Παράγει πλούτο το design στη Βρετανία

21-01-2014

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση για το οικονομικό έτος 2012, 116.000 άτομα απασχολούνται με το design (γραφιστική, βιομηχανικός σχεδιασμός, μόδα) αριθμός που παρουσιάζει αύξηση κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!
Το design συνεισφέρει 2,5 δισεκατομμύρια λίρες (πάνω από 3 δισ. ευρώ) στο ΑΕΠ της χώρας.
Αντίστοιχα ο τομέας των εκδόσεων παρήγαγε κατά το 2012 9,7 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ η διαφήμιση και το μάρκετινγκ 10 δισεκατομμύρια λίρες.

Το σύνολο της δραστηριότητας που ονομάζεται “δημιουργική βιομηχανία” συνεισφέρει κατά 5% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Βρετανίας και κατά 8% στις εξαγωγές της. Συντηρεί 1.684.000 θέσεις εργασίας και έκανε ρεκόρ αύξησης (10%) μέσα στο 2012, ξεπερνώντας τους αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης κάθε άλλου κλάδου δραστηριότητας για τη χώρα.
«Ο δημιουργικός τομέας είναι ένα σημείο αιχμής για το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η Γραμματέας Πολιτισμού Maria Miller και συμπλήρωσε «είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η ενέργεια , η καινοτομία , οι δεξιότητες και το ταλέντο που υπάρχουν σε αυτόν τον δυναμικό τομέα θα συνεχίζουν να μεταφράζονται σε οικονομική επιτυχία , και να προσφέρουν μια αξιόλογη πλατφόρμα που θα εκπροσωπεί επάξια τη Βρετανία στον υπόλοιπο κόσμο».

Η Nicola Mendelsohn , πρόεδρος του Συμβουλίου Δημιουργικής Βιομηχανίας –ενός κοινού φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων το επίσημο κράτος και το Συμβούλιο Design  συμπλήρωσε: «Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει το σωστό πλαίσιο που θα συνεχίσει να γαλουχεί και να στηρίζει τη βιομηχανία… Δουλειά μας είναι να προσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι δημιουργικές βιομηχανίες θα συνεχίσουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο».

Ολόκληρη την έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της δημιουργικής βιομηχανίας, θα βρείτε εδώ

creativeindustries

2 Responses

  • Βάγια

    καλησπέρα,
    γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια αντίστοιχη έρευνα ή άρθρο που να αφορά τη χώρα μας?

  • SEO In Greece

    Εξαιρετική ανάλυση, οι Βρετανοί είναι πολύ οργανωμένοι σε θέματα business με εξαιρετικές ικανότητες στρατηγικής. Ο τρόπος που προσεγγίζουν την οικονομία τους είναι ενδεικτικός. Η δημιουργική βιομηχανία θα μπορούσε να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα όπου περισσεύει η δημιουργικότητα και ο καινοτομικός τρόπος σκέψης, λόγω του ότι ανατρεφόμαστε σε ένα περιβάλλον σαφώς πιο αναρχικό από αυτό τον Βρετανών. Επίσης δεν χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις στο χώρο αυτό. Η χώρα μας για παράδειγμα θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο software development, αυτό άλλωστε πρότεινε και το αφεντικό της Google όταν μας επισκέφθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, προτείνοντας ως location αυτής της δραστηριότητας την Αττική, όπου υπάρχει ασυνήθιστα μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θέματα επίσης online marketing, social media και search engine optimization θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτή την ενότητα. Περισσότερες πληροφορίες για το τελευταίο μπορεί να βρει κανεις στο http://www.seoingreece.org/Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).