Διαγωνισμός αφίσας με έπαθλο… €50

28-06-2013

Το 3rd Agrinio Jazz Festival απευθύνει κάλεσμα σε σχεδιαστές, γραφίστες, φωτογράφους, καλλιτέχνες και οποιοδήποτε ταλαντούχο άτομο (sic) για την κατάθεση προτάσεων για το δημιουργικό της αφίσας του και σας καλεί να καταθέσετε τις προτάσεις σας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή.

Η αφίσα θα πρέπει να είναι πρωτότυπο έργο, που προορίζεται αποκλειστικά για το φεστιβαλ και να δημιουργηθεί με την προοπτική εφαρμογών, τις οποίες θα αναλάβει στη συνέχεια το ίδιο το Φεστιβάλ για να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας της διοργάνωσης: αφίσα-αφισέτα, website, ημερήσιο πρόγραμμα συναυλιών, banner, καταχωρίσεις κ.ά.

Οι προτάσεις των υποψηφίων θα κατατεθούν μέχρι 30 Ιουνίου. Η πρόταση που θα επιλεγεί τελικώς από το Φεστιβάλ θα λάβει ως έπαθλο 50 ευρώ (χορηγία του Τρυποκάρυδος Coffee-Bar) και μια διπλή πρόσκληση για το διήμερο των εκδηλώσεων. Το όνομα του/της δημιουργού της βραβευθείσας πρότασης θα αναφέρεται στην παρουσίαση της αφίσας στα σχετικά δελτία Τύπου και στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται δελεαστικά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτόν το σύνδεσμο

agrrrrrinio

7 Responses

 • Τάσος

  χμμμ Ναι είναι πολύ δελεαστικά!!

 • mel

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η μη κερδοσκοπική εταιρία Stardust, υπεύθυνη για τη Διοργάνωση του Agrinio Jazz festival αποφάσισε να ΑΠΟΣΥΡΕΙ το κάλεσμα της προς οποιοδήποτε δημιουργό-καλλιτέχνη ήθελε να συμβάλει στην υλοποίηση του δημιουργικού μέρους της εκδήλωσης (αφίσα κτλ). Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μέλη της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (χωρίς ωστόσο να μας έχει κοινοποιηθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Ένωσης). Οι αντιδράσεις εδράζονταν στο ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ «έπαθλο» του διαγωνισμού το οποίο θεωρήθηκε ότι προσβάλει τους δημιουργούς και στρέφεται εναντίον των εργασιακών κ πνευματικών δικαιωμάτων τους, ενώ παράλληλα υπήρξαν αιχμές και για το μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του φεστιβάλ.

  Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ουδεμία τέτοια πρόθεση υπήρχε και δεν θα πιστεύαμε ποτέ ότι την εποχή των 3 μνημονίων και της λεηλασίας της εργατικής δύναμης, μια μικρής έκτασης διοργάνωση που απευθύνεται δυστυχώς σε ένα πολύ μικρό φάσμα ακουσμάτων, θα κατηγορούταν ότι προσπαθεί να αισχροκερδήσει εις βάρος οποιαδήποτε εργαζόμενου-δημιουργού. Μάλλον «όποιος έχει καεί στο χυλό φυσά και στο γιαούρτι».

  Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι η διοργάνωση καθ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και υλοποίησης των εκδηλώσεων πραγματοποιείται εξ ολόκληρου με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚH εργασία των διοργανωτών και τη συγκινητική προσπάθεια των καλλιτεχνών. Τονίζεται , το «εθελοντική» γιατί εκ του καταστατικού δεν προβλέπεται ουδεμία αμοιβή για τις οποιεσδήποτε εργασίες των μελών του και η όλη εκδήλωση αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ζημιογόνος λόγω του περιορισμένου μουσικόφιλου κοινού που ανταποκρίνεται σε τέτοια ακούσματα σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Ο μόνος λόγος που συνεχίζεται το εγχείρημα και φέτος είναι η αγάπη των διοργανωτών για τη μουσική και ειδικότερα την JAZZ, και η διάθεση να προσφέρουν κάτι τόσο διαφορετικό για την πόλη, και παράλληλα τόσο κοντά σε αυτό που αγαπάνε και έχουν σπουδάσει. Δυστυχώς, όποιος θεωρεί ότι μια τέτοια διοργάνωση που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς του είδους, σε μια επαρχιακή πόλη όπως το Αγρίνιο μπορεί να αποβλέπει στο κέρδος μάλλον δεν έχει μεγάλη επαφή με την κοινωνία.

  Η ύπαρξη αντίτιμου για την είσοδο με τη μορφή «εισιτηρίου» – οικονομική ενίσχυση (7 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ το διήμερο εισιτήριο), όταν ένα εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών κοστίζει έως και 1,40 ευρώ θεωρούμαι ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποβλέπει αποκλειστικά στην κάλυψη μέρους των σημαντικών εξόδων της διοργάνωσης.

  Επίσης πρέπει να τονιστεί ότι η διοργάνωση δεν έχει λάβει ΟΥΔΕΜΙΑ οικονομική ενίσχυση οποιασδήποτε μορφής (επιδοτήσεις κτλ) από κρατικούς ή δημοτικούς φορείς και η μόνη συμβολή της δημοτικής αρχής (την οποία κ ευχαριστούμε) είναι η παραχώρηση δημοτικού χώρου για τη πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Οι οποιεσδήποτε ευγενικές χορηγίες προέρχονται από ελάχιστους ιδιώτες και επιχειρήσεις και παρά το μικρό τους μέγεθος αποτέλεσαν κ αυτές ένα σημαντικό λιθαράκι για την επίτευξη του εγχειρήματος.

  Αν κάποιος θέλει να υπερασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα και το δημόσιο χρήμα θα ήταν προτιμότερο τα στρέψει τα βέλη του στους διοργανωτές και στους γνωστούς-άγνωστους καλλιτέχνες της «έντεχνης» και pop ελαφρολαϊκής κουλτούρας με τους κολοσσιαίους περιοδεύοντες «θιάσους» και τα υπερκοστολογημενα budget.

  Εμείς από πλευράς μας το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραχωρήσουμε δωρεάν προσκλήσεις σε όλους τους «καχύποπτους» προκειμένου να επισκεφτούν την πόλη μας, να παραστούν στη διοργάνωση και να κρίνουν εξ ίδιων την ποιότητα και το χαρακτήρα τόσο της εκδήλωσης όσο και των διοργανωτών.

 • soffia

  Tο πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη χρηματικού επάθλου -νομίζω ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων θα βοηθούσε αφιλοκερδώς μια τέτοια διοργάνωση- αλλά η έλλειψη σεβασμού προς τους σχεδιαστές μέσω της διαδικασίας.

  Θεμιτό θα ήταν μια ανάθεση κι όχι να βάζεις σε διαδικασία spec τον όποιο σχεδιαστή.
  Αν όμως θες διαγωνισμό, ρίξε μια ματιά στο http://gda.gr/content/οροι-διεξαγωγησ-διαγωνισμων-icograda

  Με καλή πρόθεση, την απαραίτητη κουλτούρα και αντίληψη & σεβασμό προς τους σχετικούς επαγγελματίες, θα μπορούσε το “Agrinio Jazz festival” να αποκτήσει μια πολύ όμορφη ταυτότητα.

  Προτάσεις:
  – Βρείτε τους σχετικούς επαγγελματίες του Αγρινίου και ζητήστε την βοήθειά τους.
  – Επικοινωνήστε με κάποια σχολή γραφιστικής που θα ενδιαφερόταν να το τρέξει ως εργασία για τους σπουδαστές. Σίγουρα θα πάρετε πολύ καλές και φρέσκες προτάσεις, μακράν καλύτερες από έναν κακοστημένο διαγωνισμό όπου κανένας αξιοπρεπής σχεδιαστής δεν συμμετέχει.
  – Επικοινωνήστε με την Ένωση Γραφιστών για να σας καθοδηγήσει για το πως θα χειριστείτε καλύτερα το θέμα.
  Σοφία Λουκέρη

 • tapros

  Επιτρέψτε μου και εμένα σαν γραφίστας και γνώριμος των παιδιών που διοργανώνουν το φεστιβάλ να πω δυο λόγια. Τα παιδιά επιμένουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον και σε καιρό κρίσης να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για να παράγουν πολιτισμό. Η προσπάθειά τους που πια εξελίσσετε σε θεσμό είναι υπερβολικά αξιέπαινη και χρειάζεται στήριξη. Πράγματι με τον διαγωνισμό αφίσας δεν έγιναν τα πράγματα όπως θα έπρεπε αλλά σε καμία περίπτωση κακόβουλα. Επιτρέψτε μου να επιβεβαιώσω τις προθέσεις τους μιας και είμαστε συντοπίτες και φίλοι. Η ανακοίνωσή τους είναι απόλυτα ειλικρινής και εξηγεί πολλά. Δεν νομίζω ότι είναι όμορφο να «στήνουμε στον τοίχο» ή να βγάζουμε τον θυμό μας για τις αδικίες που υποστόμαστε σαν κλάδος σε λάθος ανθρώπους.

 • pass

  Ο άστοχος χειρισμός, προσβλητικός αν είναι συνειδητός*,
  είναι η αμοιβή των 50 ευρώ. Δωρεάν! Ναι, δωρεάν, και όλα καλά.
  Έχουμε κάνει όλοι, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε,
  όσοι τουλάχιστον σεβόμαστε την κοινωνία, που φιλοξενεί
  και αναδεικνύει τη δουλειά μας, και τελικά μας τρέφει,
  πολλές δωρεάν δουλειές για ανάλογες και μη πρωτοβουλίες.
  Με την καρδία μας. Άνθρωποι είμαστε πρώτα. Μετά γραφίστες…

  (*) Από την ευαισθησία να τοποθετηθούν εδώ και να ανακαλέσουν,
  με πείθουν ότι ήταν μια άτυχη επιλογή και επιπόλαιη απόφαση,
  ακούσια και καλοπροαίρετη. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Αν μου έλεγαν να σχεδιάσω μια αφισα δωρεάν, και για αυτό το φεστιβαλ θα το έκανα. Αλλά κάνουν διαγωνισμό, δεν κάνουν ανάθεση. Κάνουν ένα μικρό πανηγύρι στο κεφάλι μας. Μετά μας κάνουν μαθήματα για το τι θα πει εθελοντισμός. Ε, λοιπόν και εγώ θέλω βοήθεια εθελοντική, αλλά θα ρωτήσω με τρόπο και όχι με πανελλήνιο κάλεσμα.

  Τέλος η ΕΓΕ έχει καθαρή θέση για τους διαγωνισμούς.

 • Γιωργάκας Παναγιώτης

  Τουλάχιστον απαξιοτικό προς κάθε σχεδιαστή, γραφίστα, φωτογράφο, καλλιτέχνη και οποιοδήποτε ταλαντούχο άτομο… Καλύτερα να μην υπήρχε “χρηματικό(;) έπαθλο”.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).