Απολογισμός για το Designlobby μετά από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του

04-01-2013

Σημαντικές επιτυχίες και επαφές είχε η πλατφόρμα προώθησης ανθρώπων από την δημιουργική οικονομία της Ελλάδας Designlobby.cn .Aia στην έκθεση Guangzhou Design Week.
Η έκθεση Guangzhou Design Week διοργανώνεται για 7η χρονιά και έχει βραβευθεί ως μία από τις δέκα πιο επιτυχημένες εκθέσεις στην Κίνα. Υποστηρίζεται από τις τρεις μεγάλες αδελφές οργανώσεις του διεθνούς design, την ICOGRADA (οπτική επικοινωνία), την ΙCSID (βιομηχανικός σχεδιασμός) και την IFI (αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων), καταλαμβάνει χώρο μεγαλύτερο των 50,000 τετραγωνικών μέτρων και υποδέχεται πάνω από 6,000 real estate developers & contractors ανάμεσα στους επισκέπτες της.

Κατα την διάρκεια της έκθεσης πάνω από 40,000 επισκέπτες βρέθηκαν στο περίπτερο του Designlobby σε όλη την διάρκεια της έκθεσης, ενώ η δράση είχε την υποστήριξη του Ελληνικού. O Πρόξενος της Ελλάδας, εκπροσώπησε το Designlobby στην συνέντευξη τύπου σε Ασιατικά μέσα ενημέρωσης και μίλησε για το ελληνικό design μαζί με κυβερνητικούς εκπροσώπους από την Πρεσβεία της Ολλανδίας.
Να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν εκπρόσωποι άλλων χωρών στο πάνελ εκτός του δημάρχου του Guangzhou, μίας πόλης 15 εκατομμυρίων κατοίκων και του προέδρου και διοργανωτή της έκθεσης.
Ο πρόξενος της Ελλάδας ξενάγησε τον δήμαρχο του Guangzhou στο περίπτερο ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ελληνικό design αλλά και τα πολύ ιδιαίτερα και καλοσχεδιασμένα προϊόντα τροφίμων που εκτέθηκαν στο περίπτερο εμβαδού 80m2 του Designlobby.

Οι συνεργάτες του Designlobby συναντήθηκαν στο Δημαρχείο, με τον δήμαρχο του Guangzhou όπου και παρουσιάστηκε αναλυτικά το portfolio της εταιρίας και τα γραφεία που εκπροσωπεί καθώς σύντομα πρόκειται ν’ ανοίξει διαγωνισμός για την δημιουργία εμπορικού κέντρου επιφάνειας 110,000m2 στον οποίο το Designlobby θα συμμετάσχει με τα μέλη του. Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας προγραμματίζει επίσκεψη στην Ελλάδα όπου και θα κάνει συναντήσεις με επιλεγμένα γραφεία για τον λόγο αυτό αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Επίσης ως συνέχεια της πρώτης επαφής που έγινε τον Απρίλιο του 2012 στην Καντόνα, στην έκθεση Canton Fair, το Designlobby συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας TCHIBO ενός κολοσσού με ετήσιο τζίρο της τάξης των 3,2 δις ευρώ, και ανθρώπινο δυναμικό 12,000 υπαλλήλων και πέτυχε να εισαχθεί στον κατάλογο των συνεργατών που έχουν την δυνατότητα να παρέχουν ιδέες και προτάσεις βασισμένα στις ανάγκες της εταιρείας.

Να θυμίσουμε ότι επιλεγμένα μέλη του Designlobby απο το τμήμα Αρχιτεκτονικής & Interior Design συμμετέχουν σε έναν κλειστό διαγωνισμό για την εσωτερική διαμόρφωση ενός σημαντικού πολυχώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Κίνα, τους έχει ζητηθεί να προτείνουν ιδέες για ένα landscape project στην Σανγκάη και συμμετέχουν σε έναν ακόμα κλειστό διαγωνισμό ιδεών στο Μόναχο σχετικά με την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων και των όψεων ενός κτιρίου επιφάνειας 22.000m2, με προϋπολογισμό έργου τα 22 εκατομμύρια ευρώ.
Η Χαρά Κατσίκη, ο Κωνσταντίνος Χούρσογλου και ο Θάνος Ζακόπουλος έκαναν ήδη τις πρώτες συμφωνίες συνεργασίας. Ειδικά ο τελευταίος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με εταιρία η οποία προμηθεύει τα Zara Home, Habitat, Tesco, Home Depot και βρίσκεται στην φάση σχεδιασμού δύο νέων συλλογών οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο στην έκθεση Canton Fair.

Το σίγουρο είναι ότι έχουν γίνει κάποιες σημαντικές επαφές και έχει ξεκινήσει η αξιοποίησή τους με στόχο πέρα από την δημιουργία ευκαιριών σύντομα να υπάρξουν και περισσότερα αποτελέσματα.
Απ’ όσο γνωρίζουμε αυτή την στιγμή γίνονται κινήσεις για την δημιουργία έδρας στο Hong Kong για τους Έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν τον δικό τους χώρο για όσο διάστημα επιλέξουν και να παρουσιάζουν τις δουλειές τους, να κάνουν επαφές και συμφωνίες όσο διάστημα θα βρίσκονται στο Hong Kong. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Το Designlobby θα πραγματοποιήσει την πρώτη ετήσια συνάντηση μελών του και την παρουσίαση του απολογισμού του στην Αθήνα, στις 16 Φεβρουαρίου σε χώρο που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί όπου και θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Καλογεράκης της JMK για το πώς θα διακριθούμε μέσα στην κρίση και ο αλχημιστής περιεχομένου Στέφανος Καράγος της εταιρίας XPLAIN για τα Social Media.

Η επόμενη δράση θα είναι η συμμετοχή του Designlobby.Αsia στην έκθεση της Καντόνας τον Απρίλιο, έκθεση που απευθύνεται κυρίως σε βιομηχανικούς σχεδιαστές, εικονογράφους, graphic designers και εταιρείες branding & επικοινωνίας.

Για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις επόμενες δράσεις ή να μάθει περισσότερα για το DESIGNLOBBY.ASIA μπορεί να επικοινωνήσει στο designlobby.cn@gmail.com  και τηλέφωνο +49176 2772 3662

GREEK CG - GZDW -5 (72DPI) DL - Designed Banners Landscape-10-01DL - Guangzhou Banners Landscape 05-01DL - Guangzhou Banners Landscape 01-01Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).