Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προκηρύσσει διαγωνισμό λογοτύπου

23-10-2017

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της συμμετοχής των νέων σε σχετικές πρωτοβουλίες προσκαλεί προπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες ΑΕΙ/ΤΕΙ Τμημάτων Εικαστικών, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γραφιστικής καθώς και φοιτητές/τριες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής να υποβάλλουν προτάσεις για τη δημιουργία του νέου Λογότυπου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τα βασικά σημεία και κριτήρια επιλογής, στα οποία πρέπει να στηριχτεί η δημιουργία λογότυπου το οποίο ενοποιεί – οπτικοποιεί τις διαφορετικές δραστηριότητες και αντανακλά το όραμα του ΙΕΠ είναι:
• Η πρωτοτυπία και η απλότητά του.
• Η μοναδικότητα και αυθεντικότητά του.
• Η εύκολη εντύπωση και απομνημόνευση από το κοινό.
• Η διάρκεια του στον χρόνο.
• Ο τεχνικά άρτιος σχεδιασμός, με στόχο τη σωστή αναπαραγωγή του σε ασπρόμαυρη ή έγχρωμη μορφή, ώστε να είναι κατάλληλο για πολλαπλές εφαρμογές στα κατάλληλα μεγέθη.

Οι προτάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρούσας πρόσκλησης θα αξιολογηθούν από ειδική τριμελή επιτροπή, η οποία θα οριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ. Η πρόταση που θα είναι πρώτη σε κατάταξη θα χρησιμοποιηθεί για το ΙΕΠ όπως ορίζεται παρακάτω. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ. Επίσης, στις τρεις πρώτες σε κατάταξη προτάσεις θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση.

Ανάμεσα στους διάφορους όρους του διαγωνισμού ξεχωρίζουμε/διαβάζουμε:
• Δικαίωμα συμμέτοχής έχουν μόνο προπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες ΑΕΙ/ΤΕΙ τμημάτων Εικαστικών, Εφαρμοσμένων τεχνών, Γραφιστικής καθώς και φοιτητές/τριες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής. Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές.
• Τα πνευματικά δικαιώματα της δημιουργίας που θα επιλεγεί, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως σε όλες τις εκφάνσεις τους στο ΙΕΠ και παρέχεται δια της υποβολής της υποψήφιας πρότασης ανέκκλητη εκχώρηση των ανωτέρω δικαιωμάτων, επ΄ αόριστον και για όσο χρόνο κριθεί κατά την αποκλειστική βούληση του ΙΕΠ. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων-εκχωρητής θα απέχει από τη χρήση ή την εξουσιοδότηση τρίτων μερών για χρήση των δημιουργιών στο μέλλον.
• Το ΙΕΠ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις δημιουργίες του νικητή του διαγωνισμού για τους σκοπούς του φορέα χωρίς να υποχρεωθεί σε καταβολή οποιασδήποτε περαιτέρω αμοιβής για όσο διάστημα κρίνει σκόπιμο αποκλειομένης οποιασδήποτε μελλοντικής αξίωσης – απαίτησης του δημιουργού για οποιονδήποτε λόγο.

Η ημερομηνία υποβολής φακέλου συμμετοχής αρχίζει στις 23 Οκτωβρίου 2017 και λήγει στις 23 Νοεμβρίου 2017, και ώρα 15:00.
Αυτό που κρατάμε είναι ότι το Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων θεωρεί ότι:
• αρκεί ένας φοιτητής για να σχεδιάσει το λογότυπό του
• ένας φοιτητής Αρχιτεκτονικής, για παράδειγμα είναι σε καλύτερη θέση να σχεδιάσει την ταυτότητα του οργανισμού απ’ ό,τι ένας φοιτητής ιδιωτικής σχολής graphic design
• ο κόπος του φοιτητή για το σχεδιασμό του λογοτύπου του Ινστιτούτου αρκεί να ανταμοιφθεί με μία τιμητική διάκριση.

Περισσότερα εδώ
Από εμάς, ένα εύγε!

4 Responses

 • Thanasis

  Να είχατε τις αντοχές και τις ικανότητες να κρατάγατε ανοιχτή την Ένωση Γραφιστών για να διεκδικείτε συνολικά και να είχατε τη διαύγεια πνεύματος να καταλάβετε τι σημαίνει υγιής συνδικαλισμός. Τώρα κάντε postάκια από τις καρέκλες των γραφείων σας – και ανεβάστε κανένα αρθράκι click bait – κι αφήστε τα κροκοδείλια δάκρυα για τις προκυρήξεις διαγωνισμών που δεν ακολοθούν πρότυπα που ΚΑΝΕΙΣ μας δεν ειχε τα κότσια να διεκδικήσει. Όλο το συρφετό της ελληνικής γραφιστικής κοινότητας είναι για κλάματα – μόνον την πάρτη τους όλοι και μόνο κραξίδι στις συνευρέσεις πάνω απο τα μπισκοτάκια που προσφέρει ο διοργανωτής γερολαδάς.

 • Pousai Thanasi

  Χααχαχα
  Ναι μπράβο. Όσο ήταν ανοιχτη η Ενωση Γραφιστών, δεν έπαιζαν τέτοιου είδους διαγωνισμοί. Τώρα που έκλεισε ξαφνικά εμφανίστηκαν.
  😀 😀

 • P.K.

  Ωραιος ο Θανασης. Σωστα τα ειπε. Τον ηπιαμε τωρα, θα κανουμε να ξαναδουμε σωστο διαγωνισμο χρονια…

  Περαν της (κακης μου) πλακας, υπαρχουν καποιες αληθειες στο post σου. Οχι ομως οτι ηταν κι αλλιως τα πραγματα με την Ενωση ανοιχτη παντως…

 • Καρολίνα Γκριμάλντι

  Πες τα Θανάση!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).