Bob studio και DixonBaxi δίνουν το παρών στο Πανόραμα 2011

14-11-2011

Τα αποκαλυπτήρια της ημέρας αφορούν στο νεανικό ελληνικό δημιουργικό γραφείο Bob Studio και το διεθνούς εμβέλειας βρετανικό γραφείο των DixonBaxi.

H παρουσίαση του Bob Studio είναι διπλή: Αφορά στα Eleia, ένα νέο ελληνικό προϊόν το οποίο σχεδιάστηκε για την παγκόσμια αγορά και δέχθηκε διεθνή αναγνώριση από τα μέσα και τους καταναλωτές, βρίσκοντας θέση στα ράφια διακεκριμένων καταστημάτων τροφίμων ανά τον κόσμο και στο καθαριστήριο ο Τάκης, μια οικογενειακή επιχείρηση που απευθύνεται στην ελληνική συνοικιακή αγορά και προσπαθεί να ανανεώσει την επικοινωνία του και να αναθερμάνει τη σχέση του με τους ανθρώπους της γειτονιάς του.
Από τη μία η χρήση της γραφιστικής για να προσδώσει αξία σε ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Από την άλλη όψη, η γραφιστική ως καθημερινή ανάγκη, ως μέσο για βελτίωση της αστικής μας αισθητικής, ως αγαθό απαραίτητο και όχι υπερτιμημένο.

 

O Simon Dixon και ο Aporva Baxi παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους την ίδια ημέρα, δέκα χρόνια πριν, με σκοπό να ξεκινήουν το δικό τους studio. «Αποφασίσαμε να μη δουλέψουμε με παλαιούς πελάτες» μας λένε «και μάλιστα φτιάξαμε δύο λίστες. Μία με πράγματα τα οποία θέλαμε να κάνουμε και μία με πράγματα που δε θα κάναμε με τίποτα».
Δέκα χρόνια μετά, το γραφείο με το όνομα DixonBaxi έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό, έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο, παραμένοντας όμως πάντα ανεξάρτητο. Ειδικεύεται σε δουλειές για την τηλεόραση, αλλά αναλαμβάνει τα πάντα από την έντυπη μέχρι την ηλεκτρονική επικοινωνία. Στους πελάτες τους βρίσκονται ονόματα που θα ζήλευαν πολλοί. Ξεχωρίζουν η Φόρμουλα 1, το MTV, το Channel 4, το NBC Universal, η Sony Entertainment, η Νokia, η Intel, η Motorola…

 

Το όγδοο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα) στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2011. Κάθε μέρα για την επόμενη εβδομάδα, θα παρουσιάζουμε από εδώ τους φετινούς ομιλητές.
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 12-07-2017 [0]

Νέα δημιουργική δεκαετία για τον Αλέξανδρο Γαβριλάκη

Σουσάμι Άνοιξε!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 17-07-2015 [0]

Ένας Έλληνας σχεδιαστής για την Αlfa Romeo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 11-02-2015 [0]

O Δημήτρης Κολιαδήμας παρουσιαζει την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΑ 28-01-2015 [6]

O Δημήτρης Παπάζογλου σε νέο κεφάλαιο της καριέρας του

Η Dasc αναλύει την τέχνη του brief στο designAthens

H NotoriusGrey αναλύει στο designAthens τις σχέσεις σχεδιαστή-πελάτη

Οδηγός επιβίωσης για σχεδιαστές από την Kommigraphics στο designAthens

Five Eight and Athanco wear their sunglasses at night

O Νέαρχος Ντάσκας μιλά στο designAthens για το design και τη μουσικήdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).