Design εν δράσει! από τo ico-D

04-04-2016

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Design (WDD) γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, την επέτειο της ίδρυσης του ico-D (που αρχικά είχε το όνομα icograda). Φέτος, ως μέρος αυτής της παγκόσμιας γιορτής, το ico-D μας προσκαλεί να δώσουμε παραδείγματα άριστου design στην πόλη μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα Απριλίου. Το θέμα της WDD για το 2016 είναι Design εν δράσει!

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του design είναι ότι μπορεί να έχει πολύ μεγάλη επίδραση στην καθημερινή ζωή. Από  τους ποδηλατόδρομους που μας επιτρέπουν να διασχίζουμε την πόλη με ασφάλεια και ταχύτητα, στα κινητά τηλέφωνα, στις εφαρμογές πλοήγησης που φροντίζουν να μην χανόμαστε και στα high-tech εργαλεία που μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε το άθλημα που επιθυμούμε. Ο καλός, ουσιαστικός σχεδιασμός, είναι συνεχώς σε δράση-βοηθά, οδηγεί, βελτιώνει, δημιουργεί.
Το ico-D μας περιμένει να στείλουμε την καταγραφή του τι βλέπουμε ή τι κάνουμε: βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες.
Για παράδειγμα μπορείτε:
• Να προβάλετε δημόσια το τοπικό design – Οργανώστε τοπικές συνομιλίες ή παρουσιάσεις σχετικές με παραδείγματα design εν δράσει!
• Να καλέσετε τo ico-D σε μια περιήγηση – Οργανώστε μια βόλτα με τα μέλη της κοινότητας του design, περιοδεύοντας την πόλη και τα περίχωρά σας αναζητώντας τοπικά παραδείγματα design εν δράσει!
• Σχεδιάστε μαζί – Φέρτε κοντά  ανθρώπους από διαφορετικές σχολές για να επιλύσετε τοπικά προβλήματα σχεδιασμού. Στείλτε τους την καταγραφή!
• Ανοίξτε το στούντιο σας – Μοιραστείτε τον σχέδιασμό σας  δείχνοντας στην κοινότητα παραδείγματα του τι σημαίνει σπουδαίο design για εσάς, και πώς μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο και στην επίλυση προβλημάτων.
• Καταγράψετε τη μέθοδό σας και μοιραστείτε  παραδείγματα σπουδαίου σχεδιασμού στην κοινότητά σας!
• Συνεργαστείτε με τις τοπικές αρχές, ώστε να αναγνωρίσουν την Παγκόσμια Ημέρα Design και να πάρουν θέση σχετικά με τον αντίκτυπο του επαγγέλματος στην κοινότητα.
• Συμμετάσχετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μοιραστείτε τις ανακαλύψεις σας σχετικά με καινοτόμα σχέδια που δημιουργούν ευφάνταστες λύσεις, για την κάλυψη των τοπικών αναγκών ή σχέδια σε οποιοδήποτε κλάδο, που συμβάλλουν θετικά στο περιβάλλον γύρω σας.

Πώς να συμμετάσχετε:
Μοιραστείτε τις απαντήσεις σας στην ομάδα WDD στο Facebook.
Στο Instagram, χρησιμοποιήστε τα hashtags: #WDD2016 #Designinaction και ακολουθήστε @theicod.
Κατεβάστε το WDD2016 Kit.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη WDD Project Page.
Στείλτε μήνυμα στο secretariat@ico-d.org.

PrintΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26-06-2019 [0]

Για τρίτη χρόνια εργαστήρια χαρακτικής στην Βωβούσα!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-06-2019 [0]

Πλησιάζει η ώρα για το 7o ICTVC στην Πάτρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24-05-2019 [0]

Τελετή απονομής για τους 6ους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-05-2019 [0]

Design for Growth II στο Γκάζι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09-05-2019 [0]

Kάλεσμα στις πρώτες τυπογραφικές εκλογές στην Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-05-2019 [0]

Εργαστήριο Ψηφιακής Εικονογράφησης του Κωστή Παπαθεοδώρου στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-04-2019 [0]

Διεθνές Συνέδριο ΙnnovationID2019 στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-04-2019 [0]

The Architect Show 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-04-2019 [0]

Comicdom Con Athens 2019 προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-03-2019 [0]

Όταν ο Στέφανος Ρόκος συνάντησε τον Nick Cavedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).