Τι νέο υπάρχει στα ΕΒΓΕ 2019

24-01-2019

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στα φετινά (18α) Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης.
Τις τρεις εξειδικευμένες κριτικές μας επιτροπές, αποτελούμενες από δημιουργούς που προέρχονται από κάθε έκφανση του επαγγέλματος, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Νέες κατηγορίες
Όπως είναι γνωστό, οι κατηγορίες των ΕΒΓΕ διατηρούν μια οργανική δομή, που με την πάροδο του χρόνου επιτρέπει την αλλαγή, προσθήκη και αφαίρεση κατηγοριών ανάλογα με τις επικρατούσες τάσεις του επαγγέλματος. Για το 2019 υπάρχουν τρεις νέες κατηγορίες:
11.7 Εταιρικό Έντυπο
Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να υποβληθούν ετήσιοι οικονομικοί απολογισμοί και εκθέσεις, ειδικές εκδόσεις, brand manuals, εκδόσεις εταιρικής ευθύνης κ.λ.π. 
• 20.5 Εικονογράφηση Ψηφιακών Εφαρμογών 
Στην κατηγορία αυτή θα διαγωνισθούν οι δημιουργίες που εικονογράφησαν ψηφιακές εφαρμογές (video, ιστοσελίδες, εφαρμογές κλπ)
• 14.6 Πειραματική εργασία
Στην κατηγορία αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλα τα έργα γραφιστικής δημιουργίας που δημιουργούνται είτε για άσκηση, είτε για επίδειξη των ικανοτήτων των σχεδιαστών, χωρίς να υπάρχει πραγματικός πελάτης ή brief.

Υπενθυμίζουμε ότι για να λειτουργήσει μία κατηγορία στα ΕΒΓΕ, απαιτούνται καταθέσεις έργων από 11 διαφορετικούς συμμετέχοντες.

Επιστροφή δειγμάτων
Μια υπηρεσία που καιρό τώρα ζητούσαν οι συμμετέχοντες στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης. Εφεξής θα έχουν τη δυνατότητα να τους επιστρέφονται τα δείγματα που στέλνουν στα ΕΒΓΕ (στην περίπτωση και μόνο που αυτά δεν έχουν κερδίσει κάποια διάκριση – οπότε υποχρεωτικά παραμένουν στο αρχείο της διοργάνωσης). Αυτό που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιλέξουν το αντίστοιχο κουτάκι κατά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης της παραγγελίας τους και να πληρώσουν το κόστος διεκπεραίωσης (€30 + ΦΠΑ). Μετά τη συνάντηση της κριτικής επιτροπής θα ειδοποιηθούν για την παραλαβή των δειγμάτων τους.

Τελετή Απονομής
Η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 5 Μαΐου. Είναι η δεύτερη φορά στην 18χρονη ιστορία του θεσμού, που η μεγάλη βραδιά φιλοξενείται στην μακεδονική πρωτεύουσα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΒΓΕ θα βρείτε εδώ

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-11-2019 [1]

Ώρα για τον ετήσιο διαγωνισμόκαρναβαλικής αφίσας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-10-2019 [1]

Διαγωνισμός για επανασχεδιασμό του λογότυπου του ΕΤΕΚ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-09-2019 [0]

4ος διεθνής διαγωνισμός αφίσας Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-09-2019 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2019 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-08-2019 [1]

Ο Δήμος Έδεσσας προσκαλεί το κοινό να επιλέξει το λογότυπό του

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 30-07-2019 [0]

Άλλος ένας οργανισμός αναζητά δωρεάν λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-07-2019 [0]

Η νέα πρωτεύουσα της Αιγύπτου αναζητά όνομα και λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-07-2019 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για φοιτητές από φοιτητές

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2019 [0]

5ος Διαγωνισμός Αφίσας για την Τυπογραφία

ΆΡΘΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2019 [6]

Το πρόβλημα με τον διαγωνισμό λογοτύπου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).