Lifestyle σχεδιασμένο από τη Radial

09-10-2013

To Cosmo.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη αφιερωμένη στην ψυχαγωγία, τις ειδήσεις, το στυλ και όλα τα εκείνα τα πράγματα που έχουμε συνδέσει με την έννοι “lifestyle”. Με τον επανασχεδιασμό του Cosmo.gr η Radial δημιούργησε ένα σύγχρονο portal με σύγχρονη και λειτουργική προσέγγιση .

Η έμφαση δόθηκε στο περιεχόμενο, το οποίο αφορά σε – κυρίως – γυναικεία θέματα, αποφεύγοντας όμως τα κλισέ εκείνα που συνδέονται με τη “γυναικεία” αισθητική. Το έργο ήταν συνεπώς δύσκολο.
Το Cosmo.gr, ως εκ τούτου, είναι κάτι παραπάνω από μία αποκλειστικά «γυναικεία» ιστοσελίδα. Στην πραγματικότητα, είναι μια δικτυακή πύλη, όπου και οι άνδρες χρήστες μπορούν να υπάρξουν άνετα, χωρίς να απωθούνται από ένα “ροζ” περιβάλλον ενώ παράλληλα, οι γυναίκες αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια πύλη που σέβεται την αισθητική τους και τους βοηθά να πλοηγηθούν, ευχάριστα , μέσα σε ένα λειτουργικό περιβάλλον για το χρήστη.

cosmogr-screencosmogr-homepage-radial

6 Responses

 • Κώστας Μπαρτσώκας

  Όσο καλοσχεδιασμένο και να είναι, δεν είναι responsive. Και αυτό εν έτει 2013 δυστυχώς για ένα portal σημαίνει όχι σύγχρονη και σίγουρα όχι λειτουργική προσέγγιση .

 • Στασκώ Τσώκασμπαρ

  Όσο responsive και να μην είναι, είναι καλοσχεδιασμένο. Και αυτό εν έτει 2013 ευτυχώς για όλους είναι το ζητούμενο.

  Φιλαράκο το responsive έχει extra χρέωση. Αν ο πελάτης δεν το πληρώνει, δεν το κάνεις. Εκ του ασφαλούς μόνο μπλα-μπλα και κράξιμο είστε όλοι. Μπράβο στα παιδιά για τη δουλειά τους και να πάρουνε και άλλες. Σήμερα δυστυχώς το ζητούμενο για τα δημιουργικά γραφεία είναι να βρίσκουν πρώτα τις δουλειές και ύστερα να πληρώνονται από αυτές. Αν είναι και καλοσχεδιασμένες ακόμη καλύτερα.

  Από απόψεις και σχόλια γεμάτα ειρωνία χορτάσαμε.

 • Κώστας Μπαρτσώκας

  “Φιλαράκο” άσε μας βραδιάτικα που μπήκες να κατινιάσεις.

  Το σχόλιο μου δεν έχει ειρωνία, ούτε είναι κακοπροαίρετο, ούτε χολή έχει, ούτε τίποτα άλλο από τα μίζερα πράγματα που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Το ότι είναι καλοσχεδιασμένο το παραδέχομαι και κάνω κριτική στα υπόλοιπα που γράφονται στην παρουσίαση. Το responsive έχει extra χρέωση και λογικά, και αν δεν το πλήρωσε ο πελάτης πάλι καλώς, αλλά το αποτέλεσμα ΔΕΝ είναι σύγχρονη και λειτουργική προσέγγιση – είναι η καλύτερη δυνατή σύμφωνα με αυτό που πλήρωνε ο πελάτης. Τράβα μπες από το κινητό σου ή το tablet σου στο cosmo.gr και πες μου αν σου αρέσει. Και να μπερδεύεις τη σχεδίαση με τη λειτουργικότητα τράβα άνοιξε κανένα βιβλίο.

  p.s σούπερ το ‘ψευδώνυμο’ μπορείς να είσαι περήφανος!

 • benson

  Δελτιάκι promotion. Μπράβο designmag. Το 2013, πόρταλ γραφιστικής προμοτάρει…. μπλογκ.

 • Χάρης Χάραρης

  Μόλις είδα και το άρθρο και τα σχόλια!…

  Δεν θέλω να πω πολλά, απλά επειδή είμαι στην ομάδα που σχεδίασε το site, θα ήθελα να διευκρινίσω πως οι αναλύσεις στις οποίες έπρεπε να παίζει το site ήταν δεδομένες από την εταιρεία που έχει το cosmo.gr, η οποία έκανε και την τεχνική ανάπτυξη. Ίσως θα έπρεπε να γράψουμε για τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαμε, αλλά δεν γράφουμε πολλές λεπτομέρειες συνήθως στο portfolio μας.

  Επίσης δεν στέλνουμε ποτέ δελτία τύπου, αν και ίσως θα έπρεπε. Τα κείμενα παρουσίασης της δουλειάς μας, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο radial.gr, δεν είναι από τα φόρτε μας. Αν ενδιαφέρεται κανείς να μας αναλάβει, υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασία. 🙂

 • hedges

  @benson
  πόρταλ γραφιστικής? και τα 2 blogs είναι, απλά το +design έχει λιγότερο fashion design (γιατί?)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2020 [19]

H νέα ταυτότητα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-05-2020 [6]

Εναλλακτική για μάσκες προσώπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-04-2020 [1]

Μια γραμματοσειρά εμπνευσμένη από τις ημέρες του Koρωνοϊού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 29-03-2020 [0]

Επετειακός λογότυπος για το τα 200 χρόνια από το 1821 και από την Αμερικανική Πρεσβεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-03-2020 [0]

Σλοβένος γραφίστας εμπνέεται από τον COVID-19

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-02-2020 [0]

Η νέα ταυτότητα της Aegean

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2020 [2]

Η Beetroot σχεδιάζει για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 22-11-2019 [1]

Εναλλακτικές κινηματογραφικές αφίσες από τον Γιώργο Προμπονά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-11-2019 [2]

Η the brand team™ το rebranding του Parking του ΔΑΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίαςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).