Oι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης αναζητούν εξωτερικό συνεργάτη

20-12-2011

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης εγκαινιάζουν μια νέα σειρά βιβλίων, με τον προσωρινό τίτλο «ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ», η οποία θα κινείται στον ευρύτερο χώρο των ιστορικών, κοινωνικών και πολιτισμικών σπουδών. Στη σειρά αυτή, θέλουν να δώσουν «έναν φρέσκο εικαστικό χαρακτήρα» κι επιθυμούν να εξετάσουν «καινούργιες γραφιστικές ιδέες από κάθε κατεύθυνση».
Με αυτήν την πρόθεση, καλούν όποιο σχεδιαστή το επιθυμεί, να καταθέσει τις προτάσεις του, σχεδιάζοντας και υποβάλλοντας τουλάχιστον δύο εξώφυλλα από τα τέσσερα πρώτα, τους τίτλους και τα λοιπά στοιχεία των οποίων ανακοινώνουν. Ο σχεδιαστής μπορεί να επιλέξει το σχήμα του βιβλίου που επιθυμεί (με ανώτατο όριο τα 14×21 και κατώτατο το 12×17), την ποιότητα του χαρτιού του εξωφύλλου, την οικογένεια γραμμάτων και τα υπόλοιπα στοιχεία της σύνθεσης.
Ο νικητής της ανάθεσης θα λάβει αμοιβή υπογραφής ύψους 500 ευρώ και από εκεί και πέρα, το ποσό των 300 ευρώ (καθαρά) για κάθε εξώφυλλο που θα παραδίδει. Η σειρά θα εκδώσει τουλάχιστον 8 τίτλους (ενώ ο ακριβής αριθμός των τίτλων θα καθοριστεί ανάλογα με την υποδοχή της σειράς από το κοινό).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 31/1/2012 σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο .pdf) ή υπό μορφή εκτυπωμένης μακέτας. Σχετικές λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

14 Responses

 • Μιχάλης Καρακώστας

  Ακούγεται πολύ ενδιαφέρων… απλά τρομάζει λίγο το παρακάτω…
  Ἐνδεικτικὰ ν’αφέρουμε ὅτι εἶναι πολὺ πιθανὸ ν’ὰπαιτηθοῦν ὣς καὶ 50 διαφορετικὲς παραλλαγὲς μέχρι νὰ καταλήξουμε σὲ ἕνα ἄριστο αποτέλεσμα.

 • kostis

  Εμένα πάλι οι οξείες και οι περισπωμένες συναρτήσει του “φρέσκου εικαστικού χαρακτήρα”

 • Dennis Spearman

  “πρέπει να είναι έτοιμος να επανέρχεται διαρκώς με νέες ιδέες που να μας ικανοποιούν”
  Όποιος έγραψε την παραπάνω φράση χρειάζεται τουλάχιστον ψυχανάλυση. Όσο για τις “50 διαφορετικές παραλλαγές”, αν υπολογίσει κανείς οτι για ένα εξώφυλλο, με αμοιβή 300 ευρώ, η κάθε ιδέα εκτιμάται 6 ευρώ, τότε μάλλον υπάρχει ιδεολογικό πρόβλημα_

 • bobo, π.μ.α.

  @ designmag:..
  η επιλογή της συνοδευτικής εικόνας με το εξώφυλλο του βιβλίου των π.ε.κ. από ποιον έγινε;..

 • designmag

  Από εμάς. Δεν έχει κάποια σημειολογία. Απλά διαλέξαμε ένα από τα πολλά εξώφυλλα των εκδόσεων 🙂

 • bobo, π.μ.α.

  σας ευχαριστώ για τη διευκρίνιση…

  εγώ θα είχα διαλέξει ένα από τα εξώφυλλα της «φιλοσοφικής βιβλιοθήκης», την επιμέλεια της οποίας την έχει ο ίδιος –κατά τα φαινόμενα– συντάκτης του κειμένου της «αναζήτησης γραφιστικών ιδεών», κ. θάνος σαμαρτζής· μια και αυτός δείχνει να είναι ο υπεύθυνος επιμελητής της νέας σειράς με τον προσωρινό τίτλο «προοπτικές»…

  επίσης, από περιέργεια (και μόνο) θα ήθελα να μάθω για ποιον λόγο δεν συνέχισαν την συνεργασία τους με την ευαγγελία κρανιώτη, μια «νέα ντιζάινερ από το παρίσι […], στην οποία [ο θ. σαμαρτζής] ανέθεσε μετά από μακρά αναζήτηση υποψηφίων, τη σύνθεση των εξωφύλλων»* της «φιλοσοφικής βιβλιοθήκης» περίπου δύο χρόνια πριν· αν και δεν με αφορά…

  *πηγή:.. http://tinyurl.com/bonusypografis500euro

 • soffia

  μπορούμε αν θέλουμε να σχεδιάσουμε και το λογότυπο! μεγάλη μας τιμή

  και με πολύ τσαμπουκά
  “ἀποτέλεσμα. Ὁ γραφίστας στὸν ὁποῖο αὐτὴ ἡ διαδικασία φαίνεται δύσκολη ἢ κουραστικὴ εἶναι προτιμότερο νὰ μὴν
  συμμετάσχει.”

  Για να γράφει ένας κρατικός φορέας με τόσο λαϊκισμό ότι ψάχνει για κάποιον που θα δουλεύει όχι απλά υποαμειβόμενος αλλά με νόμιμο ωρομίσθιο κάτω του νόμιμου έχουμε πραγματικά πέσει πολύ χαμηλά.

  για τον Καζάν Τζάκη να μην σχολιάσω καλύτερα…

 • Παναγιώτης

  Τουλαχιστον μας δινουν την επιλογη να μην συμμετασχουμε.. Γιατι στην αρχη φαινοταν τοσο αυστηρο το κειμενο του pdf που ψαρωσα και ενιωσα οτι ειμαι υποχρεωμενος να συμμετεχω. 😛

 • kostis

  χαχαχα!!! best comment ever!

 • Elly Kyriaki Papapostolou

  Σε λίγο θα ζητούν να τους πληρώνουμε.

 • Παν. Λουτράρης

  Η απόλυτη γελοιότητα σε δύο σελίδες!

  Εξηγούμαι:
  Γελοίο 1ο: Πολυτονικό σε πρόσκληση υποβολής προτάσεων. Ακόμα και οι παπάδες χρησιμοποιούν πλέον μονοτονικό.
  Γελοίο 2ο: Κανένα πτυχίο, καμία προϋπηρεσία. ήθελα να ήξερα, τους διορθωτές και τους επιμελητές των εκδόσεων, με τον ίδιο τρόπο τους επιλέγουν για συνεργάτες τους;
  Γελοίο 3ο: Μπορεί να σχεδιαστεί λογότυπο για τον προσωρινό τίτλο της σειράς. Αν ο τίτλος αλλάξει, δεν πειράζει καθόλου (και γιατί να πειράξει; Φασόλια είναι;).
  Γελοίο 4ο: Μελέτες και πραγματείες σε σχήμα 12 x 17 ή 14 x 21, δεν είναι μελέτες και πραγματείες. Είναι Άρλεκιν.
  Γελοίο 5ο: Θα στηθεί template εξωφύλλου για σειρά βιβλίων (άρα με συγκεκριμένη σχεδιαστική λογική που θα διέπει όλη της σειρά), αλλά οι πρώτες ιδέες για τα βιβλία μάλλον δεν θα γίνονται αποδεκτές. Δηλαδή θα σχεδιαστεί template που δεν θα είναι template.
  Γελοίο 6ο: Χρειάζονται ως και 50 διαφορετικές παραλλαγές (ενν. αναθεωρήσεις) για να καταλήξουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα. Μόνο που γι’ αυτό δεν φταίει ο σχεδιαστής, αλλά ο “πελατάκος” που δεν ξέρει οχι μόνο τι θέλει, αλλά ούτε που παν’ τα τέσσερα. Έχω σχεδιάσει καμιά 20αριά εξώφυλλα για βιβλία. (Σημ.: Ο πιο απαιτητικός πελάτης που είχα ποτέ, κατάφερε να φτάσει τις 6 αναθεωρήσεις μέχρι να πάρει το βέλτιστο αποτέλεσμα).
  Γελοίο 7ο: Αν η διαδικασία σας φαίνεται κουραστική, καλύτερα να μην συμμετάσχετε. Στις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης ψάχνουν για βιτσιόζους γραφίστες και κατά προτίμηση μαζοχιστές.
  Γελοίο 8ο: 500 ευρώ για το template (που δεν θα είναι template) και 300 ευρώ καθαρά για κάθε εξώφυλλο ΚΑΘΑΡΑ (δηλ. 620 ευρώ + ΦΠΑ για το template και 380 ευρώ + ΦΠΑ για κάθε βιβλίο + δικαιώματα φωτογραφιών/εικόνων) δεν είναι κακή προσφορά, για βασικό προσχέδιο + 3-4 αναθεωρήσεις, όπως είναι το σύνηθες. Για βασικό προσχέδιο και 50 αναθεωρήσεις, η προσφορά είναι απλά για γέλια. Οι καθαρίστριες πληρώνονται τουλάχιστον τα τριπλάσια.
  Γελοίο 9ο: Ο σχεδιαστής θα πρέπει να παρουσιάζει διαρκώς νέες ιδέες. Δηλαδή να φέρνει το αναθεωρημένο προσχέδιο και μία νέα ιδέα για το ίδιο εξώφυλλο. 50 αναθεωρήσεις είπαν; Μπα… Βάλτε 200 για να είστε μέσα.
  Γελοίο 10ο: Ο σχεδιαστής θα ετοιμάσει θεωρητικά τουλάχιστον 8 εξώφυλλα, αλλά πρακτικά, αν η σειρά δεν πάει καλά, θα ετοιμάσει 1-2 (αυτά που θα υποβάλει), και φυσικά το template σε αυτή την περίπτωση θα το δώσει δωρεάν, αφού το template (που δεν θα είναι template) θα πληρωθεί μόνο αν η σειρά εκδώσει 3 βιβλία.
  Γελοίο 11ο: Ο σχεδιαστής θα μπορεί να συνεργαστεί με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης και σε άλλα βιβλία (προφανώς με τους ίδιους όρους). Με την επέκταση της συνεργασίας, θα του κάνουν δώρο και ένα χαλαρωτικό μαστίγωμα με μαστίγιο των 45 (ουρών).

  Αλήθεια, ο κ. Σαμαρτζής τι δουλειά κάνει σήμερα; Γιατί στην προηγούμενη ζωή του ξέρουμε τι δουλειά έκανε: μαστίγωνε σκλάβους στην Αίγυπτο όταν έχτιζαν τις πυραμίδες…

 • spyros

  Οι πανεπιστημιακές εκδόσεις είναι μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και μάλιστα από τα πιο επιτυχημένα στη χώρα. Κακώς δεν αναφέρεται ξεκάθαρα αυτό στην πρόταση τους.

 • Μαρία Παπαγιάννη

  κάθε εργασία (πνευματική ή μη) θα πρέπει επιτέλους να αμείβεται – το αν είναι κερδοσκοπικό ή όχι ίδρυμα δεν θα πρέπει να αφορά τον καθένα που προσφέρει τις υπηρεσίες του! Συμφωνώ με τα παιδιά παραπάνω, δυστυχώς δεν αναζητάτε γραφίστες….και απ’ ότι μυρίζομαι πρέπει οι παραπάνω εκδόσεις πρέπει να έχουν το “ανικανοποίητο” by default 😀

 • georgex

  O ΚΑΖΑΝ-ΤΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΖΑΝΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ ΔΗΛΑΔΗ???Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).