Ανοιχτός διαγωνισμός και για την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου

30-12-2015

Χρόνια τώρα, έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε για ανοιχτούς διαγωνισμούς που αφορούν σε γραφίστες (κυρίως για λογότυπους και οπτικές ταυτότητες). Να που βρήκαμε κι έναν τέτοιον διαγωνισμό που έχει σχέση με την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου…

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου (ΠΙΤΚ) προκηρύσσει διαγωνισμό για την εικονογράφηση του βιβλίου Ζει το Ντόντο; της Μαρίας Πιερή Στασίνου, το οποίο είχε με τη σειρά του διακριθεί με το Α΄ Βραβείο στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για Πρωτοεμφανιζόμενο του Kυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Nεανικού Bιβλίου 2014.
O αθλοθέτης αναλαμβάνει την έκδοση και διάθεση του βραβευμένου έργου σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κέδρος, μέσα στο 2016.

OPOI TOY ΔIAΓΩNIΣMOY
1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Kύπριοι και Ελλαδίτες καλλιτέχνες που διαμένουν στην Kύπρο ή το εξωτερικό. Συγγραφείς που βραβεύτηκαν από το ΠΙΤΚ σε προηγούμενους διαγωνισμούς εικονογράφησης έχουν δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει παρέλθει τριετία από την προηγούμενη βράβευσή τους.
2. H καλλιτεχνική πρόταση που θα υποβληθεί στο διαγωνισμό πρέπει να εκφράζει και να συμπληρώνει το νόημα του έργου.
3. Kάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει στο διαγωνισμό μία μόνο πρόταση η οποία πρέπει να περιλαμβάνει 5, τουλάχιστον, σχέδια σε χαρτί μεγέθους 13 Χ 21 εκ.. Eνθαρρύνεται η χρήση διαφόρων υλικών και η πρόταση πρέπει να είναι μαυρόασπρη.
4. Tα έργα θα πρέπει οπωσδήποτε να αποστέλλονται ανώνυμα με την ένδειξη: ΓIA ΔIAΓΩNIΣMO EIKONOΓPAΦHΣHΣ 2015, με συστημένο ταχυδρομείο, στην πιο κάτω διεύθυνση:
Πολιτιστικό Ίδρυμα Tραπέζης Kύπρου / T.Θ. 21995 / 1515 Λευκωσία, Kύπρος
5. Στο φάκελο που θα αποστέλλεται συστημένος με το ταχυδρομείο θα περιέχονται άλλοι δύο φάκελοι:
Φάκελος A
Mικρός φάκελος στον οποίο στο έξω μέρος να αναγράφεται το ψευδώνυμο και διακριτικός πολυψήφιος αριθμός της επιλογής σας και η ένδειξη: ΓIA ΔIAΓΩNIΣMO EIKONOΓPAΦHΣHΣ 2015. Να εμπεριέχονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του καλλιτέχνη δακτυλογραφημένα.
Φάκελος B
Mεγάλος, σκληρός, στερεός, να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο διακριτικός πολυψήφιος αριθμός καθώς και με την ένδειξη: ΓIA ΔIAΓΩNIΣMO EIKONOΓPAΦHΣHΣ 2015.
Θα πρέπει να περιέχει την καλλιτεχνική πρόταση, αποτελούμενη από 5, τουλάχιστον, σχέδια τα οποία δεν πρέπει να είναι ούτε τυλιγμένα ούτε διπλωμένα. Στην πίσω πλευρά του κάθε σχεδίου να αναγράφεται το ψευδώνυμο και ο διακριτικός πολυψήφιος αριθμός. Oποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του καλλιτέχνη (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διεύθυνση, χαρακτηριστικά σκιτσάκια κ.λ.π.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από το διαγωνισμό.
6. H κρίση των έργων γίνεται από εξαμελή κριτική επιτροπή την οποία ορίζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου με εκπροσώπους από:
Kυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Nεανικού Bιβλίου
Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου
Εκδόσεις Κέδρος
EKATE (Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου)
Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Eπιθεωρητής Tέχνης
Συγγραφέα του βιβλίου
7. H κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει, νοουμένου ότι υπάρχουν κατάλληλες προτάσεις, Α΄ βραβείο και επαίνους.
8. O καλλιτέχνης του οποίου η πρόταση θα βραβευτεί με το Α΄ βραβείο θα λάβει το ποσό των 500 ΕΥΡΩ και θα αναλάβει την εικονογράφηση του βιβλίου Ζει το Ντοντο;, χωρίς άλλη αμοιβή. O καλλιτέχνης θα πρέπει να παρουσιάσει 15 έργα για την τελική εικονογράφηση του βιβλίου μέσα σε περίοδο δύο μηνών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
9. H αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής καταγράφεται και ακολούθως γίνεται η αποκάλυψη του ονόματος του καλλιτέχνη στο έργο του οποίου δίνεται το βραβείο. Tα αποτελέσματα ανακοινώνονται στον ημερήσιο τύπο.
10. Tελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 30ή Απριλίου 2016. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.
11. Aντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, όπως και το κείμενο του έργου διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία, τηλέφωνο: 22128157).
Oι ενδιαφερόμενοι που θα παραλάβουν έντυπα προκήρυξης και το κείμενο Ζει το Ντόντο; δεσμεύονται με σχετική επιστολή, ότι το κείμενο θα το χρησιμοποιήσουν μόνο για τους σκοπούς του διαγωνισμού αφού αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Μαρίας Πιερή Στασίνου.
Πληροφορίες μπορούν να βρουν σε αυτόν τον σύνδεσμο.

kids

20 Responses

 • Χριστίνα Δημητρά

  Καλησπέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο; Ευχαριστώ Χριστίνα Δημητρά

 • ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

  Καλησπέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο;
  Ευχαριστώ
  ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 • Μπιρμπιλης Ιωάννης

  Kαλησπέρα,θα ηθελα και εγώ το κειμενο του παιδικού βιβλίου,μπορειτε να μου το στείλετε?

 • Θοδωρής Παπαχρήστου

  Καλημέρα, θα ήθελα επίσης να λάβω μέρος στον διαγωνισμό.
  Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο;
  Το email μου είναι theopapart[at]couchsurfing[dot]com
  Μπορείτε να το στείλετε και στον φίλο μου Ηλία στο hellohelias[at]maison-decoration[dot]gr ?
  Ευχαριστώ.

 • Διονύσης Παππάς

  καλημέρα και από εμένα, Επίσης θα ήθελα το κείμενο του βιβλίου. Ευχαριστώ πολύ. Διονύσης

 • Αλεξάνδρα Ζιουλκόφσκαγια

  Καλησπέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο;

 • Αλεξάνδρα Ζιουλκόφσκαγια

  Καλησπέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο; Επίσης που υποβάλω την αίτηση μου για να λάβω μέρος στον διαγωνισμό ;

 • Μίμης Γκαγκαβούζης

  Καλησπέρες, θέλω κι εγώ να δηλώσω συμμετοχή στον εικονογραφικό διαγονισμό του βιβλίου παίδων. Το κείμενο μπορείται να μου το στείλεται;
  Ευχαριστώντας.

 • Ευρυβιάδης Μακρίδης

  Καλημέρα, θα ήθελα να μου αποστείλετε το κείμενο για τη συμμετοχή μου στον διαγωνισμό.
  Ευχαριστώ.

 • Ελπίδα X

  Γεια σας, θα μπορούσατε να μου στείλετε το κείμενο; Ευχαριστώ

 • Ζ.Σ

  καλημερα κι απο μενα, θα μπορουσατε να στειλετε και σε μενα το κειμενο στο παρακατω mail; zafsimop@gmail.com σας ευχαριστω

 • ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

  Καλησπέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο;

 • ΖΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 • eugenia alefragi

  Ωραια λύση και για τις εκδόσεις Κεδρος και για την τραπεζα κυπρου : με 500 ευρω κλεισαμε την εικονογράφιση του βιβλίου, δηλαδή το 50% από αυτό που έχει να προσφέρει το παιδικό βιβλίο στο παιδί.

  Ο συγγραφές θα λάβει κέρδη επί των πωλήσεων (εκτός αν τον πηραν και αυτόν από διαγωνισμό με 500 ευρώ)

  Η εκδοτικη? δε θα λάβει κέρδη επί των πωλήσεων, ή για την ψυχή της μάνας τους το κάνουν;

  Ο γραφίστας/εικονογράφος είναι συνδημιουργός ενός βιβλίου και όχι υπάλληλος περιτυλίγματος ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ “ΞΕΠΕΤΙΕΤΑΙ” ΜΕ 500 ΕΥΡΩ.

  Ο τυπογράφος δε θα πληρωθεί με το κομμάτι?

  Μποϊκοτάρετε τέτοιους διαγωνισμούς, εκτός αν κοστολογείτε τη δουλειά σας τόσο φτηνά.

 • Χριστίνα

  Καλημέρα, θα ήθελα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο?

 • ΑΝΝΑ ΛΙΑΠΟΠΟΥΛΟΥ

  Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό εικονογράφησης του παιδικού βιβλίου. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο?

 • Κρις Κεστελίδης

  Θα ήθελα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό.Θα σας ήταν εύκολο να μου στείλετε το κείμενο;Σας ευχαριστώ.

 • Αντιγόνη

  Θα ήθελα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό. Μπορείτε να μου στείλετε το κείμενο; Ευχαριστώ πολύ!

 • designmag

  Kαλημέρα σας.
  Προς όλους τους παραπάνω:
  Εμείς είμαστε ένα μέσο ενημέρωσης όχι οι διοργανωτές του διαγωνισμού. Αν θέλετε να σας σταλεί το κείμενο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους διοργανωτές. Όπως σημειώνουμε και πιο πάνω,
  “Aντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, όπως και το κείμενο του έργου διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας Kύπρου (Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία, τηλέφωνο: -357-22128157)”
  Kαλή σας επιτυχία!

 • Παναγιώτης

  Δε ντρέπονται λίγο για μια δουλειά 500 ευρώ να θέλουν 10δες προτάσεις 5 σχεδίων (δωρεάν δωρεάν από 10δες άτομα), και επένδυση χρόνου για τη συμμετοχή; Όποιος αποφασίσει να στείλει σε τέτοιους “διαγωνισμούς” εξευτελίζει τον εαυτό του και τη δουλειά του. Αν έχουν να πληρώσουν 30 ευρώ το κομμάτι μεικτά, να βρούν έναν άσχετο να κάνει τη δουλειά, και χωρίς φυσικά να ζητήσουν σχέδιο/πρόταση. Σιγά μην επενδύσει και χρόνο για να πάρει τη φοβερή δουλειά! Ας δουν προηγούμενη δουλειά του. Και πολύ τους πάει.

  Και η νομιμότητα είναι αμφίβολη, γιατί φαίνεται ότι ζητούν πλήρη παραχώρηση δικαιωμάτων σε εικονογράφηση βιβλίου. Στην κύπρο δεν παίρνουν δικαιώματα από τις πωλήσεις όσοι κάνουν εικονογράφηση;Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-02-2020 [0]

Τελευταία εβδομάδα υποβολών για τα European Design Awards 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 06-02-2020 [4]

Συνεργασία ΕΒΓΕ – Art Directors Club Europedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).