Άλλαξε ταυτότητα το deviantArt

05-12-2014

Στη δημιουργική κοινότητα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν το DeviantArt, την ιστοσελίδα με τους 25 εκατομμύρια μέλη, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα, μια έκπληξη περίμενε πολλούς από αυτούς, όταν αντίκρισαν μια εντελώς νέα ταυτότητα στη γνωστή τους ιστοσελίδα, μια ταυτότητα που επιμελήθηκε το γραφείο MovingBrands.

«Η αλλαγή είναι κάτι που παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, διότι επηρεάζει τη συλλογική μας ταυτότητα» λέει ένας εκ των ιδρυτών του DeviantArt, ο ελληνοαμερικάνος Angelo Sotira και συνεχίζει «Ήταν σημαντικό για εμάς να ορίσουμε ποιοι ακριβώς είμαστε προτού αλλάξουμε το οτιδήποτε. Όλοι έχουμε τη δική μας αντίληψη του τι σημαίνει αυτό, αλλά η διαδικασία του να κάνουμε αυτή τη δουλειά ρητά, σ’ένα κομμάτι χαρτί, μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο».

Αυτό που τελικά εξήχθη, σύμφωνα πάντα με τον Angelo Sotira, είναι ότι «δεν είμαστε μια εταιρεία ή ένα εμπορικό σήμα ή μια ιστοσελίδα, είμαστε μια κοινότητα που μας ενώνει η αγάπη για την τέχνη και η επιθυμία να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς. Η νέα μας εμφάνιση δεν έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί ή να συμβαδίσει με άλλες επιχειρήσεις, εμπορικά σήματα ή δικτυακούς τόπους, έχει σχεδιαστεί για να πει την ιστορία μας και να αναδείξουμε την τέχνη και τους δημιουργούς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

O νέος λογότυπος συμβολίζει όλες τις αξίες του deviantArt. Πρόκειται για τμήματα του γράμματος Α (art) και προκαλεί το κοινό να φέρει το πάνω-κάτω στην τέχνη. Είναι τολμηρό και έχει γίνει η αιτία να ξεσπάσει ήδη, στις λίγες ώρες που είναι ορατό, έντονη διαμάχη ανάμεσα σε αυτούς που το υποδέχθηκαν θετικά κι εκείνους που απαιτούν την επιστροφή του παλιού σήματος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κοινότητας έχει ήδη πετύχει (όπως και η τέχνη) να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις και την οπτική μας γωνία.

Η γραμματοειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι η Calibre της Kim.
Όσοι θέλουν να επεξεργαστούν τα στοιχεία της ταυτότητας του DeviantArt, μπορούν να τα καταφορτώσουν από εδώ future upsidedown typeface Screen Shot 2014-12-05 at 9.00.58 π.μ. YouTube Preview Image

deviantart-logo-png

Ο παλαιός λογότυπος του deviantArt, ο οποίος πλέον καταργείται

img-18

Προσχέδια

img-fella
Η μασκότ του deviantArt (Fella) παραμένει

2 Responses

  • El

    The fancier the video, the weaker the logo…

  • Ρεμπραντ

    Ηταν χάλια…, εγινε πάλι χάλια…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [3]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).