Tελετή απονομής για τα πρώτα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς

23-04-2015

Τα βραβεία που αφορούν στην ελληνική σκηνή των comics έχουν περάσει από πολλές φάσεις, με πιο μακρά περίοδο αυτή των Comicdom Awards, που υπήρξαν για χρόνια τα μοναδικά βραβεία της σκηνής. Στα πρώτα τους βήματα, τα Comicdom Awards απονέμονταν με βάση την ψήφο του κοινού. Από το 2010, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, καθώς συστάθηκε μια Ακαδημία, αποτελούμενη από άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο, και είναι αυτή που αποφάσιζε για τις υποψηφιότητες και τους νικητές. Ο καιρός ωρίμασε και πλέον είναι η ώρα να έρθουν τα βραβεία στα χέρια των κατεξοχήν ενδιαφερομένων, των μελών της ελληνικής σκηνής comics.

Έτσι, η Ακαδημία από φέτος παίρνει τη σκυτάλη από το Comicdom, μετονομάζει τα βραβεία σε Ελληνικά Βραβεία Κόμικς και εγκαινιάζει μια νέα εποχή. Καλλιτέχνες, εκδότες, δημοσιογράφοι, μεταφραστές, ιδιοκτήτες καταστημάτων comics και ιδιοκτήτες διαδικτυακών ιστότοπων, συναποτελούν την Ακαδημία των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς και είναι αυτοί που, με την ψήφο τους, αναδεικνύουν τις εκδόσεις και τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε.

H πρώτη απονομή θα γίνει στα πλαίσια του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2015, στις 24 Απριλίου και ώρα 21:00, στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Την τελετή θα παρουσιάζει ο stand-up comedian Βύρων Θεοδωρόπουλος (stand-up comedian), ενώ θα ακολουθήσει πάρτι στο Off The Chain Club (Ζωοδόχου Πηγής 25, Αθήνα).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σελίδα www.ebk.gr

10483810_10153245520668270_8853325395753630675_o

3 Responses

 • Random thoughts

  Χαρμόσυνα νέα παντού. Δηλαδή πρόοδος σημαίνει ότι τα βραβεία δεν ψηφίζονται πια από το ενδιαφερόμενο κοινό, αλλά από μια κλειστή ομάδα ανθρώπων (με διαφορετικά ενδιαφέροντα απ’ αυτά του κοινού);

  Hurrah, hurrah! Τρομερή εξέλιξη η μετάβαση από ένα δημοκρατικό καθεστώς σ’ ένα αριστοκρατικό ή και ολιγαρχικό καθεστώς.

  Μόνο δόξα, λοιπόν!

 • Ransomed thoughts

  Αυτό που δεν προλαβαίνει να ανέβει ένα άρθρο και “τσουπ” αμέσως τα τρολλ από κάτω, είναι καταπληκτικό.
  Μάθε αγαπητέ/ή Random thoughts, ότι, ναι τα βραβεία δεν είναι καλιστεία. Και ναι, από το να είναι ανοιχτή η ψηφοφορία ώστε να κερδίζει το βραβείο αυτός που έχει τους περισσότερους φίλους (ή μπορεί να κινητοποιήσει το κοινό του καλύτερα) είναι προτιμότερο τα βραβεία να τα δίνουν οι ¨ειδικοί”. Και στην τελική, τα ΕΒΚ έχουν και κατηγορία “βραβείο κοινού”.
  Αμάν η γκρίνια σας!

 • Random, but more specific thoughts

  Ναι, ακριβώς, “τσουπ” τα trolls. Γι’ αυτό υπάρχουν και τόσα άρθρα με μηδέν σχόλια στο site.

  Και για ποιο λόγο τα βραβεία δεν είναι καλλιστεία; Στα καλλιστεία δεν υπάρχουν επιτροπές που απαρτίζονται από “ειδικούς”; Και στο κάτω-κάτω η “Ακαδημία Μοντέλων – Models Academy” του Γιώργου Κουτούλια δεν διοργανώνει κάθε χρόνο τα “Miss Παγκόσμιος Τουρισμός”;

  Όσο για το επιχείρημα ότι “κερδίζει το βραβείο αυτός που έχει τους περισσότερους φίλους (ή μπορεί να κινητοποιήσει το κοινό του καλύτερα)”, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τους “ειδικούς”; Οπότε γιατί “είναι προτιμότερο τα βραβεία να τα δίνουν οι ‘ειδικοί'”; Για το λόγο ότι μια κοινότητα με λιγότερα μέλη ελέγχεται ευκολότερα από ένα ανώνυμο πλήθος;

  Εντάξει, υπάρχει και η κατηγορία “βραβείο κοινού”. But have you ever heard anybody getting laid because of winning that award?

  Κανείς δεν γκρίνιαξε. Τουλάχιστον από αυτήν τη μεριά της οθόνης.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-07-2020 [0]

Ο ρόλος του design μπροστά στην κατάσταση του Covid-19 σε διαδικτυακό συνέδριο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-07-2020 [1]

Διαδικτυακό το φετινό Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-07-2020 [1]

Αναζητώντας την ομορφιά ξορκίζοντας το ζόφο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-06-2020 [0]

When Law goes pop(!)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-06-2020 [0]

Υπάρχει ένα shibui και για εσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-06-2020 [0]

Με διαδικτυακή “τελετή” η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ΕΒΓΕ 2020

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-02-2020 [0]

Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus 6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-02-2020 [0]

Έβδομη χρονιά για τα σεμινάρια και εργαστήρια μεταξοτυπίας P.I.Y.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2019 [0]

Αφαιρετική Φόρμα. Τέχνη και Design στην Ελλάδα του 1950 και 1960

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-12-2019 [0]

Design Forum – 10′ Design Talk στον ΑΚΤΟdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).