Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

03-05-2020

Διαγωνισμό για σχεδιασμό του λογότυπου και σλόγκαν της τουριστικής Κύπρου προκηρύσσει το Κυπριακό Υφυπουργείο Τουρισμού. Τα έγγραφα του διαγωνισμού και οι σχετικές πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Συμβάσεων.

Η πρόταση που θα επιλεγεί θα είναι το βασικό συστατικό στη νέα οπτική εικόνα όπου αναμένεται να προωθήσει, με μοναδικό και δημιουργικό τρόπο το brand της τουριστικής Κύπρου και να τη διαφοροποιεί από άλλους προορισμούς. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα σημαντικά χαρακτηριστικά της Κύπρου. Η πρόταση θα πρέπει επίσης να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές μεταξύ των οποίων:
• Στην πρόταση να περιέχεται ευκρινώς, με ευδιάκριτο και ευανάγνωστο τρόπο το όνομα Cyprus.
• Το σλόγκαν (slogan/tag line) που θα συνοδεύει το λογότυπο στην πρόταση να είναι στην αγγλική γλώσσα. 

Στις τρεις καλύτερες προτάσεις, θα δοθούν χρηματικά έπαθλα €7.000. €2,000 και €1.000 για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται κατά την περίοδο 03-04/06/2020.

Υπενθυμίζουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για επαναπροκήρυξη παλαιότερου διαγωνισμού, αφού τα αποτελέσματα του πρώτου διαγωνισμού που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του 2019, δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά. Επρόκειτο για ανοικτό διεθνή διαγωνισμό ύψους 2 εκατ. ευρώ (400.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια), με σκοπό την προμήθεια υπηρεσιών από εξειδικευμένο Οίκο ή κοινοπραξία εξειδικευμένων Οίκων για τη δημιουργία της νέας ταυτότητας. Οι προσφορές που είχαν ζητηθεί τότε περιελάμβαναν όχι μόνο τη δημιουργία νέου λογότυπου, αλλά και τη δημιουργία και προετοιμασία όλων των απαραίτητων δημιουργικών υλικών για την υλοποίηση της νέας ταυτότητας, καθώς και το σχεδιασμό και την παραγωγή του δημιουργικού υλικού για όλες τις διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες του Υφυπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί σε εκείνη τη φάση, εξετάσθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συστήσει το Υφυπουργείο για το σκοπό αυτό, και τα πράγματα σταμάτησαν κάπου εκεί. Η Επιτροπή αφού εξέτασε τους τεχνικούς φακέλους των προσφορών, τον περασμένο Φεβρουάριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καμιά από τις προσφορές που είχαν υποβληθεί δεν έλαβε τέτοια βαθμολογία ώστε να γίνει αποδεκτή και, ως εκ τούτου, εισηγήθηκε τον τερματισμό του διαγωνισμού και την προκήρυξη νεου. Ενόψει της εν λόγω απόφασης, μάλιστα, η Επιτροπή δεν προχώρησε καν στο άνοιγμα των οικονομικών φακέλων των προσφορών. Η έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο Προσφορών του Υφυπουργείου, το οποίο και αποφάσισε τον τερματισμό του διαγωνισμού.

Η προκήρυξη με όλες τις λεπτομέρειες του νέου διαγωνισμού και τα σχετικά έγγραφα μπορούν να ληφθούν ηλεκτρονικά από αυτόν τον σύνδεσμο.

One Response

  • Μουτσοπαίχτης

    Cyprus.
    Na ppései táfkon pou ton kólon tis en tha spásei.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).