύ σπάνια λείπουν από τον υπολογιστή ενός γραφίστα. Για το λόγο αυτό, οι στρατηγικές αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση της εταιρείας επηρεάζουν τους επαγγελματίες του κλάδου όχι μόνο σε σχέση με το λογισμικό της εταιρείας, αλλά και έμμεσα, λόγω της κατάστασης που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει (μια και το δρόμο που επιλέγει, θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες του χώρου).

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, αφού η Adobe ανακοίνωσε ότι διακόπτει την πώληση των προγραμμάτων της και επιλέγει την αποκλειστική διάθεσή τους μέσω του Creative Cloud, το οποίο λειτουργεί με τη λογική της συνδρομής. Κατά συνέπεια, όσοι θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα νέα προγράμματα ή πακέτα της Adobe θα πρέπει να τα “ενοικιάζουν” σε μηνιαία ή ετήσια βάση.
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό οικονομικά;
Αναμένοντας να ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα για τις ευρωπαϊκές αγορές, θα δούμε το αποτέλεσμα όπως αυτό ισχύει για την αμερικανική αγορά.
Ένας νέος χρήστης θα πρέπει να πληρώνει το ποσό των $50 μηνιαίως (αν αγοράσει το ετήσιο πρόγραμμα), ώστε να έχει πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα της σουίτας της Αdobe. Αν θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο ένα πρόγραμμα, το αντίστοιχο ποσό είναι $20 το μήνα. Τα ποσά αυτά αυξομειώνονται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο χρήστης (π.χ. φοιτητής, ή παλαιός χρήστης). Για παράδειγμα, για όσους κατέχουν νομίμως μια έκδοση της σουίτας της Adobe από το CS3 και μετά, υπάρχει ειδική προσφορά που ορίζει την μηνιαία καταβολή $30 για χρήση της σουίτας για ένα χρόνο.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται αποσαφηνίσεις από την εταιρεία και αντιδράσεις από τη δημιουργική κοινότητα, όσον αφορά τη νέα πραγματικότητα.

Screen-Shot-2013-05-06-at-5.32.21-PM

 

YouTube Preview Image

One Response

  • Sniper

    Ας μας πάρουν μια πίτσα καλύτερα…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΝΕΑ 25-01-2019 [0]

Οι Pi6 αποχαιρετούν την Αθήνα και μετακομίζουν στη Ντόχα

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

ΝΕΑ 26-06-2018 [0]

Ποιοι είναι οι νικητές τους φετινού διαγωνισμού αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).