Παρουσιάστηκε τελικά το σήμα της Κυπριακής προεδρίας της ΕΕ

11-05-2012

Ένα χρόνο κράτησε

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τη στιγμή που μέσα από αυτές τις σελίδες είχαμε ανακοινώσει ανοικτό διαγωνισμό λογοτύπου για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., την οποία θα αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία από την 1/7 του 2012.
Μισό χρόνο αργότερα, καλύψαμε την αναπάντεχη τροπή του διαγωνισμού, όταν οι αρχικός διαγωνισμός ακυρώθηκε και προκηρύχθηκε νέος, αυτή τη φορά χωρίς χρηματικό έπαθλο.
Τελικά, προχθες μόλις, Τετάρτη 9/5/2012 έγιναν στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο CYPRESS Media Centre, της Λευκωσίας, τα αποκαλυπτήρια του λογοτύπου, το οποίο είναι έργο  της Κοινοπραξίας Partners, η οποία έχει, επίσης, αναλάβει την ανάπτυξη της οπτικής ταυτότητας της Προεδρίας.
Κατά την παρουσίαση, ο Κύπριος Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως πρόκειται για ένα ιδιόμορφο καράβι που κινείται σε μια πορεία προς την Ευρώπη και «καθώς σαλπάρει γίνεται πουλί, οικουμενικό σύμβουλο ειρήνης και αγγελιαφόρος του μηνύματος που θέλουμε να μοιραστούμε με τους εταίρους μας: του οράματος για μια καλύτερη Ευρώπη, πιο φιλόξενης, που να σημαίνει περισσότερα για τους πολίτες της και για τους γείτονές της, προσηλωμένης στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης και πιο αποτελεσματική για να αντιμετωπίσεις τις σύγχρονες προκλήσεις και να διασφαλίσει τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Στη συνέχεια, ο κ. Μαυρογιάννης εξήγησε ότι το χρώμα του καραβιού/πουλιού είναι το μπλε της ΕΕ, ενώ τα ιστία του είναι «το χάλκινο και το πράσινο, χρώματα εμπνευσμένα από τη σημαία μας και την ηλιόλουστη, κατάσπαρτη από ελαιόδεντρα κυπριακή γη που κάποτε ανάβλυζε χαλκό» και το «γαλάζιο της θάλασσας και του καθαρού φιλόξενου ουρανού που γίνεται σκέπη για μια αρμονική συμβίωση μεταξύ των λαών, αλλά και ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του». Και πρόσθεσε: «έτσι και η Κυπριακή Προεδρία θα δώσει την ευκαιρία στον Κύπριο να βιώσει την αίσθηση της ταυτότητας του ως Ευρωπαίου πολίτη και να συμβάλει με τα δικά του χρώματα στην οικοδόμηση της Ευρώπης του αύριο».

YouTube Preview Image

 

7 Responses

 • Γιάννης Αμπελάς

  Καλά που δεν είχα στείλει…

 • acrobat

  Ουφ! Περίμενα κάτι φριχτό. Ποιος δεν γουστάρει τα θαλασσοπούλια;

 • Ξέν

  ωραιο

 • melina

  Ωραίο!

 • Σωτήρης Μαργέλος

  Πουλί!

 • Elias Tabakeas

  Πολύ μ’ αρέσει! Απλά αρχικά νόμιζα οτι η βασική καραβι-πουλί φιγούρα ήταν εμπνευσμένη από τον χάρτη της Κύπρου (αντίστροφα)…

 • Andreas

  Καλό είναι, με πολύ άσχημο kerning….

  όμως νομίζω κάπου το είχα ξαναδεί…

  (shutterstok -> search keyword: ship logo)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-05-2018 [2]

H faze σχεδιάζει για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [1]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-01-2018 [1]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δια χειρός Yell

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-01-2018 [2]

Νέα οπτική ταυτότητα για την Rockvision από το Designclub

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-01-2018 [0]

Η ΜΝΡ σχεδιάζει το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-01-2018 [0]

Ο Neville Brody δημιουργεί για την Coca-cola

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-12-2017 [0]

Ένα ημερολόγιο για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική Υγείαdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).