Ένα από τα ομορφότερα iOS apps του 2012, είναι “made in Greece”

14-01-2013

Για τη χρονιά που μας πέρασε, όπως συχνά συμβαίνει, διαβάσαμε αρκετές λίστες για πολλά διαφορετικά πράγματα. Τα καλύτερα εξώφυλλα, τα καλύτερα προγράμματα, τα πιο επιτυχημένα προϊόντα κ.λπ.
Σε μια από αυτές τις λίστες, από τη γνωστή σελίδα the next web, διαβάσαμε για τις 12 πιο όμορφες iOS εφαρμογές του 2012.
Ανάμεσά τους διακρίναμε μια εφαρμογή που μας βοηθά να παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία που παρέχει η υπηρεσία Google Analytics, μέσα από το iPhone μας. Πρόκειται για την πραγματικά πολύ όμορφη εφαρμογή Analytiks, η οποία με χαρά είδαμε ότι αποτελεί ελληνικό προϊόν.

Μπορεί μεν η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη συγκεκριμένη εφαρμογή να έχει την έδρα της στις Η.Π.Α., τόσο η ιδέα όμως (Στέφανος Κωφόπουλος), όσο και ο προγραμματισμός (Μιχάλης Πραματεφτάκης), αλλά, και κυρίως στην περίπτωσή μας, και ο σχεδιασμός (Κώστα Αλεβιζόπουλος) είναι όπως φανερώνουν τα ονόματα ελληνικότατα.

Ολα ξεκίνησαν με την ιδέα του Στέφανου Κωφόπουλου και τις ανάγκες του ως blogger στο pestaola.gr για Google Analytics εν κινήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά στο AppStore που κάνουν αυτό το πράγμα, αλλά με πολύπλοκο τρόπο και προπάντων χωρίς καμία ιδιαίτερη αισθητική στο user interface.
«Κάπως έτσι γεννήθηκε να φτιάξουμε κάτι με τα βασικότερα στοιχεία επισκεψιμότητας που χρειάζεται κάποιος που θέλει να βλέπει γρήγορα στο κινητό του την κίνηση στην ιστοσελίδα του» μας λένε οι δημιουργοί, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια τον Ιανουάριο του 2011 και μέχρι σήμερα – έχοντας φτάσει στην έκδοση 2.2.1 – προσπαθούν ακόμα να το κάνουν βήματα μπροστά με περισσότερα στοιχεία για τον τελικό χρήστη όσο πιο απλά και όμορφα γίνεται.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας (και με το νέο σχεδιασμό της εφαρμογής τους) κατάφεραν να μπουν στη λίστα του the next web, αλλά και πολλών άλλων παρόμοιων άρθρων που εντόπισαν τα καλύτερα του 2012.

Το Analytiks μπορείτε να βρείτε εδώ στην τιμή των €1,79

analytiks2-black-all_1 analytiks2-white-black-all Analytiks2-white-infographic Analytiks2-black-home_1

3 Responses

  • Παύλος Κατσιγιώρης

    Χρησιμοποιώ καιρό αυτή την εφαρμογή. Είναι πολύ αξιόλογη ενώ και με το νέο UI της έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

  • Penlix

    http://www.kalev.gr FTW!

  • Απόστολος Τσιοβάρας

    Go Greece Go!!!1Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-11-2019 [2]

Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 23-07-2019 [3]

Το Re-Branding της Aegean και της Olympic Air από την Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2019 [0]

Η Αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-06-2019 [5]

Η αφίσα για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-06-2019 [2]

To Burger Fest από την The Birthdays Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [4]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studiodesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).