Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σπίτι της… Barbie

19-05-2011

Το είδαμε και αυτό:
Για περισσότερα από 50 χρόνια, η γνωστή κούκλα Barbie έχει δώσει τη δυνατότητα στα κορίτσια όλου του κόσμου να δημιουργούν όνειρα, ανάλογα με τις φιλοδοξίες τους. Ιδίως στις ΗΠΑ, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η Βarbie έχει χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να εμφυσήσει μεγαλύτερες προσδοκίες σε παιδιά που προέρχονται από λιγότερο πλεονεκτικά περιβάλλοντα. Μπορεί στην Ελλάδα να βλέπουμε διαφημίσεις για την “Barbie κομμώτρια”, αλλού όμως, προβάλλονται η “Barbie γιατρός” και η “Βarbie δικηγόρος”.
Φέτος, οι υπεύθυνοι της Μattel, δημιούργησαν τη σειρά “η Barbie Αρχιτέκτονας” προσπαθώντας να ενθαρρύνουν μια νέα γενιά κοριτσιών να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στον τομέα της αρχιτεκτονικής.
Και όταν ένας κολοσσός σαν τη Mattel παίρνει μια στρατηγική απόφαση, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έτσι, η εν λόγω εταιρεία, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων και Mattel προκηρύσσει αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το “Ονειρεμένο σπίτι της αρχιτέκτονος Barbie” (Architect Barbie Dream House Design Competition).
Ο διαγωνισμός είναι μια ευκαιρία για τους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν ένα σπίτι για την Barbie που πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που ξεκινούν από τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού(!!!), και φτάνουν μέχρι απαιτήσεις για χώρους γραφείου, ανοικτού καθιστικού και τραπεζαρίας καθώς και άφθονο χώρο για τα πέντε κατοικίδια ζώα (συμπεριλαμβανομένης και μιας καμηλοπάρδαλης) της Barbie.
Δυστυχώς για τους Έλληνες αρχιτέκτονες, ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός μόνο για τα μέλη του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων. Αν παρ’ όλα αυτά θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να τις βρείτε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).