Τέταρτο DesignAthens τον Ιανουάριο

11-12-2017

Το DesignAthens θα πραγματοποιήσει την τέταρτη του διοργάνωση τον Ιανουάριο του 2018. Όπως πάντα, έτσι και φέτος πρόκειται να φιλοξενήσει εκθέσεις, εργαστήρια, ευκαιρίες επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών, και σαφώς το γνωστό συνεδριακό του κομμάτι με πολλές και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα. 

Το συνεδριακό κομμάτι του τέταρτου DesignAthens θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Θέατρο στο ACS, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα (13 και 14 Ιανουρίου) θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια.
Το κεντρικό θέμα στο οποίο θα επικεντρώσει το φετινό συνέδριο είναι το (πλαστό) δίπολο Εμπόριο και Πολιτισμός. Αφορμή για την επιλογή του θέματος, η ευρεία προβολή που τον τελευταίο καρό έχουν κερδίσει κυρίως οι σημαντικές εργασίες από το χώρο του πολιτισμού στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μια προβολή που σαν αποτέλεσμα τείνει να παγιώσει την αντίληψη κυρίως στο ευρύ κοινό (αλλά και εν μέρει στην αγορά) πως σε μεγάλο βαθμό ο σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας βιώνει έναν έντονο διχασμό: είτε υπηρετεί το εμπόριο, είτε τον πολιτισμό. 

Με αυτή την αφετηρία, επαγγελματίες από όλο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας, κάθε μεγέθους και βαθμού εμπειρίας, από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την περιφέρεια και το εξωτερικό, θα έλθουν μαζί για να παρουσιάσουν δουλειές που συζητήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Στόχος να αποσαφηνιστεί η πραγματικότητα: ο σχεδιασμός επικοινωνίας είναι ενιαίος στο σκοπό και τη μεθοδολογία του. Όποιος κι αν είναι ο τελικός πελάτης, ένα θέατρο, ένα φεστιβάλ, ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, ή ένας ελαιοπαραγωγός, ο λόγος για τον οποίον απευθύνεται σε κάποιο δημιουργικό γραφείο είναι για να επιλύσει ένα πρόβλημα επικοινωνίας. Αυτό ακριβώς κάνουν οι σχεδιαστές: αναλαμβάνουν να δώσουν απαντήσεις, να επικοινωνήσουν, να εξηγήσουν και (ναι, δεν είναι κακό να το διατυπώσουμε ως έχει) να “πουλήσουν”. Ένα προϊόν, μια υπηρεσία, μια παράσταση, μια εμπειρία, μια ιδέα.

Σημαντικά ονόματα από το χώρο της οπτικής επικονωνίας θα αναλύσουν και θα συζητήσουν σε βάθος δουλειές που γνωρίσαμε το τελευταίο διάστημα, προσφέροντας μια εξαιρετική και πολύτιμη “εκ των έσω” ματιά σε όσους βρεθούν στο ακροατήριο του Θεαάτρου στο ACS.
Η διάθεση των εισιτηρίων για το συνέδριο έχει ήδη ξεκινήσει και κατά την προσφιλή τακτική των διοργανωτών, τα πρώτα εισιτήρια (πριν ακόμα από την ανακοίνωση των ονομάτων των ομιλητών) είναι τώρα διαθέσιμα με πολύ σημαντικές εκπτώσεις. Η ανακοινωση τον ονομάτων των ομιλητών θα ξεκινήσει από τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά μπορούμε να πούμε ότι η λίστα είναι (και φέτος) εντυπωσική. Προαγορά των εισιτηρίων μπορείτε να κάνετε εδώ.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 09-05-2019 [0]

Kάλεσμα στις πρώτες τυπογραφικές εκλογές στην Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-05-2019 [0]

Εργαστήριο Ψηφιακής Εικονογράφησης του Κωστή Παπαθεοδώρου στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-04-2019 [0]

Διεθνές Συνέδριο ΙnnovationID2019 στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-04-2019 [0]

The Architect Show 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-04-2019 [0]

Comicdom Con Athens 2019 προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-03-2019 [0]

Όταν ο Στέφανος Ρόκος συνάντησε τον Nick Cave

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13-03-2019 [0]

post-nostalgia: Το Design συναντά την ουτοπία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-03-2019 [0]

Graphic Stories Cyprus 2019 #5 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-03-2019 [0]

Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-02-2019 [0]

Το πρώτο meetup του Product School στην Αθήνα με τον Πάνο Κουτσοδημητρόπουλοdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).