Aluminco διαγωνισμός design “εκτός ορίων”

13-03-2013

Η εταιρεία συστημάτων αλουμινίου ΑLUMINCO διοργανώνει διαγωνισμό, σχεδιασμού προϊόντων της νέας εποχής. Μπορείτε να αποστείλετε τις συμμετοχές  μέχρι και την Τετάρτη 01 Μαίου.
Ο διαγωνισμός αφορά 3 θέματα: πόρτα κεντρικής εισόδου – πέργκολα – κάγκελο.

Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχές έχουν: Αρχιτέκτονες, Σχεδιαστές βιομηχανικού σχεδίου, Διακοσμητές και Φοιτητές των κλάδων
Η εταιρεία ΑLUMINCO θα επιβραβεύσει τα σχέδια που θα διακριθούν για το Design, τη λειτουργικότητα, την καινοτομία και την παραγωγική τους δυνατότητα.
Το σύνολο των έργων του διαγωνισμού ή μέρος αυτών, που θα προκύψει από την αξιολόγηση, θα παρουσιαστεί σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση απονομής των βραβείων, των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων. Οι τρεις πρώτοι νικητές, ανεξαρτήτως θέματος θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα €2.000, €1.000 και €500 αντίστοιχα.

Το λεπτομερή κανονισμό, τους όρους συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

Aluminco_Concept_1_051112

11 Responses

 • Μανώλης Μορεσόπουλος

  πόρτα – πέργκολα – και τα μυαλά στο κάγκελο.

 • Καρκαλιάνης Νίκος

  Εκτός απο σχεδιασμό στοιχείων (logo, poster, κτλ) που ζητούσαν μέχρι τώρα διάφοροι (δήμοι, φορείς, ιδιότες, κτλ), τώρα ζητούν να κάνουμε και τη δουλειά τους; Ωραίοι…

 • Τσάτοβ Αντρέας

  Ένας φυσιολογικότατος διαγωνισμός , το ήθος δέ είναι κάτι που δέν έχει θέση στην κοινωνία μας ούτως ή άλλως.

 • Νιαβής Δημήτρης

  Όντως, ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ο διαγωνισμός! “Δες την ιδέα σου να βγαίνει στην παραγωγή, να βγάζει λεφτά ο κάθε επιχειρηματίας και εσύ να δουλεύεις σε καφετέρια για να βγάλεις τον μήνα!”
  Τώρα δηλαδή έσεις προωθείτε τον Ελληνικό σχεδιασμό ε; Ο οποίος έχει ως κύριο χαρακτηριστικό ότι είναι τσάμπα!
  Χαίρομαι να βλέπω/καμαρώνω τέτοιους “λαμπρούς” επιχειρηματίες. Ξέρω πλέον κάτι για το ήθος του κ. Aluminco..

  Ένα μεγάλο μπράβο και σε σας που συμβάλετε στην προώθηση τέτοιων διαγωνισμών και σέβεστε τους αναγνώστες σας!

 • designmag

  Κύριε Νιαβή, σεβαστή η γνώμη σας και οι αντιρρήσεις σας.
  Υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί που αξίζουν τον κόπο και ακόμα περισσότεροι που ΔΕΝ αξίζουν τον κόπο. Επίσης υπάρχουν διαγωνισμοί που ταιριάζουν σε κάποιους ανθρώπους και δεν ταιριάζουν σε άλλους.
  Ένα μέσον ενημέρωσης έχει ως αποστολή να ενημερώνει γι αυτά που συμβαίνουν και αφορούς στους αναγνώστες του. Ασέβεια θα ήταν να επιλέγουμε εμείς για λογαριασμό τους.
  Ο καθένας ας επεξεργάζεται την κάθε πληροφορία κι ας κρίνει για τον εαυτό του…

 • Κούβδος Φοιβος

  -χαίρομαι να σε διαβαζω δημητρη-

  Πράγματι, κι εγω πιστευω ότι ειναι τεράστιο πρόβλημα η μεταστροφή από την ανάθεση στον διαγωνισμό, γιατι ουσιατικά ο κάθε ετεριάρχης πληρώνοντας έναν- δύο σχεδιαστές, έχει ένα σχεδιαστικό λόχο να τρέχει πίσω από το project του. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν χτυπιεται επικοινωνιακα, δεν είναι λύση να μην δημοσιοποιήται. Χτυπιέται στην πράξη. δεν συμμετέχουμε, δεν χαρίζουμε ιδέες σε ανθρώπους που μετεπειτα θα κερδοφορίσουν από αυτές. προτίνουμε σε συναδέλφους να μην συμμετέχουν ούτε αυτοί.
  Ένα άρθρο σε σχέση με τα κακά συνεπακόλουθα της διαγωνισμομανίας θα ταίριαζε, και νομίζω πως οι διαχειριστες του designmag θα το φιλοξενούσαν ευχάριστα.
  Τώρα όποιος θέλει να τρέξει στον διαγωνισμό δικαίωμά του αρκεί να θυμάται πως ποτε κανενας εργοδότης δεν θα ανταμείψει τίμια αυτόν που δεν αναφέρει καν οτι η δουλειά του κοστίζει επειδη ακριβώς αξίζει.

 • maximus

  Για εμένα αν και συμφωνώ εν μέρη με τα σχόλια των παραπάνω το πιο τραγικό σχετικά με αυτό το διαγωνισμό είναι ότι 1ον δεν έχει ακριβή ημερομηνία των αποτελεσμάτων και 2ον δεν αναφέρει ονόματα επιτροπής αξιολόγησης.

  Αυτό σημαίνει ειδικά με την ημερομηνία ότι μπορεί οι συνάδελφοι και εγώ να φτιάξουμε προϊόντα για το διαγωνισμό και η απονομή να γίνει μετά απο 1 ή ποιος ξέρει πόσα έτη π.χ όπως το διαγωνισμό του Δρομέα που μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα έχεις ξεχάσει τι έχεις σχεδιάσει.
  Επίσης δεν μου άρεσε μια παράγραφος που διάβασα στους όρους “Επίσης η Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να παρατείνει χρονικά ή να αναβάλει τη διαδικασία του διαγωνισμού σε κάθε φάση αυτού.” Βέβαια ο διαγωνισμός διοργανώνετε απο μια μεγάλη εταιρία, απλά σε προσωπικό επίπεδο δεν εμπιστεύομαι πλέον κανένα 😛

 • Energyline

  Η οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού της ΑLUMINCO, DESIGN «ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ», μετά από τα αιτήματα των ενδιαφερομένων, δίνει παράταση στην προθεσμία λήξης του διαγωνισμού έως τις 15 Μαΐου 2013, ημέρα Τετάρτη στις 12 το βράδυ.

 • nikos

  Μπραβο για την πανέξυπνη ιδέα των κυρίων στην Aluminco.. Η εκμετάλευση ιδεών και ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού απο εταιρείες που διαφημίζουν την σωστή ανάπτυξη και το εθνικό καλό είναι πλέων είναι ξεκάθαρη και άμεση. Εκμετάλευση της θέλησης του νεόυ να εργαστεί με απίστευτα μεγαλο κέρδος της ίδιας (ιδέες – σχέδια – μυαλά – χέρια).
  έλεος

 • αντώνης

  Μεγάλες εταιρείες με εκατομμύρια από πίσω τους ‘ζητιάνε’ από τους κακομοίρηδες έλληνες που θέλουν να δουλέψουν και έχουν ιδέες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
  Αυτές οι εταιρίες όπως η Alumnco και η Bic διαφημίζουν ότι έχουν και τους καλύτερους designers αλλά αυτή την στιγμή είναι απασχολημένοι με άλλες δουλείες και έτσι δεν μπορούν να επενδύσουν στο επόμενο προϊόν τους.

  Η BIC pπροσφέρουν λένε στον νικητή 6 μήνες απασχόλησης και μια τιμητική πλακέτα.
  Οι 6 μήνες θα είναι με μισθό των 560 ευρώ ?
  Η Alumnco το έπαθλο των 2.000 ευρώ.

  Μυαλά γεμάτο με ιδέες υπάρχουν και θα ήταν σωστό και ηθικό από αυτές τις μεγάλες εταιρείες να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα παιδιά. Ντροπή τους.

  Κατανοώ την μεγάλη ανάγκη τν νέων να δημιουργήσουν αλλά όχι για τους μεγάλους καρχαρίες. Έχουν αυτοί και μπορούν να επενδύσουν. Ας αφήσουν λοιπόν τους διαγωνισμούς και ας κάνουν καμία πρόσληψη.

 • Energyline

  Η ALUMINCO, διοργανωτής του διαγωνισμού Design «Εκτός ορίων» καθώς και οι συμμετέχοντες, σας περιμένουμε στην έκθεση επιλεγμένων έργων και στα βραβεία του διαγωνισμού, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013
  και ώρα 18.00, στην αίθουσα Δ7 (Νέοι Φούρνοι),
  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Γκάζι.
  Η τελετή απονομής των βραβείων του διαγωνισμούθα πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ στις 20.00 και θα ακολουθήσει cocktail.

  18.00 – 20.00 Έκθεση έργων Design «Εκτός Ορίων»
  20.00 – 21.00 Παρουσίαση και τελετή απονομής βραβείων διαγωνισμού
  21.00 CocktailΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2020 [4]

Συνεργασία ΕΒΓΕ – Art Directors Club Europedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).