Υποβολή έργων ταχυδρομικής τέχνης ενάντια στη λήθη, για το ICTVC

13-03-2013

Στο πλαίσιο του 5ου ICTVC, το Les Yper Yper προσκαλεί δημιουργικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν πρωτότυπα έργα τους, εμπνευσμένα από το θέμα του επερχόμενου συνεδρίου τυπογραφίας, το οποίο είναι “Against lethe” (Ενάντια Λήθη).

Κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, και περιβαλλοντικά ζητήματα, που επηρεάζουν όλους μας, απαιτούν ένα νέο τρόπο σκέψης. Ωστόσο, καθώς κοιτάζουμε προς τα εμπρός δεν πρέπει να ξεχνάμε τα διδάγματα του παρελθόντος. Ποιος έχει υπάρξει ο ρόλος της οπτικής γλώσσας κατά της λήθης ως τώρα και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον;

Για τη δημιουργία του συμμετέχοντος έργου μπορούν να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνική, υπό την προϋπόθεση ότι τα έργα αυτά καθεαυτά μπορούν να αποσταλλούν ταχυδρομικώς.
Η διεύθυνση και η σφραγίδα θα πρέπει πάντοτε να εμφανίζονται απευθείας πάνω στο έργο.

Τα έργα που θα προκριθούν θα εκτεθούν στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια του ICTVC, ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη (στην γκαλερί Les Yper yper) και στην Αμφιλοχία (στη γκαλερί του ιδρύματος Μάργαρη).

Η διορία για την αποστολή συμμετοχών λήγει στις 15 Μαΐου, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

against-lethe-mail-art

Το ICTVC έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που εξερευνούν τον κόσμο της τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας. Από την πρώτη του διοργάνωση το 2002, μέχρι σήμερα άνθρωποι από διαφορετικούς τομείς και επιστημονικούς κλάδους, με πάθος για την οπτική γλώσσα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πρακτικής, συμβάλλουν στο περιεχόμενό του. Το ICTVC προσελκύει ομιλητές και συμμετέχοντες σε διεθνή κλίμακα, καθώς και από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που σχετίζονται με την τυπογραφία και το σχεδιασμό. 

Το Les Yper yper είναι ένας φυσικός/εννοιολογικός χώρος που κατοικείται από μια ομάδα δημιουργικών ενεργών σε όλο το φάσμα της οπτικής/ηχητικής τέχνης, πρακτικής και εφαρμογής. Παράλληλα με τις κύριες δραστηριότητες του, το Les Υπέρ Υπέρ φιλοξενεί εκθέσεις, εκδηλώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις, καθώς και σεμινάρια και εργαστήρια. Βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  και οι πόρτες του είναι ανοιχτές για το κοινό.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).