Πέντε εξαιρετικά εργαστήρια από το digitized 2015

06-08-2015

Λιγότεροι από δύο μήνες μας χωρίζουν πια από το πέμπτο Digitized, που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ως είθισται τα τελευταία χρόνια, το συνεδριακό μέρος του digitized συμπληρώνουν εργαστήρια (φέτος, πέντε στον αριθμό), τα οποία με παραδείγματα κι ασκήσεις θα βοηθήσουν όσους τα παρακολουθήσουν, να γνωρίσουν με τρόπο πρακτικό κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στην αγορά του σχεδιασμού στα ψηφιακά μέσα (και όχι μόνο).

Responsive Web Typography
Εισηγητής: Richard Rutter 
Το πρώτο εργαστήριο με επικεφαλής τον Richard Rutter φιλοδοξεί να καθοδηγήσει σχεδιαστές και developers σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, με πολύ μεγάλη σημασία στο χώρο μας: τη δημιουργία ιστοσελίδων με σωστή, ευανάγνωστη και ελκυστική τυπογραφία, η οποία διαμορφώνεται κατάλληλα και ανάλογα με την οθόνη της συσκευής η οποία τη φιλοξενεί.

Creative Coding
Εισηγητές: Γ. Χερουβείμ και Π. Θωμόγλου
Χρησιμοποιώντας την ανοιχτού κώδικα γλώσσα Processing όσοι παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο εργαστήριο θα κατακτήσουν τις βασικές γνώσεις του προγραμματισμού γραφικών. Μέσω απλών ασκήσεων θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα και θα δουν πως η ίδια μεθοδολογία μπορεί να μεταφερθεί σε πιο περίπλοκα περιβάλλοντα.

Modern Product Design
Εισηγητές: Αnothercircus
Στο σύγχρονο κόσμο οι έννοιες του design πολύ συχνά περιπλέκονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Απαντώντας σε αυτή την πραγματικότητα, το συγκεκριμένο εργαστήριο φιλοδοξεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της δημιουργίας ενός “έξυπνου” προϊόντος, όπου οι συμμετέχοντες θα κληθούν να σχεδιάσουν τα πάντα (από το branding, το interface design και το industrial design, ακουμπώντας ακόμα και το στάδιο του coding).

User Experience Design
Εισηγητής: Πάνος Κουτσοδημητρόπουλος 
Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα μπορούσε να έχει τίτλο “Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το ux design και ντρέπεστε να ρωτήσετε”. Όσοι το παρακολουθήσουν θα εισαχθούν σε ένα μεγάλο αριθμό εννοιών που αφορούν στο σημαντικό αυτό θέμα, θα μάθουν για τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, τον τρόπο συνεργασίας τους με τους εμπλεκομένους, αλλά και τις τάσεις που φαίνεται να επικρατούν.

Digital Experience Design
Εισηγητής: Παναγιώτης Κοβάνης
Οι ψηφιακές εμπειρίες είναι πολυσύνθετα έργα που απαιτούν συνεργασίες μεταξύ πολλών ειδικοτήτων.  Μετά από μια εισαγωγή σε όλες τις απαραίτητες έννοιες οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αληθινό brief και θα δουλέψουν πάνω σε διαφορετικούς ρόλους (UX/UI, moodboards, template designs, storyboards or mockups), ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους.

Τα εργαστήρια θα φιλοξενηθούν στους χώρους του Κολλεγίου Βακαλό, έχουν επτάωρη διάρκεια και θα πραγματοποιηθούν στις 25/9.
Το πρώτο εργαστήριο (responsive web typography) θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα στην ελληνική.
Έχετε υπόψη σας ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει και ότι παραδοσιακά οι θέσεις για τα εργαστήρια εξαντλούνται αρκετές μέρες πριν από τη διεξαγωγή τους.
Όλες τις σχετικές πληροφορίες, αλλά και τους τρόπους αγοράς εισιτηρίων θα βρείτε εδώ

post

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).