Ο Alexander Taylor μιλά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

08-12-2011

Αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών ημερίδα με θέμα το βιομηχανικό σχεδιασμό, τη θέση του στην Ελλάδα, αλλά και με το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει κάτω από το πρίσμα της τρέχουσας κατάστασης. Πρόκειται σαφώς για μια πολύ σημαντική εκδήλωση με τέσσερις καταξιωμένους εισηγητές. Τους τρεις εξ’ αυτών, τους “δικούς” μας Αλέξι Γεωργακόπουλο, Γιάννη Γκίκα και Χριστόφορο Μπρέλλη, λίγο-πολύ τους γνωρίζουμε από άρθρα και παρουσιάσεις μέσω της έντυπης και της ηλεκτρονικής έκδοσης του +Design.
Σκεφτήκαμε σήμερα, λοιπόν, να σας παραθέσουμε ένα σύντομο βιογραφικό του τέταρτου εκ των εισηγητών, του Βρετανού Alexander Taylor, ο οποίος επελέγη να προσκληθεί ακριβώς ώστε να προσφέρει την έξωθεν μαρτυρία για την τρέχουσα κατάσταση στο χώρο, τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο, από την οπτική σκοπιά ενός νέου μεν, αλλά ήδη καθιερωμένου σχεδιαστή.

Ξεκινώντας το δικό του στούντιο, πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο Alexander Taylor έχει σχεδιάσει έπιπλα και φωτιστικά για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της Ευρώπης, όπως οι Zanotta, Established & Sons, ClassiCon, Thorsten van ELTEN, E & Y και Hitch Mylius. Έχει επίσης εργαστεί σε ιδιωτικές αναθέσεις, με κορυφαίο παράδειγμα τον Alexander McQueen.
Το 2004, το έργο του “Antlers” κέρδισε την πρώτη θέση της κατηγορίας “οικιακά αξεσουάρ”, στα βραβεία του περιοδικού Elle Decoration. Την επόμενη χρονιά στον ίδιο διαγωνισμό κέρδισε τον τίτλο του “Ανερχόμενου Designer της χρονιάς” καθώς και την πρώτη θέση στην κατηγορία “φωτιστικά”.
Στα τέλη του 2006 αναγγέλθηκε ότι το ΜοΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης) ενέταξε το φωτιστικό «Fold» στη μόνιμη συλλογή του, ενώ το ίδιο έκανε τι το Chicago Institute of Design. Αργότερα το τραπέζι «Butterfly» που είχε σχεδιάσει για τη Zanotta έλαβε το βραβείο Good Design Award του Chicago Athenaeum Museum.
Παράλληλα με την εργασία στο δικό του στούντιο, ο Alexander Taylor δίνει διαλέξεις και ηγείται εργαστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται και ως σύμβουλος για τη γνωστική αθλητική μάρκα Adidas.

Περισσότερα για τον Alexander Taylor μπορείτε να διαβάσετε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).