Διεθνής διάκριση για την Atypical

30-10-2019

Την τρίτη θέση της κατηγορίας Ελληνικές-Λατινικές Γραμματοσειρές κέρδισε στον ενδέκατο διεθνή διαγωνισμό Granshan Type Design Competition κέρδισε η οικογένεια γραμμάτων Dolce Noir της Atypical.

Η οικογένεια Dolce Noir (2019) αποτελείται από μια σειρά γραμματοσειρών σχεδιασμένων για χρήση σε ρέον κείμενο. Ο σχεδιασμός της ανατέθηκε στην Atypical από τον εκδοτικό οίκο Dolce Publishing με στόχο να χρησιμοποιηθεί στο περιοδικό Polar – ένα περιοδικό για την noir λογοτεχνία – και άλλες εκδόσεις. Κύριο ζητούμενο ήταν ο σχεδιασμός ένος συνόλου γραμματοσειρών για εκτενή κείμενα (πρωτίστως γραμμένα στα ελληνικά), με μια πληθώρα παραλλαγών που θα επιτρέπουν την αποτύπωση πολλαπλών τυπογραφικών φωνών και θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας πλούσιας τυπογραφικής ιεραρχίας με τρόπο σύγχρονο και λειτουργικό. Αυτό επιτεύχθηκε με το σχεδιασμό δύο κύριων παραλλαγών με το ίδιο βάρος, μιας ανισόπαχης και μιας ισόπαχης, συνοδευόμενες από αντίστοιχες πλάγιες, monospaced και πλάγιες monospaced παραλλαγές, καθεμία με το δικό της χαρακτήρα και τα δικά της ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η οικογένεια συμπληρώνεται από δύο display παραλλαγές ― μια rounded και μια expanded ισόπαχη παραλλαγή ― ενώ η βασική ανισόπαχη παραλλαγή υποστηρίζει το πολυτονικό σύστημα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της οικογένειας είναι η αξιοποίηση των παραδοσιακών εγγενών χαρακτηριστικών κάθε γραφής (λατινικής και ελληνικής), πρακτική που επιτρέπει τόσο την εύκολη και γρήγορη ανάδειξη της κάθε γραφής σε περιπτώσεις συνέργειας των δυο γραφών σε εκτενές κείμενο, όσο και την δημιουργία μιας ενδιαφέρουσας τυπογραφικής αντίστοιξης.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 05-04-2020 [0]

To πακέτο ενίσχυσης του Υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνει και τους designer

ΝΕΑ 29-02-2020 [0]

Τρίτο Creative Survey

ΝΕΑ 08-02-2020 [1]

Νέα ιστοσελίδα του Τομέα Branding & Design της ΕΔΕΕ

ΝΕΑ 03-12-2019 [0]

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Milano Design Film Festival World Tour Greece

ΝΕΑ 26-11-2019 [3]

Νέο επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ της Κοζάνης

ΝΕΑ 20-11-2019 [0]

Έκθεση σύγχρονης Ελληνικής χαρακτικής στην Ιαπωνία

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλαdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).