Τρία εξώφυλλα για ένα βιβλίο

08-12-2015

Μια πρωτότυπη ενέργεια αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι υπεύθυνοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο πλαίσιο της προβολής του νέου μυθιστορήματος του βραβευμένου με Man Booker Τζούλιαν Μπαρνς, ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της σύγχρονης βρετανικής λογοτεχνικής σκηνής. Zήτησαν από τo γραφίστα Redoine Amzlan να σχεδιάσει το εξώφυλλο της ελληνικής έκδοσης, αλλά όταν αυτός τους έφερε τρεις εναλλακτικές προτάσεις, αποφάσισαν να μη διαλέξουν μία από αυτές, αλλά να ζητήσουν η επιλογή να γίνει από το κοινό.

Ο αχός της εποχής, όπως είναι ο τίτλος του βιβλίου θα εκδοθεί στη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο του 2016, ενώ στην Ελλάδα η κυκλοφορία του αναμένεται την άνοιξη του 2016 (7/3). Αφηγείται τη διαδρομή του μεγάλου Ρώσου μουσικού Ντμίτρι Σοστακόβιτς καθώς και την καθοριστική για τη ζωή και το έργο του σχέση του με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας του.

Αυτά ήταν και τα σημεία αναφοράς του Redoine Amzlan, του graphic designer που ανέλαβε τον σχεδιασμό του εξωφύλλου της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου. Όπως μας εκμυστηρεύεται: «Ως έμπνευση για το εξώφυλλο χρησιμοποίησα στοιχεία από το κίνημα του Bauhaus και από τη Ρώσικη Πρωτοπορία. Bauhaus επειδή ήθελα στο εξώφυλλο να κυριαρχεί η γεωμετρία και Ρώσικη Πρωτοπορία λόγω της εποχής στην οποία εκτυλίσσεται η υπόθεση του βιβλίου. Μία από τις προτάσεις βασίζεται στο στοιχείο του χεριού, καθώς το χέρι έχει να κάνει και με τη δουλειά του μαέστρου, του συνθέτη, του μουσικού και με τον άνθρωπο της επανάστασης. Η μουσική και το αλφάβητό της βρίσκονται επίσης στο κέντρο του σχεδιασμού του εξωφύλλου για το νέο βιβλίο του Julian Barnes».

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό δημιουργήθηκαν τα τρία εξώφυλλα, από τα οποία το κοινό καλείται να κάνει την επιλογή του. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ και να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα που θα βρειτε έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην ψηφοφορία θα λάβουν μέρος σε κλήρωση, και δέκα τυχεροί θα κερδίσουν ένα αντίτυπο του βιβλίου την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

cov_barnes_Page_3 cov_barnes_Page_2 cov_barnes_Page_1

2 Responses

  • kitsos tzavelas

    5. Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεσαι αυτομάτως να λαμβάνεις ενημέρωση για τις εκδόσεις και τις εκδηλώσεις των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


    έλεος. (παίζει να ειναι και παράνομο αυτό).

  • kitsos tzavelas

    πάντως το 3ο εδώ (στην σελίδα το 1ο) είναι υπέροχο.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).