Δυσάρεστες οι εξελίξεις στην Ashley & Holmes

11-01-2012

Πρωτόγνωρες εμπειρίες βιώνουν οι άνθρωποι της διαφήμισης, που όπως επανειλημμένα έχουμε πει περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, δυσκολότερες απ’ ότι οι υπόλοιποι τομείς της ελληνικής οικονομίας, η οποία χειμάζεται στο σύνολό της.
Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο θρίλερ που παρακολουθούμε, είναι αυτό της Ashley & Holmes, μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της χώρας μας. Τους τελευταίους μήνες οι φήμες ήθελαν τη γνωστή εταιρεία να υποφέρει, όχι λόγω της εκθέσεώς της στη γνωστή κατάσταση με τον Alter, που ήταν η αιτία για τα λουκέτα σε άλλες διαφημιστικές, αλλά λόγω των πολλών και μεγάλων δουλειών που είχε πραγματοποιήσει για το δημόσιο, οι οποίες, όπως μπορεί κανείς να μαντέψει, καθυστερούν πολύ να εξοφληθούν.
Τον τελευταίο μήνα, άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες ακάλυπτες επιταγές της εταιρείας σε διάφορες τράπεζες, ενώ ο ιδρυτής της κ. Μάκης Σεριάτος (επικεφαλής του πολυεθνικού Ομίλου Ashley Worldgroup) δήλωνε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ουδεμία σχέση έχει με το ελληνικό γραφείο…
Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι της Α&Η, οι οποίοι ουδέποτε είχαν ενημέρωση από επίσημα χείλη, απαίτησαν να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι και τελικά το κατάφεραν την περασμένη Τετάρτη. Τα νέα ήταν σαφώς, εξαιρετικά δυσάρεστα. Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων (περίπου 70 της Ashley και 20 της United Media) έχανε τη δουλειά του. Και τα άσχημα νέα δε σταματούσαν εκεί: η εταιρεία δεν είναι σε θέση να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις που προβλέπει ο νόμος.
Και ενώ φήμες θέλουν την Ashley & Holmes να προσφεύγει για υπαγωγή της στο άρθρο 99 (γεγονός που θα αλλάξει τα δεδομένα για όσους έχουν απαιτήσεις από αυτήν), οι εργαζόμενοι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και αναγκάστηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής(!) να συγκαταθέσουν στην μη υποβολή αποζημιώσεων και να αποδεχθούν αντί αυτών, τα “χρωστούμενα” των πελατών.
Και σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, θα το ξαναπούμε, για να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές: Η Ashley & Holmes είπε στους υπαλλήλους της ότι δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει αυτά που τους οφείλει, αλλά αντί αυτών τους παραχωρεί τα έσοδα που θα είχε αν την πλήρωναν οι πελάτες της…
Εργαζόμενη με την οποία μιλήσαμε, μας είπε σχετικά «Δεν πήρε κανείς αποζημίωση, οφειλές πελατών πήραμε. Όταν σε εκβιάζουν και σου λένε ή πάρε αυτά που μου χρωστάνε ή “σκάω” αύριο την εταιρεία και ψάξε να με βρεις, απλά δεν έχεις πολλές επιλογές».
«Μας χρωστάνε κι ένα μηνιάτικο» μας λέει άλλος εργαζόμενος «αλλά αυτό δεν αρκεί για να τους κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα».

Η Ashley & Holmes ιδρύθηκε το 1989 από΄τους Πέτρο Τριανταφύλλη και Μάκη Σεριάτο. ΤΟ 1993 δημιουργήθηκε η Le Spot Productions. Ως σήμερα ο κ. Σεριάτος είναι πρόεδρος του Ομίλου Ashley Worldgroup, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ελληνικό πολυεθνικό Όμιλο Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Περιλαμβάνει τις εταιρείες Ashley & Holmes, Le Sport Productions, United Media, Politics, Zenteam και Alco και διαθέτει γραφεία στις Αθήνα, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Λιουμπλιάνα, Λευκωσία, Σεράγεβο, Σκόπια, Βιέννη, Σόφια, Κόσσοβο, Ζάγκρεμπ, Λοτζ και Τίρανα.

Αυτή τη στιγμή, και ενώ στο σύνολό τους τόσο τα κλαδικά όσο και τα ευρείας κυκλοφορίας ΜΜΕ, δεν έχουν αφιερώσει ούτε μία γραμμή στις εξελίξεις στην Ashley & Holmes, οι ιθύνοντες, κατά τη συνήθη πρακτική στην ελληνική αγορά, ετοιμάζουν την επόμενη επιχειρηματική τους κίνηση: μια μικρή διαφημιστικη εταιρεία στην οποία ήδη θα μεταφερθούν όσοι υγιείς πελάτες έχουν μείνει…

O ιδρυτής της Ashley & Holmes, Μάκης Σεριάτος, επονομαζόμενος και ως "ο Εθνικός μας Διαφημιστής"

 

7 Responses

 • Харис

  Όμορφος κόσμος, διαφημιστικά πλασμένος.
  Και μετά η “νέα” διαφημιστική θα βάλει μπροστάρηδες τους χιουμορίστες και τους cool PRίστες της που θα προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι το νέο θαύμα που μέσα σε ένα χρόνο μάζεψε με την αξία της τράπεζες και εταιρίες κινητής και έχει γίνει αυθόρμητα το νέο talk of the town.

 • Babis Manologlou

  Να δεις τι μου θυμίζει αυτό; τι μου θυμίζει αυτό;

 • Τζανέτος Πετροουλέας

  Ναι! ακριβώς αυτό που σας θυμίζει Харис και Babis…

 • PaKa

  Who’s next?

 • Παν. Λουτράρης

  Και σαν να μη φτάνει αυτό, τα νέα “εργαστήρια” και οι παλιοί πελάτες, συνεχίζουν να ακολουθούν τις ίδιες συνταγές που έμαθαν στα παλιά μαγαζιά.

 • το πράγμα μη απτό formerly known as bobo

  δόξα τω θεώ, έχει λεφτά η καπελετζή…

 • […] οφειλές από τις εταιρείες Modern Times, IntroBooks, Brainfood/Οξύ και Όμιλο Ashley & Holmes να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό με τον […]Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 29-09-2020 [4]

Ολοκληρώνει τον κύκλο της η πρωτοβουλία Designers Act

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazerdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).