Λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού της δημιουργικής κοινότητας

11-01-2016

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι της οπτικής επικοινωνίας αλλά και όσοι συνεργάζονται μαζί τους και κινούνται σε κύκλους που τέμνονται με το design της επικοινωνίας, συγκεντρώνονται σε ένα διήμερο συνέδριο, όπου ενημερώνονται και συζητούν για τις εξελίξεις της αγοράς σε επίπεδο που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα.

Φέτος το DesignAthens, ξεκίνησε με τρία διήμερα εργαστήρια και συνεχίζει με το συνεδριακό του σκέλος, το οποίο φιλοξενείται στο Θέατρο στο ACS (σταθμός μετρό Αγία Παρασκευή) και θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιανουαρίου.
Ανάμεσα στους εισηγητές συναντάμε μια μεγάλη ποικιλία ονομάτων από την ελληνική σκηνή (π6, lazy snail, role play, Tommaso Taraschi, Βασίλης Μαρματάκης, Βάσω Πλαβού, Κατερίνα Ξένου, Ηρα Σπαγαδώρου, Big Horror Athens, Αντωνία Σκαράκη, Σταύρος Κυπραίος). Πρόκειται για γραφεία που προέρχονται από διαφορετικές πορείες (συσκευασία, branding, αφίσα, εκδόσεις, εικονογράφηση, motion graphics κ.ο.κ.) συνθέτοντας έτσι ένα άκρως ενδιαφέρον, πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό μωσαϊκό της σύγχρονης πραγματικότητας όσον αφορά το ελληνικό design.

Δίπλα στα εγχώρια γραφεία δε λείπουν και οι σημαντικοί προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Φέτος μάλιστα, τα ονόματα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά:
• Η Pentagram, το δίχω αμφιβολία ιστορικότερο γραφείο του χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο, με γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Βερολίνο και το Ώστιν.
Αντικείμενο εργασίας της Pentagram είναι οτιδήποτε έχει σχέση με το design: από τις εκδόσεις, τις αφίσες και τις ιστοσελίδες, μέχρι την αρχιτεκτονική, τα προϊόντα και τη διακόσμηση, ενώ η λίστα των πελατών της περιλαμβάνει ονόματα όπως των Windows, London Design Festival, Sotheby’s, Royal Academy of Arts, Rolls Royce, Mothercare, MoMA, Star Alliance..
• To Leftloft, ένα ανεξάρτητο στούντιο όπου ιδέες, άνθρωποι, και δεξιότητες συγκλίνουν δημιουργώντας ένα ευρύτερο όραμα για το σχεδιασμό, τον πολιτισμό και την επικοινωνία. Ιδρύθηκε το 1997 στο Μιλάνο, ενώ από το 2009 λειτουργεί και ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη.
Η ομάδα των σχεδιαστών του είναι εξειδικευμένη σε διάφορα πεδία, από το branding έως το web design. Leftloft έχει συνεργαστεί στο διεθνές περιβάλλον με μερικές από τις σημαντικότερες ιταλικές εταιρείες και ιδρύματα (και όχι μόνο). Aνάμεσά τους η ποδοσφαιρική ομάδα Inter, η Μπιεννάλε της Κωνσταντινούπολης, η Pirelli, η Tetrapak, το στάδιο San Siro, οι εκδόσεις Mondadori και η Moleskine. Η δουλειά τους έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως τα European Design Awards, το Type Directors Club και τα D&AD.
• To Chevalvert είναι ένα γραφείο οπτικής επικοινωνίας που ίδρυσαν το 2007 στο Παρίσι οι Patrick Paleta και Stéphane Buellet.
Mε ένα σύνολο εργασιών που προέρχεται κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από το χώρο του πολιτισμού οι δημιουργοί του Chevalvert επιμελούνται αφίσες, γραμματοσειρές, εκδόσεις, οπτικές ταυτότητες, αλλά και αντικείμενα, χώρους, εκθέσεις και εγκαταστάσεις.
Το γραφείο έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχει κατακτήσει European Design Awards, έχει παρουσιάσει σε συνέδρια και έχει ηγηθεί εργαστηρίων.
• H Edenspiekermann είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία με δυναμικό 110 ανθρώπων και γραφεία σε 5 πόλεις (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σιγκαπούρη). Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2009, από τη συνένωση των γραφείων Eden design & communication Amsterdam και SpiekermannPartners Berlin. Ανάμεσα στους πελάτες της βρίσκονται ο Δήμος του Άμστερνταμ, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι, η Volkswagen, η Bosch, η εφημερίδα Die Welt, η ABN AMRO και η FontShop.​ H δουλειά του γραφείου έχει επανειλημμένως διακριθεί στους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς όπως τα D&AD, τα Red Dot και τα European Design Awards.

Για τις επόμενες τρεις μέρες μόνο, ισχύει η έκπτωση 25% για την αγορά των εισιτηρίων (τελική τιμή €59,96 και για τις δύο ημέρες), ενώ για φοιτητές, ανέργους και  μέλη της Ένωσης Γραφιστών ισχύει έκπτωση 33% (€53,57 και για τις δύο ημέρες).
Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για τα εισιτήρια του δεύτερου DesignAthens, μπορείτε να απευθύνεστε στο www.designAthens.com και το 210 95 23 617

DAY2 CAM1_0188Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).