Η Elly K P σχεδιάζει μια συλλογή επίπλων και αντικειμένων με έμπνευση από το ελληνικό αλφάβητο

16-11-2017

Μια από τις πρώτες θαυμαστές εικόνες που σχηματίζονται μπροστά μας όταν είμαστε παιδιά, είναι αυτή των γραμμάτων. Δίπλα σε ζωγραφιές και χρώματα, αυτές οι μαύρες συνεχείς γραμμές και καμπύλες, σχηματίζουν τα μαγικά εκείνα στοιχεία τα οποία θα μας συνοδεύσουν για όλη την υπόλοιπη ζωή μας και θα μας βοηθήσουν να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε.

Η Έλλη Κυριακή Παπαποστόλου (Elly K P) θυμάται την πρώτη πλάκα και μολύβι που της έκανε δώρο ο πατέρας της σε ηλικία 2 ετών και έμαθε να γράφει το όνομα της σε αυτή. Αργότερα ερωτεύτηκε τα βιβλία και την ελληνική γραφή μέσα από την μεγάλη γραμματοσειρά του αλφαβητάριου. Οι εικόνες αυτές παρέμειναν έντονες και πέρα από τα χρόνια του σχολείου και τις σπουδές στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το design μπαίνει στη ζωή της το 1994 όταν συμμετάσχει στον Διακρατικό Διαγωνισμό Σχεδιασμού Αντικειμένων και Επίπλων χώρου, Ελλάδας – Ιταλίας: «Το Νήμα της Αριάδνης» και κερδίζει το τρίτο βραβείο. Τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού δεν υλοποιούνται ποτέ από τον ΕΟΜΜΕΧ και δεν πραγματοποιείται ούτε η έκθεση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Έτσι συνεχίζει την επαγγελματική της δραστηριότητα ως αρχιτέκτονας μηχανικός συμμετέχοντας σε μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα όπως το «Μετρό Αθηνών» και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004. Η κρίση πλήττει τον κατασκευαστικό κλάδο και κυρίως τον τομέα των μεγάλων αναπτυξιακών έργων πολύ πριν απλωθεί σε όλους του τομείς της ελληνικής οικονομίας. Αρχίζει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και παράλληλα ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο Project Management Τεχνικών Έργων το 2013. Έχει πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για να αφήσει τις εικόνες να επανέλθουν και να σχεδιάσει. Ανακαλύπτει την αγάπη της για την γραφιστική και την τυπογραφία, τα στοιχεία και τις αναφορές στην παιδική ηλικία.

Στην πρώτη της συλλογή design εμπνέεται από το σχήμα των ελληνικών γραμμάτων και δημιουργεί αντικείμενα που αναδεικνύουν τον δυναμισμό και την ομορφιά του ελληνικού αλφάβητου:
• Το βοηθητικό τραπέζι Πι εμπνευσμένο από το γράμμα «π» που συμβολίζει τον άρρητο αριθμό 3,14 την ευρέως γνωστή μαθηματική σταθερά.
• Το βάζο Χι, ένα γλυπτό αντικείμενο με την λιτή γεμάτη χάρη τρισδιάστατη μορφή του γράμματος «χ».
• Τον βιβλιοστάτη/paperweight Hτα.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 07-03-2019 [2]

Aν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της Ευρωζώνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).