Νέος λογότυπος για τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία

06-04-2012

H Διεθνής Oλυμπιακή Aκαδημία εγκαινιάστηκε επίσημα στις 14 Iουνίου 1961. Oι ιδέες του Coubertin συνέπιπταν με τους σκοπούς της Eπιτροπής Oλυμπιακών Aγώνων της Eλλάδος, που επιθυμούσε να ιδρύσει ένα ακαδημαϊκό κέντρο – στα πρότυπα του αρχαίου Γυμνασίου – για να θέσει τις επιστημονικές βάσεις της εκπαιδευτικής αξίας του αθλητισμού, με την εκπόνηση μελετών και την οργάνωση κλασικών αγώνων. Σκοπός της Διεθνούς Oλυμπιακής Aκαδημίας είναι η δημιουργία ενός διεθνούς πολιτισμικού κέντρου στην Aρχαία Oλυμπία, η διατήρηση και διάδοση του Oλυμπιακού Πνεύματος, η μελέτη και εφαρμογή των εκπαιδευτικών και κοινωνικών αρχών του Oλυμπισμού, και η εδραίωση της επιστημονικής βάσης του Oλυμπιακού Iδεώδους, σύμφωνα με τις αρχές που θέσπισαν οι Aρχαίοι Έλληνες και οι αναβιωτές του σύγχρονου Oλυμπιακού Kινήματος, μετά την πρωτοβουλία του βαρόνου Pierre de Coubertin.

Χθες, Πέμπτη 5/4, σε ειδική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μάστερ» της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο της, αλλαγή η οποία υπαγορεύτηκε από μια απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο μιας γενικότερης επικοινωνιακής πολιτικής της για όλους τους οργανισμούς που εντάσσονται σε αυτήν. Το αρχικό έμβλημα της ΔΟΑ χρονολογείται από την δεκαετία του ’60 η δε απεικόνιση του παραπέμπει σαφώς στην Αρχαία Ελλάδα. Στην συνέχεια το απλό Α συνδέθηκε κατά περιόδους με ένα δάφνινο στεφάνι για να καταλήξει το 1979 στην εκδοχή που επέζησε μέχρι και σήμερα, με ένα Α μέσα στους 5 Ολυμπιακούς Κύκλους.

Ο Σύμβουλος Διοίκησης και Λειτουργίας της ΔΟΑ, κ. Διονύσης Γάγγας παρουσίασε το νέο λογότυπό της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για:
«…Ένα έμβλημα απλό, δυνατό, που συνδυάζει την αρχαϊκή ρίζα με την ιδιαιτερότητα του Α μαζί με την ελιά της ειρήνης, δύο σύμβολα που προσδιορίζουν με σαφήνεια την δυναμική που έχει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στον χώρο του Ολυμπιακού Κινήματος. Και κάτω από το έμβλημα, οι 5 Ολυμπιακοί Κύκλοι, που υποδηλώνουν την στήριξη που παρέχει η ΔΟΕ στην λειτουργία της ΔΟΑ. Ελπίζουμε η νέα αυτή προσέγγιση να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο έργο της Ακαδημίας».

Το branding της ΔΟΑ είναι έργο της της εταιρείας cleverbank.

Ο νέος λογότυπος (στο πλαίσιο πάνω αριστερά, ο προηγούμενος)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-05-2018 [2]

H faze σχεδιάζει για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [1]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-01-2018 [1]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δια χειρός Yell

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-01-2018 [2]

Νέα οπτική ταυτότητα για την Rockvision από το Designclub

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-01-2018 [0]

Η ΜΝΡ σχεδιάζει το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-01-2018 [0]

Ο Neville Brody δημιουργεί για την Coca-cola

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-12-2017 [0]

Ένα ημερολόγιο για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική Υγείαdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).