Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ Design Report Greece, διαθέσιμο online

27-01-2012

To Design Report Greece είναι μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο στα πλαίσια του εργαστηρίου οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ. Οι δυο τους, πλαισιωμένοι από μια ενθουσιώδη υποστηρικτική ομάδα εξέτασαν τη σύγχρονη, εγχώρια γραφιστική σκηνή χωρίς να ξεφύγουν από το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.
Οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκυμαντέρ σχολιάζουν ότι πραγματοποίησαν τις συνεντεύξεις τους με είκοσι περίπου εκπροσώπους του ελληνικού design “εν μέσω διαδηλώσεων και ενός μίγματος φόβου για το μέλλον και ελπίδας”.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ντοκυμαντέρ 74 λεπτών, όπου ουσιαστικά καταγράφεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για το λόγο αυτό έχει μια επιπλέον αρχειακή αξία: βλέπει κανείς, πώς σκέφτονταν τα πράγματα μια επαγγελματική ομάδα ανθρώπων κάπου στην αρχή της κρίσης που βιώνουμε εδώ και λίγα χρόνια…
Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί ήδη στη Γερμανία και στην Ελλάδα (τόσο στην Αθήνα όσο και την Θεσσαλονίκη).

One Response

  • Πέτρος Χαρισης

    Πολύ καλή η προσπάθεια! Πολλά συγχαρητήρια στους Αναστάσιο Κουπαντσή και Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο για την πρωτοβουλία τους και την πολύ αξιέπαινη προσπάθειά τους!!! Πάντως καλό θα είναι οι designers και οι άνθρωποι που ασχολούνται με την επικοινωνία στην Ελλάδα (γενικά μιλώντας) να μάθουν διατυπώνουν ώστε να μας πηγαίνουν και εμάς παρακάτω, γιατί σε λίγο δεν θα μας μείνει άντερο από το γέλιο με αυτά που ακούμε… “Ένας κουβάς που έπεσε κάτω και έκανε ένα splash είναι Pollock”(??), “το design όταν είναι αφηρημένο αγγίζει τα όρια της τέχνης”(???)…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).