Αποκλειστικές δηλώσεις του David Carson για το ζήτημα του Carson Mag

01-07-2011

Πριν από λίγες ημέρες αναφέραμε σε άρθρο μας το ζήτημα που έχει προκύψει ανάμεσα στο γνωστό art director David Carson και τον εκδότη του περιοδικού Carsonmag. Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω, αφενός των δικαιωμάτων χρήσης ενός πνευματικού αγαθού, όπως η φήμη και το όνομα και αφετέρου του μεγέθους και της επιρροής του συγκεκριμένου ονόματος, του εικονικού σχεδιαστή.
Στην προσπάθειά μας να ρίξουμε φως στην υπόθεση, επικοινωνήσαμε και με τις δύο πλευρές ζητώντας διευκρινίσεις. Και ενώ η εκδοτική πλευρά δεν έχει απαντήσει στα μηνύματά μας, αντιθέτως ο David Carson το έχει πράξει και μάλιστα με λόγο χειμαρρώδη.
Σύμφωνα με τα όσα λοιπόν μας έχει δηλώσει, πράγματι το συμβόλαιο υπάρχει και πράγματι όσα αναφέρει η εκδοτική πλευρά για τις υποχρεώσεις του ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, όμως, δεν ισχύουν πλέον αφού εκείνοι δεν τήρησαν τη συμφωνία τους καταβάλλοντας τα προκαθορισμένα χρηματικά ποσά στους προκαθορισμένους χρόνους. Άρα κι αυτός δικαιούται να θεωρεί το συμβόλαιο ως άκυρο και να το καταγγείλει.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν από το πρώτο ακόμα τεύχος ο εκδότης δεν έλαβε υπόψη του τις παρατηρήσεις του σχεδιαστή, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την παρουσίαση των θεμάτων, ενώ συνέχισε να αναφέρει το όνομα του David Carson ως Creative Director ενός περιοδικού, πάνω στο οποίο αυτός δεν είχε κανένα ουσιαστικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τα όσα μας είπε, ο εκδότης ονόμασε ακόμα και την εταιρεία του “Carson media” χωρίς ποτέ να ενημερώσει τον… φέροντα το όνομα. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να απειλεί το σχεδιαστή ότι αν έκανε πίσω θα τον έσερνε στα δικαστήρια για να του πάρει «ό,τι έχει και δεν έχει».
«Στο δεύτερο τεύχος, η δική μου επιρροή είναι απολύτως απούσα, ενώ ο εκδότης συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομά μου, παρά τις έντονες έγγραφες διαμαρτυρίες μου, προφανώς για να προσελκύσει αναγνώστες και διαφημιζόμενους» μας λέει ο David Carson και καταλήγει με νόημα «Η συμπεριφορά του είναι περίεργη, ανήθικη και όπως σύντομα θα διαπιστώσει κι ο ίδιος, παράνομη».

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).