Ο Θανάσης Μπάμπαλης απαντά στο ερώτημα “Ελληνικό ντιζάιν: Σχήμα οξύμωρο;”

30-09-2012

Ο Θανάσης Μπάμπαλης είναι βιομηχανικός σχεδιαστής με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό προιόντων και επίπλων στο London Metropolitan University και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Art στο Λονδίνο, Αγγλία.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στο Λονδίνο και συνεχίστηκε στην Νέα Υόρκη. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το δικό του σχεδιαστικό γραφείο. Το 2004 ίδρυσε την σχεδιαστική ομάδα COR3, ενώ το 2006 εκλέχθηκε καθηγητής εφαρμογών στο ΤΕΙ Λάρισας, στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στην Καρδίτσα, όπου είναι υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού Επίπλου.
Για το έργο του έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στην εισήγησή του στην ημερίδα για το “Eλληνικό Ντιζάιν” θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτό είναι κάτι που όλοι θέλουμε και ευχόμαστε να έχουμε στο άμεσο μέλλον ή αν είναι κάτι που υφίσταται, που είναι ήδη εδώ…

Μετά από δεκα-πέντε χρόνια προσωπικής επαγγελματικής ενασχόλησης με τον σχεδιασμό προιόντων και την εκπαίδευση μελλοντικών σχεδιαστών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Θανάσης Μπάμπαλης, θα επιχειρήσει μέσα από την παρουσίασή του να εξηγήσει ποιες είναι οι προυποθέσεις για την ύπαρξη του ελληνικού ντιζάιν και αν είναι δόκιμο να χρησιμοποιούμε τον όρο σήμερα. Επίσης θα προσφέρει παραδείγματα (case -studies) επαγγελματικών συνεργασιών του με ελληνικές εταιρείες που, κατά τη γνώμη του, δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον του σχεδιασμού στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό Ντιζάιν, διοργανώνεται στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου Design υπό Στέγη, από το περιοδικό +Design και το Archisearch.gr στη μικρή σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών (Συγγρού 107-109, Αθήνα) στις 7 Οκτωβρίου 2012. 
Τα εισιτήρια για το Ελληνικό Ντιζάιν μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης των €15 μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Για φοιτητές και ανέργους η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου είναι €10. Στην περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα εισιτηρίων, η τιμή αγοράς στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών θα είναι €25.
Πληροφορίες σχετικά θα βρείτε εδώ

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας είναι η εταιρεία Morphos, ενώ υποστηρικτής και ακαδημαϊκός σύμβουλος, το Vellios School of ArtΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).