Έκθεση του Μιχάλη Αντωνόπουλου με θέμα «Ο Μεγάλος Καταποντισμός: Αγία Παρασκευή 2112 μ.Χ.»

17-10-2012

Ο γραφίστας Μιχάλης Αντωνόπουλος παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με θέμα «Ο Μεγάλος Καταποντισμός: Αγία Παρασκευή 2112 μ.Χ» στον χώρο τέχνης Άλμπα (Αγίου Ιωάννου και Ασημακοπούλου 3).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 21:00 ενώ θα διαρκέσει έως τις 25 Νοεμβρίου.

Στο σχετικό δελτίο τύπου, διαβάζουμε:
«Οι επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Η Ελλάδα πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις και άνοδο της στάθμης χείμαρρων, ποταμών και θάλασσας. Όπως ήταν αναμενόμενο το Ρέμα Χαλανδρίου υπερχείλισε, βυθίζοντας στα νερά του ολόκληρη -σχεδόν- τη βορειοανατολική Αττική. Ένα πολύ μικρό μέρος της Αγίας Παρασκευής έμεινε πάνω από τα νερά, μετατρέποντας την σε νησί και αλλάζοντας δραματικά τη ζωή των Αγιοπαρασκευιωτών.
Ο σοβαρός τραυματισμός της πλειοψηφίας των πολιτών της Αγίας Παρασκευής, μετά το τσουνάμι, έκανε την ανακατασκευή της πόλης πιο φιλική στους πολίτες με αναπηρία. Επαρκής σήμανση, εύκολη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε ιδωτικούς και δημόσιους χώρους, υπερσύγχρονα κέντρα αποκατάστασης κ.α. είναι μερικά μόνο από τα έργα που έγιναν στο νησί, λίγα μόνο χρόνια μετά τον Μεγάλο Καταποντισμό.
Αξιόλογα βήματα έγιναν και στον τομέα των συγκοινωνιών. Συνδέθηκε επιτέλους με απευθείας δρομολόγιο το νησί της Αγίας Παρασκευής με ό,τι απέμεινε από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού (Χολάργιοι Νήσοι), ενώ το Κεντρικό Λιμάνι στην οδό Αγίου Ιωάννου, με τα υπερσύγχρονα αερόπλοια προσφέρει καθημερινά, αμέτρητα δρομολόγια προς όλες τις βραχονησίδες του λεκανοπεδίου. Βελτιώθηκε και η εσωτερική μετακίνηση με τα οικολογικά οχήματα του Δήμου, τα οποία τραβούν μεγάλα -παράξενα- πουλιά, μοναδικά στο είδος τους, που το έσκασαν από τα υπόγεια του Δημόκριτου, όταν αυτός καταστράφηκε από τα κύματα. Ευτυχώς κτίστηκε καινούργιος (Νέος Δημόκριτος).»

Πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, μπορείτε να λάβετε τηλεφωνώντας στο 210 600 6171Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).