Το δημιουργικό του άλμπουμ Blackstar του David Bowie είναι ελεύθερο για “κατέβασμα”

01-02-2016

Πριν από τρία περίπου χρόνια ο διάσημος σχεδιαστής Jonathan Barnbrook, παρουσιάζοντας τη δουλειά του στο πλαίσιο του Πανόραμα Design είχε μεταξύ άλλων μιλήσει αναλυτικά και για τη συνεργασία του με τον θρυλικό David  Bowie.

Σήμερα, με αφορμή βέβαβαι το θάνατο του σημαντικού μουσικού, το δημιουργικό γραφείο Barnbrook, που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό και του τελευταίου άλμπουμ του David Bowie, Blackstar, που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν, αποφάσισε να κάνει μία κίνηση που σίγουρα σημαίνει πολλά για τους φίλους του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο: Αποφάσισε να διαθέσει ελεύθερα τα στοιχεία που απαρτίζουν το δημιουργικό του άλμπουμ, ώστε οποιοσδήποτε το επιθυμεί να μπορεί να τα κατεβάσει και να τα εφαρμόσει σε T-shirts, τατουάζ και σε ότι τους εμπνέει και τους θυμίζει τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη.

Ο Jonathan Barnbrook, που έχει δουλέψει επί σειρά ετών με τον David Bowie, είπε σε συνέντευξή του σχετικά με τον σχεδιασμό του Blackstar: “O Bowie είχε έρθει αντιμέτωπος με τη θνητότητά του όταν συζητούσαμε για το άλμπουμ αυτό. Οπότε  η έννοια του θανάτου βρίσκεται πίσω από αυτό το σύμβολο, καθώς και η μαύρη τρύπα που όλα τα ρουφάει, το Big bang, η αρχή του σύμπαντος και το τέλος του, αν υπάρχει”.

Εδώ θα βρείτε τα στοιχεία του Blackstar. Μόνη προϋπόθεση εκ μέρους των δημιουργών να μην χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς λόγους.

DBBS_bitsΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

ΝΕΑ 26-06-2018 [0]

Ποιοι είναι οι νικητές τους φετινού διαγωνισμού αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας

ΝΕΑ 05-06-2018 [0]

Ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2018

ΝΕΑ 21-05-2018 [0]

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Hotel Design και Digital Design από τη Σχολή Βακαλό

ΝΕΑ 19-05-2018 [0]

Το Las Ramblas του Cursor Design Studio σε διεθνή έκδοση για το branding café.

ΝΕΑ 01-05-2018 [1]

Ξανά στην κορυφή του κόσμου ο ελληνικός σχεδιασμός συσκευασίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).