Οι ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2017

29-05-2017

Σε λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου στο πανέμορφο Πόρτο, ανακοινώθηκαν επισήμως οι νικητές των 11ων European Design Awards.

Δημιουργικά γραφεία και σχεδιαστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης διαγωνίστηκαν για μια θέση στον κατάλογο των νικητών του θεσμού και τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν αρκετούς Έλληνες διακριθέντες. Μπορεί να μην είχαμε φέτος κάποια χρυσή διάκριση, είχαμε όμως τέσσερις ασημένιες και επτά χάλκινες διακρίσεις, επίδοση καθόλου αμελητέα.

Τα ελληνικά γραφεία που διακρίθηκαν φέτος είναι:
• Η ΜΝΡ (δύο ασημένια στην κατηγορία “Κάρτες και flyers” για το Starter Pack και στην κατηγορία “Annual report” για την Τράπεζα Πειραιώς)
• Η Linakis Digital (ένα ασημένιο στην κατηγορία “Γενική συσκευασίας” για το “4 in 1 flexible gift packaging” και ένα χάλκινο για το “Defenders of Rock” της κατηγορίας “Κάρτες και flyers”).
• H Luminous Design Group (ένα ασημένιο στην κατηγορία “συσκευασία τροφίμων” για το Macareux Gourmet Pasta)
• H Beetroot Design Group (δύο χάλκινα, στην κατηγορία “Εταιρικές εικονογραφήσεις” για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και στην κατηγορία “Digital instalations” για το “Κάφκα: Στη σωφρονιστική αποικία”
• Η Kommigraphics Design Studio (δύο χάλκινα στην κατηγορία “Ιστοσελίδες πληροφορίας” για το GFC/Golf fee card και στην κατηγορία “Ηλεκτρονικό κατάστημα” για το Prigipo.
• H 2yolk στην κατηγορία “Συσκευασία τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών” για το “Tou Prevezanou”
• H Anagram Design στην κατηγορία “εταιρικού λογοτύπου” για το Angelis Films

Κατά τα λοιπά, η Ολλανδία επέστρεψε στην πρώτη θέση του πίνακα των βραβείων (θέση που πέρσι είχε χάσει από την Ελβετία) συγκεντρώνοντας συνολικά 9 χρυσές, 11 ασημένιες και 12 χάλκινες διακρίσεις. Στη δεύτερη θέση πέρασε η Νορβηγία και στην τρίτη η Γερμανία.

Το βραβείο “Best of Show” κέρδισε το βρετανικό γραφείο Smörgåsbord για την οικογένεια γραμμάτων που δημιούργησε ειδικά για την ταυτότητα της Ουαλίας, ενώ το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής κέρδισε το ολλανδικό Studio Rob van Hoesel για την έκδοση “Like a pearl in my hand“.
Τέλος, γραφείο της χρονιάς (European Design Agency of the year) ανακηρύχθηκε το γραφείο Silo από την Ολλανδία.

Tα πλήρη αποτελέσματα για το 2017 και όλα τα διακριθέντα έργα, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 15-10-2020 [4]

Παρέμβαση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ για το rebranding της εταιρείας

ΝΕΑ 14-10-2020 [2]

Η Άρτα και τα Γιάννενα… στην Αρκαδία

ΝΕΑ 08-10-2020 [1]

H Google επανασχεδιάζει την ταυτότητα της σουίτας της

ΝΕΑ 29-09-2020 [9]

Ολοκληρώνει τον κύκλο της η πρωτοβουλία Designers Act

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Κατάλογος νικητών και merchandise ΕΒΓΕ 2020

ΝΕΑ 25-09-2020 [0]

Το branding στην εποχή της πολιτικής ορθότητας

ΝΕΑ 24-09-2020 [0]

Οι ελληνικές επιτυχίες στα pentawards 2020

ΝΕΑ 11-09-2020 [3]

Aπό την Interweave η καμπάνια για τους μαθητές και τον covid-19

ΝΕΑ 11-09-2020 [0]

Σε τροχιά συνολικού rebranding τα KEΠ

ΝΕΑ 16-07-2020 [0]

Αναβολή για τον Οκτώβριο του 21 παίρνει η Syskevasiadesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).