Ραδιοφωνική συνέντευξη για τη βιβλιογραφία της οπτικής επικοινωνίας

16-10-2015

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 (10.00–12.00) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94 FM» και στην εκπομπή της Ενωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, «Βιβλιοθήκες στα FM», που επιμελούνται ο Γιώργος Γλωσσιώτης, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, η Φρόσω Παυλίδου και ο Δημήτρης Πολίτης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη βιβλιογραφία της οπτικής επικοινωνίας.

Η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης ιδρύθηκε το 1968 και αποτελεί το μοναδικό, αναγνωρισμένο, πανελλήνιο επιστημονικό σωματείο των Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων. Οι σκοποί της Ένωσης είναι πολλαπλοί, με κυριότερους: α) Την αναγνώριση και προώθηση της επιστήμης της βιβλιοθηκονομίας και την αναγνώριση του ρόλου του βιβλιοθηκονόμου στην κοινωνία, την εφαρμογή της επαγγελματικής δεοντολογίας και την προώθηση των θεμάτων της βιβλιοθηκονομικής παιδείας όλων των βαθμίδων στη χώρα μας. β) Την προώθηση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των βιβλιοθηκών της χώρας ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας για: παιδεία, έρευνα, ενημέρωση, ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, προώθηση της μόρφωσης και δημιουργία προγραμμάτων για τον αναλφαβητισμό προβολή των συγγραφέων και των βιβλίων. γ) Την ενημέρωση των βιβλιοθηκονόμων σχετικά με την εξέλιξη της επιστήμης τους με την διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και συναντήσεων σε συνεργασία και με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται σε συναφείς χώρους. δ) Την αναβάθμιση των βιβλιοθηκών και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους ώστε να είναι σε θέση να παίξουν τον ρόλο κέντρων πληροφόρησης για όλους τους πολίτες και να αναπτύξουν σύγχρονους τρόπους εξυπηρέτησης. ε) Την αξιολόγηση και αξιοποίηση της πληθώρας των πληροφοριών που διακινούνται με τα σύγχρονα μέσα (διαδίκτυο) και την πρόσβαση σε αυτές των πολιτών μέσω των βιβλιοθηκών. (ΠΗΓΗ)

Η εκπομπή «Βιβλιοθήκες στα FM» της ΕΕΒΕΠ και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζει τα νέα από βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα. Είναι μία ζωντανή εκπομπή κάθε Κυριακή 10.00 – 12.00 το πρωί (συχνότητα 94 FM). Η εκπομπή έχει στόχο να αναδείξει τον πολύπλευρο, πολιτιστικό και μορφωτικό ρόλο των βιβλιοθηκών στην ελληνική κοινωνία, να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ των βιβλιοθηκονόμων και του κοινού των βιβλιοθηκών, να ψυχαγωγήσει και να ενημερώσει βιβλιοθηκονόμους και χρήστες βιβλιοθηκών, να εξελιχθεί σε μέσο επικοινωνίας και προβολής του έργου που επιτελούν οι ελληνικές Βιβλιοθήκες. Παρουσιαστές της εκπομπής  είναι: ο Γιώργος Γλωσσιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΒΕΠ, Χριστίνα Κυριακοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΒΕΠ, Δημήτρης Πολίτης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΒΕΠ και  η Φρόσω Παυλίδου, Προϊσταμένη της  Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Την εκπομπή μπορείτε να την απολαμβάνετε στην Αττική από τους 94fm και σε όλη την Ελλάδα από τον δικτυακό τόπο του ραδιοφώνου http://www.94fm.gr   (πηγή: από δελτίο Τύπου της ΕΕΒΕΠ)

Στην επόμενη εκπομπή, με καλεσμένο τον Δημήτρη Λεγάκη, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση γύρω από τη συγκρότηση βιβλιογραφίας για την οπτική επικοινωνία στην Ελλάδα. Θα αναλυθεί το περιεχόμενο της βιβλιογραφίας, τα στάδια συγκρότησής της και ταξινόμησης του υλικού, οι ανάγκες και οι στόχοι για τη δημιουργία ενός εκδοτικού αρχείου που να αφορά την τυπογραφία, τη γραφιστική, τις γραφικές τέχνες και τη διαφήμιση κ.ά.

Συντονιστείτε την Κυριακή 10:00–12:00 / 94 FM για να ακούσετε την εκπομπή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/10/15
Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:
YouTube Preview Image

FacebookBannerArchiveΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).