Σε co-working space μετατρέπεται το The Archive στη Θεσσαλονίκη

11-05-2012

Το the Archive στην Θεσσαλονίκη (Μητροπόλεως 127), υπήρξε ένας νέος τρόπος προσέγγισης της αρχιτεκτονικής και του design. Με την αίσθηση της ελευθερίας ως βάση για τη δημιουργικότητα, δημιουργήθηκε ως ένας φυσικός χώρος που επιτρέπει την ελεύθερη συνάντηση και ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, καινοτομικών υλικών και έμπνευσης μεταξύ προμηθευτών και δημιουργών.

Τώρα, το the Archive γυρίζει σελίδα και μετατρέπεται σε ένα micro co working space για ανθρώπους από την δημιουργική οικονομία. Oι κάρτες πρόσβασης θα απενεργοποιηθούν από το τέλος Μαΐου όταν και θα ξεκινήσει η λειτουργία του ως co working space.
Για τη νέα αυτή του φάση, οι υπεύθυνοι του the Archive αναζητούν τέσσερις ενοίκους, τέσσερις ανεξάρτητους free lancers από τον χώρο της αρχιτεκτονικής, της γραφιστικής, του design, οι οποίοι θα στεγαστούν στον χώρο αυτό ως ανεξάρτητες οντότητες αλλά και ως πιθανοί συνεργάτες για τα project τους.
Ο χώρος λειτουργεί με 24ωρη πρόσβαση, παρέχει γρήγορο wifi, και είναι πλήρως εξοπλισμένος. Το κόστος ενοικίαςσης είναι €229 τον μήνα ανά χρήστη, ενώ ειδικές τιμές ισχύουν για ομάδες ατόμων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο vpbartz@gmail.com

 

3 Responses

 • marouska

  paaaara pola!g to tipota!

 • Αστυνόμος Μπαλούρδος

  Η ιδέα είναι πολύ καλή και προσωπικά οραματίζομαι κάτι παρόμοιο για το μέλλον. Η τιμή όμως δεν είναι καθόλου θελκτική ή ανταγωνιστική. Ενδεικτικά σας λέω ότι στο dynamo project στοιχίζει €125, και μάλιστα στο συγκεκριμένο χώρο παρουσιάζονται περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασίες και συμμετοχή σε events.
  Το χώρο του Αrchive το γνωρίζω ως μέλος. Είναι γαμάτος για αυτό που είναι τώρα. Όμως γνώμη μου είναι πως σε ένα co-working space θα πρέπει να παρέχονται και κάποια facilities (εκτυπωτής, σκάνερ, αίθουσα συσκέψεων με προτζέκτορα, χώρος για φωτογραφίσεις, γραφείο με μαχαίρι κοπής κ.τ.λ.). Δηλαδή κάποιες στοιχειώδεις παροχές που να δικαιολογούν και την υψηλή τιμή. Δε φτάνουν μόνο τα mac, το wifi και η βιβλιοθήκη. Ούτε wc δεν έχει!
  Παρόλα αυτά το concept μ’ αρέσει πολύ και είναι πολύ ευχάριστο να δημιουργούνται τέτοιοι χώροι συνεργασιών των δημιουργικών επαγγελμάτων που αλληλοσυμπληρώνονται. Όμως οι τιμές δε θα πρέπει να είναι απαγορευτικές γιατί είναι σαν να απευθύνεται μόνο σε μια ελίτ.

 • Vassilios P Bartzokas

  Παιδιά γεια. Καταρχάς ευχαριστώ για τα σχόλια, θετικά ή αρνητικά είναι σημαντικό να υπάρχει feedback ! Ακολουθεί νέα ανακοίνωση σχετικά με το THE ARCHIVE και πακέτο προσφοράς. Νομίζω ότι η CARTECO έχει αποδείξει έμπρακτα τόσα χρόνια και ανιδιοτελώς ότι είναι κοντά στην δημιουργική κοινότητα ποικιλοτρόπως και με διάφορες ενέργειες και δράσεις και δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες.

  Ο χώρος διατίθετο δωρεάν εδώ και 4 χρόνια χωρίς να απαιτηθεί το παραμικρό από τα μέλη ούτε να μπουν προδιαγραφές. Όσοι ήταν μέλη γνωρίζουν ότι ούτε αποδέκτες συχνών εμπορικών μηνυμάτων ήταν, ούτε πίεση δέχθηκαν για τον οποιοδήποτε λόγο κλπ. Ήταν ένας ανοιχτός χώρος ανταλλαγής ιδεών, δουλειάς, έρευνας, συναντήσεων και ήταν ΔΩΡΕΑΝ. Ακολουθεί η επίσημη δήλωση και η νέα μας προσφορά και ελπίζω να σας καλύπτω…

  Όσον αφορά τα κόστη, όποιος δει τις τιμές για fix γραφεία σε co working spaces θα δει ότι οι τιμές είναι αυτές που παρέχονται σε ένα ας το πούμε διεθνές επίπεδο, ως βάση. Σε έναν μεγάλο χώρο οι flex θέσεις όπως αναφέρετε, δηλαδή οι θέσεις του κάθομαι όπου βρω είναι στις τιμές αυτές, 125-160 Ευρώ ανά θέση.

  Σε ένα μικρό χώρο όπως τον δικό μας ψάχνουμε για 4 άτομα που θα εργαστούν σε φιξαρισμένες θέσεις. Το κόστος των φιξαρισμένων θέσεων κυμαίνεται πάλι σε παγκόσμιο επίπεδο σε χώρους συνεργασίας στις τιμές αυτές που δώσαμε στην αρχική μας ανακοίνωση. Δεν είμαστε παράλογοι. Επίσης η λογική των Coworking spaces είναι η κοινότητα, έστω και μικρή και η δυνατότητα του να δουλεύεις με άτομα διαφορετικής κουλτούρας ή κοινής κουλτούρας σε casual χώρους, να μπορείς να ανταλλάξεις απόψεις και ιδέες, να μοιράζεσαι, να συνεργάζεσαι, να επικοινωνείς, να Συνεργάζεσαι. Φυσικά και μπορεί ο οποιοσδήποτε μαζί με άλλους χ ανθρώπους να βρει έναν χώρο και να τον νοικιάσει και να μοιραστεί το ενοίκιο. Ίσως να είναι φθηνότερο, αλλά δεν είναι το ίδιο χαλαρό και κοινωνικό.

  Ένας χώρος καινούργιος χρειάζεται εξοπλισμό, γραφεία, φωτιστικά κλπ, εγγύηση ενοικίων, ρεύμα, ίντερνετ, και ίσως και φίλους ή συνεργάτες για συστέγαση. Έχει περιορισμούς και δυσκολίες. Ένας χώρος Co working, δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά. Απλά πληρώνεις την συνδρομή σου και έχεις τα πάντα για ένα λογικό αντίτιμο. Κοινωνικοποιείσαι, γνωρίζεις ανθρώπους, δικτυώνεσαι, δουλεύεις χωρίς περιορισμούς…. Αυτό είναι μια άλλη λογική και έχει προυποθέτει από μόνο του μια άλλη κουλτούρα εργασίας.

  Ακολουθεί η ανακοίνωση, ενώ ευχαριστώ για τα σχόλιά σας, από τα οποία και καταλήξαμε σε αυτό το ανακοινωθέν και τις νέες τιμές to start with.
  —————————————————————————————

  Το THE ARCHIVE, στην Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε co working space. Από 229 Eυρώ για fix θέση εργασίας ανά άτομο, η τιμή προσφοράς για τα πρώτα 4 μέλη θα είναι 149 Ευρώ ανά μέλος.

  Στην τιμή περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα, ενοικίου, ρεύμα, 24ωρη πρόσβαση, γρήγορο internet, πρόσβαση στην πλούσια βιβλιοθήκη με εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων αρχιτεκτονικής και design. Διαθέσιμο από τον Ιούνιο. Το μόνο που θα φέρετε είναι ο υπολογιστής σας και η καλή σας διάθεση. Αν τώρα φροντίσετε να φέρετε και 3 ακόμα φίλους σας ώστε να δουλεύετε όλοι μαζί, ακόμα καλύτερα.

  Λόγω περιορισμένου χώρου και θέσεων (4 θέσεις εργασίας) παρακαλούμε όπως κλείσετε έγκαιρα, μέχρι τέλος του μήνα τις θέσεις σας. Δείτε φωτογραφίες από τον χώρο http://www.flickr.com/photos/carteco/sets/72157607425481586/ Για να γίνετε μέλος επικοινωνήστε στο vpbartz@gmail.com skype: vpbartz και τηλέφωνο +49 176 2 772 3662

  Το THE ARCHIVE είναι ένας καινοτόμος χώρος της CARTECO στην Θεσσαλονίκη ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβρη του 2008 για την δημιουργική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, με 800 μέλη, ο οποίος διατίθετο μέχρι σήμερα δωρεάν για τα μέλη του.

  Έχει 24ωρη πρόσβαση ενώ αποτελούσε κυρίως χώρο επικοινωνίας της δημιουργικής κοινότητας με την CARTECO, αλλά και χώρο έμπνευσης, δουλειάς, έρευνας, δημιουργίας, συναντήσεων και events.

  Είναι προφανές ότι ο χώρος λόγω και του οικονομικού κλίματος δεν μπορεί πλέον να διατίθεται δωρεάν στα μέλη του και έτσι αλλάζει η στρατηγική και μετατρέπεται σε ένα mini co working space.

  Περιμένουμε ανθρώπους που θα αγαπήσουν τον χώρο όσο τον αγαπήσαμε και εμείς και θα τον φροντίσουν δημιουργώντας δυναμικές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ τους.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).