Αναταράξεις με τη διαφήμιση του Athenian College για bachelor… σε ένα χρόνο

31-08-2011

Πολλές και οξύτατες αντιδράσεις δημιούργησε η διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς” του Athenian College (μέλος του ομίλου ΔΟΜΗ) η οποία υποσχόταν πτυχίο bachelor με σπουδές ενός χρόνου για πέντε τομείς (ένας εκ των οποίων η γραφιστική)!
Τελικά, τη διαφήμιση αυτή (η οποία στην τηλεοπτική της έκδοση φιλοξενούσε το γνωστό παρουσιαστή Αλέξη Κωστάλα) χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του, χθες 30/8 ως παράνομη και παραπλανητική το Υπουργείο Παιδείας και απαίτησε όχι μόνο την απόσυρσή της, αλλά «και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον τύπο  σαφών και πλήρων διευκρινίσεων…». Σε διαφορετική περίπτωση η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, απείλησε ότι «θα ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας, όπως άλλωστε θα γίνει και για κάθε άλλο ανάλογο φορέα που θα προβεί σε παράνομη διαφήμιση…».
Άμεση ήταν και η αντίδραση τόσο του Athenian College όσο και του IEK ΔΟΜΗ, τα οποία με τη δική τους σειρά ανακοίνωσαν ότι αφενός είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η επιλογή τους να συμμορφώνονται προς την κείμενη νομοθεσία αλλά και προς τις υποδείξεις των Αρχών που έχουν την εποπτεία του ΙΕΚ Δομή και του Athenian College…» και αφετέρου ότι κατά τη δική τους κρίση η διαφημιστική εκστρατεία τους δεν ήταν σε καμία περίπτωση παραπλανητική. Παρόλα αυτά και προς αποφυγή εντυπώσεων, απέσυραν ήδη τις επίμαχες καταχωρίσεις από τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και αναμορφώνουν τη διαφημιστική εκστρατεία τόσο του Athenian College, όσο και του ΙΕΚ Δομή σύμφωνα με όσα έχουν υποδειχθεί.
Διευκρίνισαν δε ότι η «απόκτηση Πανεπιστημιακού Πτυχίου Bachelor σε 1 χρόνο είναι εφικτή για τους αποφοίτους ΙΕΚ με φοίτηση στο Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης Athenian College, δυνάμει της συνεργασίας μεταξύ του Κρατικού Βρετανικού Πανεπιστημίου Nottingham Trent και του Athenian College. Η απόκτηση Πανεπιστημιακού Πτυχίου Bachelor σε 1 χρόνο δεν είναι εφικτή απευθείας σε αποφοίτους Λυκείου, αλλά προϋποθέτει πρώτα ολοκλήρωση των σπουδών ΙΕΚ…».

Η διαφήμιση δεν υπάρχει πλέον ούτε στο κανάλι youtube των ΙΕΚ ΔΟΜΗΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazer

ΝΕΑ 24-06-2020 [1]

H πρωτοβουλία Designers Act τραβά την προσοχή της ΕΕ

ΝΕΑ 17-06-2020 [0]

Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των φετινών βραβείων D&AD

ΝΕΑ 11-06-2020 [0]

Αυλαία για τα ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 04-06-2020 [0]

Νέος τόμος ΗΥΦΕΝ

ΝΕΑ 28-05-2020 [0]

Διαχείριση σχεδιασμού στην οπτική επικοινωνία το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).