Aυλαία για τα ΕΒΓΕ 2019

06-05-2019

Tα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης 2019 αποτελούν πλέον μέρος της ιστορίας του σχεδιασμού της οπτικής επικοινωνίας. Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης έπεσε χθες στην κατάμεστη αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των ΕΒΓΕ που παρουσίασε η stand up comedian Ήρα Κατσούδα και παρακολούθησαν 500 επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτισμού, της πολιτικής και της οικονομίας. 

Ήταν η δεύτερη φορά στα 18 τους χρόνια που τα ΕΒΓΕ πραγματοποιούν την τελετή απονομής τους στη Θεσσαλονίκη, αν και αποτελεί πεποίθηση όλων ότι η συχνότητα των επισκέψεων θα πρέπει να αυξηθεί σύντομα, αφού η πρωτεύουσα του βορά διαθέτει ένα σημαντικότατο κεφάλαιο δημιουργικού δυναμικού και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του design στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μάλιστα αφιερωμένη στη μνήμη του πρόσφατα εκλειπόντος εμπνευστή του Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης Στέργιου Δελιαλή, ο οποίος το 2004 υπήρξε ο πρώτος παραλήπτης του Βραβείου Συνολικής Προσφοράς των ΕΒΓΕ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των βραβείων, η ΜΝΡ αναδείχθηκε γραφείο της χρονιάς, κερδίζοντας το τέταρτο στην ιστορία της ΜΕΓΑ ΕΒΓΕ.  Το Χρυσό Γραφιστικής απονεμήθηκε “KDF-Kalamata International Dance Festival” του Mike Rafail, το Χρυσό Εικονογράφησης, στο “Taresso Espresso Blends” του Luminous Design Group, ενώ το Χρυσό Ψηφιακών Εφαρμογών στο “Το όνειρο του Σκιάχτρου” του Abnormal Studio.

Εκτός από τις επαγγελματικές δουλειές της ελληνικής οπτικής επικοινωνίας, τα ΕΒΓΕ προωθούν και προβάλουν και τα νέα ταλέντα. Στην κατηγορία των Νέων Δημιουργών νικήτρια των φετινών Βραβείων ήταν η Ναταλία Μαυρωτά, η οποία έλαβε μία πλήρη υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Οπτικής Επικοινωνίας του Κολλεγίου Βακαλό.

Συνολικά φέτος στις τρεις κριτικές επιτροπές των ΕΒΓΕ κατατέθηκαν 1320 έργα, αριθμός που είναι κατά 9,5% αυξημένος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. «Η αδιάλειπτη αγάπη και εμπιστοσύνη με τις οποίες η κοινότητα αγκαλιάζει τον θεσμό των ΕΒΓΕ μας γεμίζει με χαρά κι ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης» είπε ο Δημήτρης Φακίνος, διευθυντής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης από το βήμα του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας τη φετινή τελετή και συνέχισε: «μέλημά μας είναι πάντα, με ένα αυστηρό σύστημα λειτουργίας και διαφάνειας, να διαφυλάξουμε τον θεσμό των ΕΒΓΕ ώστε για χρόνια να προσφέρει τις υπηρεσίες του στηρίζοντας ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη του χώρου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση με τα έργα των νικητών των ΕΒΓΕ 2019 (την οποία επιμελήθηκε το γραφείο Post-Spectacular Office) θα φιλοξενηθεί στο Momus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, πριν αυτή κατέβει στην Αθήνα.

Όλους τους νικητές των ΕΒΓΕ θα βρείτε εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 29-09-2020 [8]

Ολοκληρώνει τον κύκλο της η πρωτοβουλία Designers Act

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasia

ΝΕΑ 08-07-2020 [1]

Mια αφοπλιστικά ειλικρινής προκήρυξη από την Κύπρο

ΝΕΑ 06-07-2020 [11]

Tα αποτελέσματα των βραβείων Ermis Branding and Design 2020

ΝΕΑ 27-06-2020 [0]

‘Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Milton Glazerdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).