Έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου οι υποβολές στα ΕΒΓΕ – Ποια η φετινή καινοτομία

28-01-2018

Μέχρι και το τέλος της ημέρας της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου μπορούν οι σχεδιαστές και τα δημιουργικά γραφεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) 2018. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε 40 κατηγορίες που αντικατοπτρίζουν το ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας, από τις εκδόσεις και τη συσκευασία μέχρι τις εικονογράφηση και τις ψηφιακές εφαρμογές. Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση αναζητά τα καλύτερα έργα της εγχώριας οπτικής επικοινωνίας, τα οποία θα κριθούν από τρεις εξειδικευμένες κριτικές επιτροπές.
Ένας από τους στόχους των ΕΒΓΕ είναι να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς για τους εγχώριους σχεδιαστές και να προβάλλουν την ελληνική δημιουργικότητα στο εξωτερικό. Η αναγνώριση που φέρνει ένα βραβείο ΕΒΓΕ, δίνει αναμφίβολα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον δημιουργό τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

Νέες κατηγορίες
Μια καινοτομία που εισάγεται φέτος είναι η διαίρεση της κατηγορίας του λογοτύπου σε τρεις, πιο συγκεκριμένες και ομοειδείς κατηγορίες. Αιτία για την απόφαση αυτή είναι ο σταθερά πολύ μεγάλος αριθμός υποβολών στην κατηγορία αυτή (κατά μέσον όρο 250 διαφορετικά έργα) που δυσχέραινε το έργο των επιτροπών.
Η νέα κατηγοριοποίηση έγινε σε
• Λογότυπο για πελάτες μεγάλου και μεσσαίου μεγέθους (εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε εθνικό ή διεθνές κοινό)
• Λογότυπο για πελάτες μικρού μεγέθους (εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται σε τοπικό επίπεδο) και
• Λογότυπο για πολιτισμό και δημόσιους φορείς.
Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό η κρίση θα γίνει ακόμα πιο δίκαιη και επί ίσοις όροις για τους συμμετέχοντες.

Να θυμίσουμε ότι η τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΓΕ 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.ebge.gr και το τηλέφωνο 210- 9523617Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-11-2019 [2]

Ώρα για τον ετήσιο διαγωνισμό καρναβαλικής αφίσας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-10-2019 [1]

Διαγωνισμός για επανασχεδιασμό του λογότυπου του ΕΤΕΚ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-09-2019 [0]

4ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-09-2019 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2019 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-08-2019 [1]

Ο Δήμος Έδεσσας προσκαλεί το κοινό να επιλέξει το λογότυπό του

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 30-07-2019 [0]

Άλλος ένας οργανισμός αναζητά δωρεάν λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-07-2019 [0]

Η νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου αναζητά όνομα και λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-07-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για φοιτητές από φοιτητές

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2019 [0]

5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).