Το Αριστοτέλειο καλεί τους φοιτητές του να σχεδιάσουν λογότυπο για το πρόγραμμα S.U.C.RE.

13-12-2016

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη δημιουργία Δηλωτικού Σήματος (Λογότυπο) αναφορικά με το Πρόγραμμα S.U.C.RE.:  Supporting University Community pathways for REfugees-migrants που έχει εγκριθεί από την Εθνική Μονάδα (ΙΚΥ) με συντονιστή το ΑΠΘΟ διαγωνισμός, απευθύνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου (που προφανώς κρίνονται ως ικανοί για ένα τέτοιο έργο), έχει για κριτική του επιτροπή δύο καθηγητές εικαστικών τεχνών και έναν καθηγητή ΜΜΕ, ενώ ως έπαθλο έχει… την αναφορά του ονόματος του νικητή.

Στο Πρόγραμμα S.U.C.RE., εκτός του ΑΠΘ, συμμετέχουν οι εξής φορείς: University of Cologne, VU Amsterdam Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στις διαδικασίες (γλωσσική προετοιμασία, έλεγχος γνώσεων) που απαιτούνται για την ορθή ένταξη των προσφύγων/μεταναστών στην Ανώτατη Εκπαίδευση καθώς και στην υποστήριξη των ακαδημαϊκών τους αναγκών μετά την ένταξή τους. Επιπροσθέτως εστιάζει στην ψυχοκοινωνική ένταξη/υποστήριξη των προσφύγων/μεταναστών καθώς και στην ορθή ενημέρωσή τους σε θέματα νομικά και ιατρικά έχοντας στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί κατάλληλα από εκπαιδευτές για τους παραπάνω σκοπούς.

Θέμα
Ο λογότυπος δύναται να αντανακλά το Πρόγραμμα σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή. Ο λογότυπος θα αποτελείται από εικαστικό μέρος και θα φέρει το ακρώνυμο S.U.C.RE..

Οι προτάσεις που θα λάβουν μέρος πρέπει να πληρούν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, και τις ακόλουθες προδιαγραφές:
• Καλή χρήση εικονογράφησης,  χρώματος και τυπογραφίας
• Να υπάρχει συνάφεια με το θέμα του Προγράμματος
• Επειδή ο λογότυπος θα χρησιμοποιηθεί σε γραµµική (vector σε PANTONE),  έγχρωµη-RGB και έγχρωµη-CMYK, στην μικρότερη αλλά και στην μεγαλύτερή εκδοχή του, θα πρέπει να παραμένει ευανάγνωστος,  χωρίς να αλλοιώνεται
• Η εφαρμογή του σε διαφορετικά μέσα, όπως έντυπα, αφίσες, κλπ, καθώς και η εφαρμογή του με ένα μόνο χρώμα, στην αγγλική ή και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα κριθεί σκόπιμη η χρήση του (adaption), θα πρέπει να είναι “απροβλημάτιστη”

Όροι πρόσκλησης διαγωνισμού
Πρόταση μπορούν να καταθέσουν Φοιτητές του ΑΠΘ μεμονωμένα ή σε ομάδα.  Πρόταση μπορούν να καταθέσουν επίσης και Φοιτητές ή Ομάδες φοιτητών που φοιτούν στο ΑΠΘ με προγράμματα ανταλλαγής πραγματοποιώντας μέρος των σπουδών τους στο Ίδρυμα.
Τα πνευματικά δικαιώματα του λογοτύπου που θα επιλεγεί, μεταφέρονται αυτόματα, ως πνευματική ιδιοκτησία του ΑΠΘ. Κάθε πνευματικό και ηθικό δικαίωμα που αφορά στις υπόλοιπες προτάσεις που δεν θα επιλεχθούν, παραμένει στην ιδιοκτησία του δημιουργού/ων. Το ΑΠΘ διατηρεί το δικαίωμα να µην αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιαδήποτε συμμετοχή, η οποία, είτε εμπίπτει σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες, είτε δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι μπορεί να εμπίπτει σε κάποια από αυτές.

 

Η προθεσμία λήξης υποβολής των προτάσεων είναι μέχρι και τις 23/12/2016.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από τριμελή επιτροπή μελών ΔΕΠ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τούς: Δημήτρη Φράγκο, Καθηγητή Εικαστικών Τεχνών-Ζωγραφικής, Γιώργο Καλλίρη, Αναπληρωτή Καθηγητή Τεχνολογίας των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και Θανάση Πάλλα, Αναπληρωτή Καθηγητή Εικαστικών Τεχνών-Ψηφιακής Εικόνας.

Έπαθλο
Μετά από την αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί κατάταξη των τριών πρώτων προτάσεων.  Η πρόταση που θα είναι πρώτη σε κατάταξη θα χρησιμοποιηθεί για το Πρόγραμμα όπως ορίζεται παραπάνω.  Το όνομα του προσώπου ή της ομάδας φοιτητών που θα είναι πρώτο στην κατάταξη θα αναφέρεται στην Ιστοσελίδα και στο Ενημερωτικό Υλικό καθώς και το Υλικό Αποτελεσμάτων του Προγράμματος.  Οι τρεις πρώτες προτάσεις θα λάβουν έπαινο για την προσφορά τους.

Όλες τις σχετικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ

panepistimio

One Response

  • Δημήτρης Κανελλόπουλος

    “Τα πνευματικά δικαιώματα του λογοτύπου που θα επιλεγεί, μεταφέρονται αυτόματα, ως πνευματική ιδιοκτησία του ΑΠΘ.”

    Τι μπορείς να μαθεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο, κατί που δεν ισχύει πουθένα στον κόσμο για παράδειγμα.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).