Νέος λογότυπος για τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

06-04-2012

H Διεθνής Oλυμπιακή Aκαδημία εγκαινιάστηκε επίσημα στις 14 Iουνίου 1961. Oι ιδέες του Coubertin συνέπιπταν με τους σκοπούς της Eπιτροπής Oλυμπιακών Aγώνων της Eλλάδος, που επιθυμούσε να ιδρύσει ένα ακαδημαϊκό κέντρο – στα πρότυπα του αρχαίου Γυμνασίου – για να θέσει τις επιστημονικές βάσεις της εκπαιδευτικής αξίας του αθλητισμού, με την εκπόνηση μελετών και την οργάνωση κλασικών αγώνων. Σκοπός της Διεθνούς Oλυμπιακής Aκαδημίας είναι η δημιουργία ενός διεθνούς πολιτισμικού κέντρου στην Aρχαία Oλυμπία, η διατήρηση και διάδοση του Oλυμπιακού Πνεύματος, η μελέτη και εφαρμογή των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αρχών του Oλυμπισμού, και η εδραίωση της επιστημονικής βάσης του Oλυμπιακού Iδεώδους, σύμφωνα με τις αρχές που θέσπισαν οι Aρχαίοι Έλληνες και οι αναβιωτές του σύγχρονου Oλυμπιακού Kινήματος, μετά την πρωτοβουλία του βαρόνου Pierre de Coubertin.

Χθες, Πέμπτη 5/4, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μάστερ» της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο της, αλλαγή η οποία υπαγορεύτηκε από μια απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επικοινωνιακής πολιτικής της για όλους τους οργανισμούς που εντάσσονται σε αυτήν. Το αρχικό έμβλημα της ΔΟΑ χρονολογείται από την δεκαετία του ’60 η δε απεικόνιση του παραπέμπει σαφώς στην Αρχαία Ελλάδα. Στην συνέχεια το απλό Α συνδέθηκε κατά περιόδους με ένα δάφνινο στεφάνι για να καταλήξει το 1979 στην εκδοχή που επέζησε μέχρι και σήμερα, με ένα Α μέσα στους 5 Ολυμπιακούς Κύκλους.

Ο Σύμβουλος Διοίκησης και Λειτουργίας της ΔΟΑ, κ. Διονύσης Γάγγας παρουσίασε το νέο λογότυπό της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για:
«…Ένα έμβλημα απλό, δυνατό, που συνδυάζει την αρχαϊκή ρίζα με την ιδιαιτερότητα του Α μαζί με την ελιά της ειρήνης, δύο σύμβολα που προσδιορίζουν με σαφήνεια την δυναμική που έχει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στον χώρο του Ολυμπιακού Κινήματος. Και κάτω από το έμβλημα, οι 5 Ολυμπιακοί Κύκλοι, που υποδηλώνουν την στήριξη που παρέχει η ΔΟΕ στην λειτουργία της ΔΟΑ. Ελπίζουμε η νέα αυτή προσέγγιση να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο έργο της Ακαδημίας».

Το branding της ΔΟΑ είναι έργο της της εταιρείας cleverbank.

Ο νέος λογότυπος (στο πλαίσιο πάνω αριστερά, ο προηγούμενος)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-09-2019 [1]

Oι Έλληνες Πρόσκοποι γιορτάζουν 110 χρόνια παρουσίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 23-07-2019 [3]

Το Re-Branding της Aegean και της Olympic Air από την Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 17-07-2019 [0]

Η Αφίσα του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-06-2019 [4]

Η αφίσα για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-06-2019 [2]

To Burger Fest από την The Birthdays Design

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-04-2019 [4]

Η polkadot φρεσκάρει το Ποτάμι

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-04-2019 [0]

Στο Κόκκινο από την Komodo Design Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-04-2019 [1]

Νέος λογότυπος για την ΓΣΕΒΕΕ από την Somethink*

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-03-2019 [1]

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).