Μια διαφήμιση που παράγει νερό από… αέρα

09-08-2013

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα εκπαιδευτικό τεχνολογικό ίδρυμα, που βρίσκεται σε μια από τις πιο “ξηρές” μεγαλουπόλεις του κόσμου, ψάχνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί;
Η απάντηση στο ερώτημα αυτό, μοιάζει να έχει βγει από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.

To Πολυτεχνείο το Περού (UTEC), ήθελε να τραβήξει την προσοχή του κοινού λίγο πριν την περίοδο των εγγραφών για τις σχολές του. Έδρα του, η Λίμα, η πρωτεύουσα του Περού, μια πόλη 9 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη σε έρημο (μετά το Κάιρο της Αιγύπτου).
Παρά την πολύ χαμηλή ετήσια βροχόπτωση, η Λίμα έχει υψηλότατα ποσοστά υγρασίας, κι αυτό έδωσε την ιδέα στους ιθύνοντες, σε συνεργασία με τη διαφημιστική Mayo DraftFCB, να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του ιδρύματος, ένα billboard που μεταφέρει το επιθυμητό μήνυμα, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό αγαθό στην κοινότητα:
Δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα  διαφημιστικό billboard, που συγκεντρώνει την υγρασία της ατμόσφαιρας και την υγροποιεί παράγοντας έτσι πάνω από 100 λίτρα πόσιμου νερού σε καθημερινή βάση.

YouTube Preview ImageΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-09-2017 [0]

Επετειακή έκδοση για το backpacker.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-07-2017 [6]

Εκεί που ζουν οι νυχτερίδες

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-05-2017 [0]

Ραντεβού στ’ άστρα με πέντε σημαντικούς δημιουργούς

ΔΙΑΦΟΡΑ 03-05-2017 [0]

Δέκα χρόνια εν αναμονή για την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-04-2017 [9]

Ψηφίστε το καλύτερο βίντεο της τελετής απονομής ΕΒΓΕ 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).