Όχι ένας, αλλά… δύο οι λογότυποι για το θέατρο Απόλλων

10-06-2012

Σε μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη απόφαση κατέληξε η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού για τη λογοτύπηση του ιστορικού θεάτρου Απόλλων της Ερμούπολης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ προτείνει να είναι… δύο οι λογότυποι που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, για διαφορετική χρήση ο καθένας.
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο το σκεπτικό της επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Μια ταυτότητα για το Θέατρο Απόλλων», μετά την εξέταση των βελτιωμένων σχεδιαστικών προτάσεων που κατατέθηκαν από τους 12 επιλεγέντες του πρώτου γύρου, κατέληξε στην εξής απόφαση:

Το πρώτο βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στους Ρίχτερ Φαίδρα και Πολίτη Κώστα, των οποίων οι προτάσεις συγκέντρωσαν 3 από τις 5 ψήφους, ενώ οι προτάσεις των Κλωσσά Γεώργιου και Λαμπρόπουλου Ιωάννη πήραν από μια ψήφο αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ομόφωνη άποψη της επιτροπής καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν δεν πληρούσε απόλυτα τις απαιτήσεις του διαγωνισμού.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής που επέλεξαν τα 2 πρώτα, θεωρούν ότι το καθένα με τον τρόπο του αντιπροσωπεύει σε ικανοποιητικό βαθμό το ύφος και την «προσωπικότητα» του Θεάτρου. Ως εκ τούτου προτείνουν, η μεν σχεδιαστική πρόταση της κας Ρίχτερ, που παρουσιάζει έναν πιο λιτό και αφαιρετικό χαρακτήρα, να εφαρμοστεί αποκλειστικά ως σήμα λογότυπο του Θεάτρου, η δε πρόταση του κου Πολίτη, που είναι πιο περιγραφική, να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές διακοσμητικού τύπου. Παρόλη τη δυσκολία που αντιμετώπισε η επιτροπή στην επιλογή της καλύτερης πρότασης, εφόσον οι περισσότερες ήταν σχεδόν ισότιμες και σε όλες εντοπίστηκαν σχεδιαστικές αδυναμίες, θέλει για μια ακόμη φορά να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής:
Πλάτων Ριβέλλης
Νίκος Κυπουργός
Αλεξάνδρα Γεωργιάδου
Δάνος Παπαδόπουλος
Χάρης Βεκρής

Φαίδρα Ρίχτερ

Κώστας Πολίτης

7 Responses

 • Μανώλης Μ.

  Αίσχος… Ο κύριος Ριβέλλης καλύτερα να ασχολειται με την θεωρητική γύρω από την φωτογραφία και ο κύριος Κυπουργός με τις συνθέσεις και τα στιχάκια του.

  Η μηπως έχω λάθος επειδή είμαι “ανώνυμος” που διακάτεχεται από την γνωστή ελληνική νοοτροπία του κομπλεξισμού…?

 • Μαρία Μ.

  Επειδή τελευταία έχω ζαλιστεί από άπειρες συζητήσεις για άπειρα θέματα,σε αυτό εδώ έχω μόνο να πω..
  “είστε σοβαροί?”

 • FAB

  ξεφτίλα και ντροπή,το λιγότερο ,άνθρωποι των τεχνών να κάνουν επιλογές που δεν θα έκανε ούτε ταβερνιάρης , συνδυάστε και λίγο το όνομα του νικητή με το νησί και τι σπουδάζει και θα πάρετε πολλές απαντήσεις………

 • PaKa

  Νομίζω ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν ελλιπής:
  Mε βάση το σκεπτικό της, θα έπρεπε να επιλέξει τέσσερα ακόμη λογότυπα (ένα για κάθε εποχή του χρόνου…), έτσι για αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο brand! 🙂

 • MarkG

  ο ορισμος αυτου που λεμε “αποτελεσμα επιτροπης”!

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος

  Τα έχουμε ξαναπεί, από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα δεν περιμένουμε κάτι καλύτερο. Ας βάλει ο κυριος Κυπουργός (παράδειγμα) δύο μουσικά του κομμάτια το ένα πάνω από το άλλο και ας τα ακούσει μπας και καταλάβει τι λάθος έχουν κάνει.

 • soffia

  Η καμήλα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα άλογο που φτιάχτηκε από επιτροπή.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 02-11-2019 [1]

Ελληνική απόβαση και φέτος στα Red Dot

ΝΕΑ 30-10-2019 [0]

Διεθνής διάκριση για την Atypical

ΝΕΑ 23-10-2019 [1]

Σε εξέλιξη σήμα Μακεδονικών προϊόντων από τον ΣΕΒΕ

ΝΕΑ 22-10-2019 [0]

Η αφίσα που έφερε θύελλα

ΝΕΑ 09-10-2019 [1]

Αποτελέσματα διαγωνισμού για το λογότυπο του ΤΕΕ – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

ΝΕΑ 20-09-2019 [1]

Wim Crouwel 1928-2019

ΝΕΑ 16-09-2019 [0]

Οι ελληνικές διακρίσεις στα φετινά Pentawards

ΝΕΑ 10-09-2019 [0]

H Bαλένθια παγκόσμια πρωτεύουσα του design

ΝΕΑ 27-08-2019 [3]

Kos

ΝΕΑ 25-07-2019 [2]

Αλλαγή σελίδας για τον Stefan Sagmeisterdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).