Αναταραχή και αντεγκλήσεις για το Carson mag

27-06-2011

Στις αρχές του 2011 μέσα από αυτές τις σελίδες ανακοινώσαμε την επικείμενη επιστροφή του David Carson στο σχεδιασμό περιοδικών μ’ ένα νέο τίτλο που έφερε μάλιστα το όνομά του “Carson mag”.
To πρώτο τεύχος έκανε την εμφάνισή του το Μάιο και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει ακόμα ένα τεύχος. Η υπόθεση όμως φαίνεται αρκετά μπλεγμένη!
Κατά τα φαινόμενα ο εκδότης του περιοδικού, μια εταιρεία ονομαζόμενη “Carson Media” και ο γνωστός σχεδιαστής έχουν φτάσει σε βαθιές διαφωνίες, με αποτέλεσμα για την επίλυσή τους να αναμένεται η προσφυγή τους στα δικαστήρια. Και μάλιστα οι διαφωνίες τους έχουν γίνει δημοσίως μέσω, κυρίως, του facebook και του twitter!
Αυτό που φαίνεται βάση των δημοσιευθέντων εγγράφων να έχει συμβεί είναι το εξής:
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Alex Storch ήλθε σε επαφή με τον David Carson και συμφώνησε μαζί του για τη δημιουργία ενός περιοδικού το οποίο θα έφερνε το όνομα του δεύτερου στον τίτλο του και στο οποίο ο γνωστός σχεδιαστής θα ήταν ο creative director, και θα είχε αρμοδιότητες συμβούλου έκδοσης (όλα αυτά σαφώς, αντί ορισμένης αμοιβής). Ολόκληρο το συμβόλαιο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Όλα έβαιναν ομαλώς μέχρι και την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους. Μέχρι όμως την κυκλοφορία του δεύτερου… τα πράγματα άρχισαν να στραβώνουν. Ο David Carson ανάρτησε μια δημοσίευση στο προφίλ του, του facebook που έγραφε ότι δεν έχει καμία σχέση με το ανόητο περιοδικό που αυτοαποκαλείται “carson mag”. Ολόκληρη η ανάρτηση λέει: “david is not connected to the silly magazine calling itself ‘carson mag’, and its company ‘carson media’, in any way. spread the word! meanwhile see some new work i DID DO on my site! davidcarsondesign.com”

Σύμφωνα με την εκδοτική πλευρά ο λόγος για την εξέλιξη αυτή είναι ότι το πρώτο τεύχος, για το οποίο υπεύθυνος σχεδιαστικά είναι ο γνωστός σχεδιαστής έλαβε συγκεχυμένες κριτικές, οι οποίες τον απογοήτευσαν με συνέπεια να θέλει να αποσυνδεθεί με την εκδοτική αυτή προσπάθεια.
Σύμφωνα με την πλευρά του Carson, ο εκδότης τον αγνοεί και δεν λαμβάνει υπόψη του τις συμβουλές του, άρα δεν θα πρέπει το τελικό αποτέλεσμα να συνδέεται με το όνομά του. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του…
Το σίγουρο είναι ότι η όλη διένεξη γίνεται μπροστά στα μάτι ενός συχνά έκπληκτου κοινού που παρακολουθεί έναν εμβληματικό (αν και γνωστό για την κάποιες φορές “απρόβλεπτη” συμπεριφορά του) σχεδιαστή να διαξιφίζεται δημοσίως με έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό εκδότη. Μήπως πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο ή πράγματι θα δούμε τις δύο πλευρές να λύνουν τη διαφωνία τους στα αρμόδια δικαστήρια;

Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους

Μήνυμα στο λογαριασμό facebook του Carson που παραθέτει τη δική του πλευρά της ιστορίας

Αναδημοσιευμένο από τον εκδότη μήνυμα ανάμεσα στα δύο μέρη, που αποκαλύπτει την άμεση εμπλοκή του David Carson

One Response

  • bobo

    ο thomas schostok, {ths}, βλ. beast και cape arcona, ο σχεδιαστής της ιστοσελίδας, έχει δηλώσει ότι αν το γνώριζε (τί ακριβώς;), τότε δεν θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό…

    τα υπόλοιπα, ίσως, στην τατιάνα…
    🙂Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 06-05-2019 [0]

Aυλαία για τα ΕΒΓΕ 2019

ΝΕΑ 22-03-2019 [0]

Έφυγε από τη ζωή ο Στέργιος Δελιαλής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΝΕΑ 19-03-2019 [0]

Ανακοινώθηκαν οι νικητές στα φετινά Ermis Awards Branding & Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΝΕΑ 25-01-2019 [0]

Οι Pi6 αποχαιρετούν την Αθήνα και μετακομίζουν στη Ντόχα

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlindesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).