Τα εργαστήρια του έκτου Digitized

26-07-2016

Σχεδόν δύο μήνες απομένουν μέχρι το έκτο Digitized, τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση για το σχεδιασμό σε ψηφιακά μέσα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, που κατά παράδοση φιλοξενείται στη μεγάλη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
Ως είθισται, το κυρίως συνεδριακό κομάτι του Digitized, συμπληρώνουν μια σειρά από εξαιρετικά εργαστήρια, τα οποία βοηθούν όσους τα παρακολουθούν, να γνωρίσουν με τρόπο πρακτικό κάποιες από τις πιο χρήσιμες πτυχές του σύγχρονου σχεδιασμού. Συγκεκριμένα για φέτος έχουμε:

Mobile Design Workshop (εισηγητές: Γιώργος Αμπάβης – Χάρης Ρόδης)
Ποια είναι η ιδανική ροή εργασίας για το σχεδιασμό μιας εφαρμογή για οθόνες αφής; Κάθε σχεδιαστής έχει μάλλον τη δική του απάντηση στο ερώτημα αυτό.
Στο εργαστήριό τους οι Γιώργος Αμπάβης και Χάρης Ρόδης θα επιχειρήσουν να εξετάσουν με κριτικό πνεύμα τα δημοφιλέστερα χρησιμοποιούμενα εργαλεία και μεθόδους. Δεν θα υπαγορεύσουν απόλυτες απαντήσεις, αλλά μέσω της προσωπικής τους εμπειρίας και την παράθεση παραδειγμάτων θα βοηθήσουν κάθε συμμετέχοντα του εργαστηρίου να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα και να δημιουργήσει τη δική του προσέγγιση.

Digital Product Design Workshop (εισηγήτρια: Χρύσα Γκάγκωση)
Η κατανόηση της αξίας αλλά και των περιορισμών της διαδικασίας του σχεδιασμού είναι πρωτεύουσας σημασίας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ένας σχεδιαστής εφαρμόζει ιδέες και προτεινόμενες λύσεις.
To εργαστήριο υπό την καθοδήγηση της Χρύσας Γκάγκωση θα αναδείξει το ρόλο του σχεδιαστή από τη στιγμή της γέννησης μιας ιδέας μέχρι την υλοποίησή της σε προϊόν, λογισμικό ή υπηρεσία. Μέσω διαφόρων ασκήσεων οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν το θέμα σε όλο του το βάθος: πώς η στρατηγική, οι χρήστες, η έρευνα, η διάδραση και η χρηστικότητα συνδυάζονται ώστε να δημιουργήσουν έναν αφοσιωμένο χρήστη.

Multidisciplinary Design Workshop (εισηγητής: Gert Tzafa)
Μultidisciplinary designer είναι ο σχεδιαστής που ηγείται συνολικά της διαδικασίας οπτικού σχεδιασμού μιας καμπάνιας, ξεκινώντας από μια ιστοσελίδα κι ένα banner και φτάνοντας μέχρι και το μικρότερο εικονίδιο.
Στο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί από τον Gert Tzafa οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τέτοιες, βραβευμένες καμπάνιες ώστε να κατανοήσουν την έννοια του 360° design και τη σημασία του σε ένα σύγχρονη ομάδα εργασίας, ενώ θα δουλέψουν μέσα από διάφορες ασκήσεις ώστε να κατακτήσουν τη στρατηγική σκέψη και την οπτική χρηστικότητα που είναι πλέον απαραίτητες όχι μόνο σε μια ιστοσελίδα, αλλά σε κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από μια καμπάνια 360°.

Front-end for Designers Workshop (εισηγητής: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος)
Όσο κι αν η εύκολη λύση είναι να ακολουθούμε την πεπατημένη και να χρησιμοποιούμε έτοιμο κώδικα για τις εργασίες μας, ένας σχεδιαστής που θέλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει τα βασικά της HTML και του CSS, διότι αυτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έργου τους.
Αυτό το εργαστήριο, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Κωνσταντακόπουλου θα καλύψει τις βασικές αρχές της HTML και του CSS και όχι μόνο. Θα αγγίξει τομείς όπως Web Standards, Semantics, και Accessibility. Επιπλέον, θα σας καθοδηγήσει μέσα από τις βέλτιστες πρακτικές CSS για υπολογιστές και κινητά, ενώ θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις μεθόδους και τα εργαλεία που λειτουργούν καλύτερα για σας. Ολοκληρώνοντας το εργαστήριο θα είστε πιο αποτελεσματικοί και ανεξάρτητοι front-end developers, οπλισμένοι με την ιδανική για εσάς φιλοσοφία που θα καθοδηγεί τα έργα σας.

Χώρος: Βακαλό Art & Design College
Ημέρα: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου
Ωράριο: 10:00 έως 17:00
Κόστος συμμετοχής: €50
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και εξαντλούνται πάντα, αρκετά νωρίς. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους άμεσα, ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

_LP_8884 Screen Shot 2016-07-26 at 16.15.17Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).